Constientizarea stresului

INTELEPCIUNEA ESTE MAMA SANATATII, IAR PRIMUL PAS SPRE INTELEGEREA ROSTURILOR NOASTRE IN VIATA PAMANTEASCA ESTE ALIMENTATIA!

Hans Selye, laureat al Premiului Nobel pentru cercetarea sa asupra stresului, spunea: ” Toate maladiile – oboseala, hipertensiune, anxietate, frigiditate, impotenta, hemoroizi, caderea parului,  spasmofilie, nervozitate, insomnie etc -, sunt maladii de stres.”

Acestea pentru ca organismul nostru este agresat continuu de un ritm de viata infernal, la care se adauga poluarea atmosferica, poluarea alimentelor, zgomotul, consumul de medicamente. Posibilitatile lui de aparare fiind depasite, nu mai este capabil sa riposteze si intra in stare de stres. Ce facem noi atunci? Dam fuga dupa calmante, sa ne repare? Oare…?

„Cum credeti ca un remediu chimic – agent chimic prin excelenta – va poate ameliora vreun rau? Mai ales ca, imediat ce un medicament ce a fost inghitit, injectat etc, organele de excretie nu au decat un singur obiectiv: sa-l elimine pe intrus, iar daca un asemenea viol organic se repeta zilnic, organismul ne-maiputand reactiona, se instaleaza stresul.”

In cazul in care apararea este slabita, dezorganizata, potentialul vital se prabuseste. Se instaleaza in curand simptomele ce caracterizeaza bolile cronice. Nu disperati! Ramaneti stapanul propriului Dvs corp! Invatati sa va purtati singur de grija! Nu uitati ca prima cauza a bolilor moderne, cronice, zise ‘de civilizatie’, este accelerarea ritmului de viata, si pe cale de consecinta, stresul.

Ca sa evitati impactul dureros al stresului adoptati o conduita de intelegere fata de ceea ce se intampla in jurul Dvs, constient ca totul se poate rezolva cu calm, cu intelepciune. Concomitent, adoptati o dieta adecvata, multe cruditati, cereale, argila,  ceai antistres si chiar unele suplimente alimentare.

Nu uitati ca traiti intre ziduri de beton, sunteti supusi unui stres electromagnetic despre care, adesea, nu stiti prea mult, alergati toata ziua dupa cate ceva, intr-un cuvant, sunteti angrenati in aceasta spirala ce va aduce neliniste in corp si in suflet. Sub actiunea stresului reactiile metabolice se destabilizeaza, organismul se moleseste, se instaleaza si panica si , mai departe, pot aparea si dereglari de natura psihica, se instaleaza boli care aparent nu au legatura cu starea sufletului: diabet zaharat, hepatita cronica, ciroza hepatica, psoriazisul, forme rebele de boli renale si circulatorii.

Ajunge omul sa se intrebe cum de isi pierde sanatatea  asa, dintr-o data, fara sa ia in calcul situatiile stresante prin care si-a dus existenta ani de a randul…

Text preluat din cartea „Favisan- o noua filosofie de viata”  a Doamnei Dr. Virginia Faur.

Multumesc!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *