‘Bilant in sfarsit de an’ sau ‘Dorinte pentru Noul An’

Am cautat – cu mintea – toata ziua, sa gasesc ce-i mai bun de spus despre anul ce-a trecut si despre mine, intr-un bilant de an coplesitor, prin toate cele intamplate si realizate, in  pragul de nou inceput. Inchei un an mai CONSTIENT cum n-a fost altul, mai implinit si mai prezent cum n-au mai fost! Si, MULTUMESC!

…si nu-mi vine nimic mai tare in gand, doar intrebarea: „oare, ai multumit destul pentru toate cele intamplate si traite, pentru constientul dobandit si prezentul inteles in acest timp?”

urmata de alte cateva intrebari…

Oare am RESPECTAT cu gratie oamenii din jurul meu, sufletele si ENERGIA intregului ce ma inconjoara. Oare am trait eu ONORABIL?”

Am stiut  sa tac atunci cand era de tacut si am vorbit si am spus celorlalti cuvinte de sprijin, cand era de vorbit…?

Am avut mereu INTELEPCIUNEA, oare, de a vedea FRUMUSETEA si din spatele celor ce-mi pareau ‘de urat’?

Cat si Cand am putut sa-mi ascult inima si am fructificat mesajele primite, reusind sa inteleg intuitia venita din subtilitatea existentei mele…?

Am RESPIRAT constient si am ADMIRAT, intr-un prezent intens, NATURA si maretia ei coplesitoare…oare?

RESPONSABILITATEA pentru toate cele din viata mea mi-e oare ASUMATA si constientizata, intr-atat incat sa nu existe nimeni vinovat pentru orice situatie a vietii mele…am invatat eu aceasta mare lectie?

Am invatat eu oare sa imi deschid bratele larg si sa intampin tot ce vine catre mine intr-o armonie si bucurie existentiala…am invatat  sa traiesc in bucurie, sa fac tot ce fac cu BUCURIE, cu DARUIRE…oare?

Am avut atata DEMNITATE si PUTERE sa-mi recunosc GRESELILE si sa spun mereu IMI PARE RAU in fata celor carora le-am gresit sau nu le-am inteles actiunile…si oare am reusit sa repar cu eleganta, in timp, cele gresit savarsite?

Am multumit eu oare suficient pentru PRIETENII din viata mea, pentru oamenii ce ma inalta prin simpla lor prezenta, ce reusesc sa activeze in sufletul meu acea parte de crestere si evolutie personala, prin simplitatea iubirii ce o revars si a bucuriei ce o simt in preajma lor? Multumesc, oameni frumoasi din viata mea, acei cativa prieteni minunati, le multumesc!

Si ma intreb de-am PLANS, de-am RAS si de m-am lasat purtata cu adevarat de cele ce s-au petrecut in sufletul meu…m-am lasat eu oare dusa de miraculoasa existenta, ghidata de intuitia subtila a sufletului, fara intentia de control a vietii mele, prin prea multa minte..am putut eu oare?

Am avut eu CURAJ sa simt, sa caut, sa stau, sa stiu, sa provoc, sa dansez, sa inteb, sa zambesc si sa iubesc atat cat era de INDRAZNIT ?

Intrebari dintr-un bilant, propuneri intr-un nou inceput.

Gandurile, preocuparile vietii mele transpuse in intrebari menite sa trezeasca constienta si starea mea de spirit…si implicit si starea voastra de spirit.

Sa avem curajul sa crestem , sa intelegem, sa vrem mai mult si sa nu avem asteptari in a fi mai impliniti, nu stiu de vom fi, dar cu siguranta vom fi mai constienti si de azi, si mai prezenti! Şi unde putem găsi mai multă linişte decât în conştienţa de sine şi ACCEPTAREA deplină a ceea ce simţim şi a momentului în care ne aflăm…

Intrebari dintr-un bilant… dorinte si ganduri catre un nou inceput!

Sa vina un An Nou Minunat catre noi toti,  in care sa avem bucuria implinirilor sufletesti  si intelegerea daruiri omenesti, un an in care sa avem curajul sa traim prezent, in bucurie!

Cu bucurie, Lavinia

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *