Adevarata apa vitaminizata se prepara foarte rapid in casa

Apa-vitaminizata-naturalIntr-o zi un prieten mi-a sugerat sa incerc apa vitaminizata. Mi-a explicat ca astfel ma voi bucura de mai multe vitamine si minerale si a fost suficient pentru a ma convinge. Cum am ajuns acasa mi-am pregatit indata o astfel de apa cu ceea ce aveam la indemana: apa, lamaie, castravete, menta, busuioc si afine. De atunci imi pregatesc in fiecare seara apa vitaminizata cu fructe si plante de sezon, pe care o beau pe tot parcursul zilei urmatoare. Si da, ma simt extraordinar, aroma este deosebita si arata atat de bine incat prietenii mei care nu erau obisnuiti sa prea consume apa in timpul zilei, acum abia asteapta sa deschida frigiderul.

Exista si in comert “apa vitaminizata”, doar ca pe langa coloranti si arome artificiale, renumitele companii multinationale care o produc s-au gandit sa-i dea si mai mult “gust”, adaugandu-i zahar sau indulcitori. Asa ca, eu as numi-o mai degraba “apa calorica” si va recomand sa o evitati, chiar daca marketingul foarte bine realizat o prezinta atat de frumos. In plus, adevarata apa vitaminizata este atat de simplu de preparat in casa, in numai 5 minute ne vitaminizam, mineralizam si aromam apa dupa propriul plac.

Apa vitaminizata natural

Dar haideti sa vedem si beneficiile apei vitaminizate:

  • Ne putem bucura de vitaminele si mineralele ingredientelor folosite, ce sunt solubile in apa (Vitamina C, potasiu etc., in functie de fructele, plantele folosite).
  • O motivatie in plus, atat pentru noi cat si pentru cei dragi de a hidrata corespunzator organismul.
  • Fructele si plantele pe care le adaugam ofera o aroma foarte placuta apei vitaminizate.
  • Aspectul este mult mai atractiv atat pentru copii, cat si pentru adultii care sunt influentati deobicei de ambalajul bauturilor comerciale.
  • In urma consumului fructelor ce au stat la macerat, vom beneficia de un aport imbunatatit de fibre alimentare, de-a lungul zilei.
  • Vom beneficia de efectul pozitiv al antioxidantilor din compozitia fructelor si plantelor folosite in reteta.
  • Apa vitaminizata ajuta la reducerea consumului de bauturi ce contin zahar si respectiv la reducerea numarului de calorii consumate de-a lungul zilei, ceea ce va avea ca efect ulterior, o imbunatatire a sanatatii si a greutatii.
  • Avem astfel posibilitatea de a consuma intr-un mod eficient fructele foarte coapte, fara a le arunca.

Apa vitaminizata natural

Iar acum va prezint si cateva retete de apa vitaminizata, care sunt doar inspirative, dar evident va puteti folosi creativitatea pentru a va prepara apa vitaminizata dupa propriul gust.

Precizare: Majoritatea vitaminelor sunt solubile in apa, insa pentru a beneficia si de fibrele continute, este recomandat sa consumati si fructele din interior.

1) Apa Vitaminizata Clasica : Lamaie & Castravete

Amestecati intr-un recipient de sticla: 10 pahare apa + 1 castravete + 1 lamaie (taiata felii) ​+ 1/4 pahar frunze de busuioc + 1/3 pahar frunze de menta. Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

2) Apa Vitaminizata Granita : Capsuni & Lime

Amestecati intr-un recipient de sticla:  10 pahare apa + 6 capsune + 1 lime (taiata felii) + 12 frunze de menta proaspata. Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

3) Apa Vitaminizata Antioxidanta : Mure & Salvie

Amestecati intr-un recipient de sticla:  10 pahare apa + 1 pahar de mure + 3-4 frunze de salvie proaspata. Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

4) Apa Vitaminizata WaterMelon : Pepene rosu & Rozmarin

Amestecati intr-un recipient de sticla: 10 pahare apa + 1 pahar de pepene rosu (taiat cubulete) + 2 crengute de rozmarin. Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

5) Apa Vitaminizata Exotica : Ananas & Menta

Amestecati intr-un recipient de sticla:  10 pahare apa + 1 pahar de ananas (taiat cubulete) + 12 frunze de menta proaspata. Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

6) Apa Vitaminizata Traditionala : Mar & Scortisoara

Amestecati intr-un recipient de sticla:  10 pahare apa + 1 pahar mere (taiate cubulete) + 2 batoane de scortisoara + 2 lingurite scortisoara macinata. Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

7) Apa Vitaminizata Dulce-Acrisoara : Zmeura & Lime

Amestecati intr-un recipient de sticla: 10 pahare apa + 1 pahar zmeura proaspata + 2 lime (taiata felii sau sferturi). Lasati in frigider la macerat peste noapte. Serviti ziua urmatoare.

Cat timp se pastreaza?

Pe diverse siteuri se precizeaza ca se pot pastra pana la 48 ore, personal insa, nu le tin mai mult de 24 de ore.

Fructe proaspete vs. Fructe congelate

Fructele proaspete sunt evident de preferat, dar din punctul meu de vedere, sunt extraordinare cand este sezonul lor. Fructele congelate sunt, de asemenea o alternativa sanatoasa. In mod normal ele se congeleaza cand ajung la maturitate, iar in ceea ce priveste aroma si substantele nutritive continute, pot fi mai calitative decat cele proaspete importate in afara sezonului.

 

Sursa articol maRaw

2 raspunsuri
  1. Simion Bistrian
    Simion Bistrian says:

    Mltumim, eu si intrega familie,pentru ideea cu apa vitaminizata ! Era asa de „sub nasul nostru”,incat nu o vedeam!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *