Cum te simți la sfârșit de 2016?

418062_4277060445054_1630081241_nTrăim grăbit, avem multe, mult prea multe de rezolvat în fiecare zi. ”Astea-s timpurile”, ar zice unii, și ne încadrăm fără să vrem în ele. Dacă primul verb al omului A FI este astăzi detronat cu A FACE, putem admite ca fiind o adaptare la acest timp precipitat. Nu este rău nici a face, atâta timp cât nu este pe locul principal A AVEA. Însă, vedeți, din grabă mare nu mai avem profunzime și conectare, trăim superficial și căutăm a dobândi A AVEA dintre cele materiale. A face poate avea mult sens atunci când am descoperit cum putem să fim de nădejde celor din jur, cum să ne dăruim celorlalți. Dar toate acestea, parcă sunt dintr-o altă poveste…

 

Te invit sa faci un exercitiu, pe care parțial l-am învățat de la cel mai cunoscut și apreciat speacker motivațional din țara noastră, Andy Szekely. Multe am învățat anul acesta de la Andy, mereu spun mulțumesc… Un exercițiu bun ”de făcut o data la 3 luni – la început de an, la final de martie, la final de iunie si la final de septembrie”, cum spunea Andy. Iar exercițiul este simplu: pune-ți câteva întrebări și stai liniștit, așezat; răspunde conștient și atent; opreste-te puțin în loc și pune-ți aceste întrebări:

 

  1. Ce am realizat în ultima perioadă?
  2. Ce am învățat și mi-a schimbat modul de acțiune și starea generală a lui A FI?
  3. Ce-mi doresc cel mai mult de la viața mea, acum?
  4. Care sunt pașii pe care-i am de făcut în perioada imediat următoare?
  5. Ce mă oprește să realizez acest deziderat?
  6. Dacă l-aș împlini, cum m-aș simți?

 

Răspunde-ți la aceste întrebări, stai cu tine, zâmbește si simte-te recunoscător și motivat când savurezi victoriile tale de până acum! Recunoașteți neputința, acolo unde-i cazul și mobilizează-te să înveți din fiecare neputință.

 

Așezați, relaxați și bucuroși de vremurile bune ale fiecăruia – sunt bune, dacă masa, în sărbătoare, are un cozonac și o sticlă de vin, iar cei dragi ne sunt alături, nu-i așa? Avem un pic de răgaz să ne întrebăm ce mai avem de făcut imanent pentru noi. ”Pe unde am fost, unde suntem și pe unde ne dorim a ajunge…” În aceaste momente de pace putem să facem ”operația” de scoatere la nivel conștient ale celor mai adânci și ascunde vise ale noastre. De ce nu le-am da o nouă șansă? De ce nu am avea curajul de a face ceva ce ne-am dorit dintotdeauna și poate până acum nu am îndrăznit sau nu am reușit?

15676256_1048532035255816_8812838186472613021_o

Foto: cu mulțumire, Cătălin Șipoș

Cum a fost anul 2016?

A trecut, așa cum a fost…

Cum va fi Noul An, 2017?

Ce-ar fi să ne surpindem cu un gând nou și îndrăzneț?

Vă provoc la un gând măreț, vă provoc la ceva îndrăzneț.

Să vină gândul și să se împlinească!

Aceasta-i urarea mea, în Ajun de An Nou.

 

„Lumea nu-ți poate dărui ceea ce nu primește de la tine.” – Friedrich Schiller

 

An Nou Fericit!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *