10 reguli de detoxifiere de la Henri Chenot

Potrivit lui Henri Chenot procesul de îmbătrânire este direct proporțional cu intoxicarea organismului. Toxinele, pe care le acumulăm pe parcursul anilor apar din cauza alimentației neechilibrate, a influenței factorilor externi și a stilului de viață, ceea ce duce la un dezechilibru energetic și funcțional. Prin urmare, procesul de recuperare trebuie să înceapă cu purificarea organismului. Medicul Cheno a formulat regulile de detox, care vor ajuta la pregătirea organismului pentru detoxifierea ulterioară, la curățarea toxinelor și la pregătirea pentru perioada de după detoxifiere.

Dieta de detoxifiere a lui Henri Chenot

Această dietă se bazează pe fructe, legume, lichide și cereale. Sunt excluse total sarea și grăsimile saturate. Programul durează 3 zile, desfășurându-se astfel:

Dejunul. Un pahar de fructe mărunțite și un pahar de o legumă mărunțită. Alegeți-le pe cele preferate. După 30 de minute beți un ceai verde.

Prânzul. Un fruct în calitate de aperitiv. Salată din legume, asezonată cu o lingură de ulei și suc de lămâie. 60 g de orez roșu sau sălbatic cu sos de legume.

Cina. Legume la aburi și 60 g de orez.

După cele 3 zile de detox, urmați sfaturile de mai jos:

10 reguli de detoxifiere de la Henri Chenot

1. Măriți durata somnului!

Somnul ajută la restabilirea funcțiilor creierului. Producția de melatonină începe după ora 8 seara, de aceea este bine să mergem la timp la culcare deoarece când efectuați un program de dezintoxicare veți avea nevoie de odihnă suplimentară.

2. Aveți grijă de digestie!

Înainte de a merge la culcare, după sfatul lui Henri Chenot, trebuie să beți un pahar de apă fierbinte. Dieteticianul francez nu recomandă categoric folosirea laxativilor în timpul detoxifierii. În cazul în care va fi totuși nevoie de a regla funcțiile intestinului, în loc de laxative ați putea utiliza semințe proaspete de in, tărâțe, melasă și ovăz (de toate câte două linguri), stafide, smochine și un pahar de apă distilată. Se amestecă bine și se consumă.

3. Echilibrați-vă dieta!

Pentru a vă ajuta organismul să lupte cu infecțiile, să absoarbă calciul și magneziul este necesar să consumați zilnic cantitatea suficientă de acizi grași polinesaturați, vitamina C și probiotice.

4. Alcătuiți-vă corect meniul de detoxifiere…

Conform lui Henri Chenot detoxifierea durează 3 zile. În fiecare din aceste zile meniul dumneavoastră ar trebui să conțină cereale și legume care conțin fibre, precum și ceapă și usturoi. În fiecare dimineață, trebuie să beți pe stomacul gol un pahar de apă caldă cu lămâie. Și pentru a vă simți mai bine, puteți bea apa afară, la aer curat. Înainte de culcare va trebui, la fel, să nu uitați să repetați acest ritual. Nu uitați să vă relaxați și să vă odihniți în timpul zilei. Veți avea nevoie de 30-40 de minute după sau în timpul detoxifierii.

5. Pregătiți-vă corect de detoxifiere…

Treziți-vă, zâmbiți și bucurați-vă de o nouă zi. Și după aceasta mergeți la bucătărie. Amintiți-vă: la baza detoxifierii stă buna-dispoziție! Este important să vă purificați nu doar corpul, ci și mintea, iar pentru o detoxifiere reușită trebuie să vă asumați și anumite obligații. Încercați!

6. Răsfățați-vă cu procedurile spa…

Dacă există posibilitatea de a vă lua o zi liberă, luați-o, faceți niște proceduri spa pentru detoxifiere și relaxare. În așa mod puteți obține o plăcere extraordinară din acest proces. Dimineața, înainte de începerea programului de detoxifiere, amestecați ulei de susan cu un scrub din sare de mare, curățați-vă corpul cu acest amestec. Și apoi spălați, de preferință cu săpun de ulei de măsline.

7. Beți cocktail – minune – detox!

În cartea „Detox”, Henri Chenot accentuează faptul că programul de detoxifiere este imposibil fără cocktailuri speciale. Se amestecă, în blender, suc de morcovi și sfeclă (300 și, respectiv, 100 ml). Se adaugă piure de varză de Bruxelles sau broccoli (60 ml), germeni de orz tocat (3 lingurițe) și patru căței de usturoi. Amestecul preparat se poate păstra în frigider și se poate bea la fiecare 2-3 ore câte 200-300 grame timp de trei zile.

8. Mergeți în continuare pe calea dreaptă

După ce ați trecut prin dificultăți și teste, reveniți la dieta obișnuită. În fiecare zi trebuie să respectați următoarele principii: beți multă apă, relaxați-vă mai mult, reduceți consumul de băuturi alcoolice și carbogazoase, mâncați multe legume proaspete, reduceți alimentele grase și cele care conțin zahăr.

9. Faceți un orar pentru dezintoxicare…

Programul de detoxifiere de trei zile se va face nu mai des de o dată pe lună. Revenind la ritmul obișnuit al vieții, cu siguranță vă veți simți plini de energie, de entuziasm și de dorință de a urma o dietă sănătoasă.

10. Nu exagerați cu detoxifierea!

Cuvântul cheie în efectuarea detoxifierii, afirmă Henri Chenot, este „moderație”. Urmând principiul „totul se face cu moderație”, după perioada de detox veți beneficia de o experiență pozitivă de trei zile, care vă va conduce, în mod firesc, la un stil de viață sănătos pentru mulți ani. Fiți mereu atenți la semnalele organismului, el ne comunică ce îi lipsește și ce este mai bine să excludem din dietă. Practicați sportul și fiți sănătoși!

Sursă articol AICI

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *