Educatie, nu medicatie!

Numai o minte sanatoasa conduce corpul catre sanatate. Amintiti-va de dictonul latin „Mens sana in corpore sano”, care dainuie prin vreme, datorita globului de intelepciune ce-o exprima. Apoi, va intreb: de ce ajungeti sa va tratati, cand puteti preveni – gandind sanatos, alimentandu-va constient -, preveniti durerea, boala, imbatranirea prematura?

Va propun o incursiune in mecanismul intim al fiintei. Iata, de pilda, cum omul, cu buna stiinta, de cele mai multe ori, aduna toxine in organism: prin procesul metabolic, prin reziduurile ce nu au fost eliminate, prin stres.

Dvs fierbeti, prajiti, inabusiti, coaceti aproape toate alimentele ce le mancati. Pentru-ca alimentele au suferit transformari fata de starea lor naturala (trec de la levogir la dextrogir), iar noi nu suntem adaptati, biologic, sa digeram o cantitate atat de mare de mancare transformata, reziduurile digestiei si ale asimilarii incomplete formeaza o cantitate considerabila de reziduuri acide, toxice in organism. La acestea se adauga, ca si cum nu am acumulat destula otrava (si nu va ganditi la ‘verde de Paris’!), tot felul de produsi chimici. Ma refer aici la asa zisii  aditivi alimentari ”admisi’.

In cazul in care cantitatea de reziduuri toxice din alimentatie este mai mare decat aceea eliminata, apare un excedent al metabolitilor acizi in sange – acidoza!

Pentru a neutraliza aceasta acidoza, organismul retine apa si apare astfel excesul de grasime, excesul de greutate.  Se retine calciul din oase si apare osteoporoza. Situatia scapa de sub controlul intern al organismului si de ajunge la obezitate, disconfort general, oboseala cronica, apoi, pe cale de consecinta, la boli grave, cum sunt diabetul, cancerul. Toate acestea arata importanta deosebita a eliminarii corecte, a dezintoxicarii organismului.

Dar, inainte de toate, stau gandirea sanatoasa, optimista, lucida cu privire la ceea ce aveti de facut pentru a nu va imbolnavi. In sirul a ceea ce compune demersul pentru sanatate, pe primul loc se detaseaza alimentatia curata, lipsita de prelucrari termice si chimice, care sa alunge din corp germenii bolilor. Nu va ganditi ca altii au consumat si au fumat lung timp si…sunt sanatosi! Ganditi-va mai bine la statisticile -tot mai numeroase si alarmante- cuprinzand bolnavi cronici, intoxicati grav, multele boli prezente la copii, toate ducandu-ne la luarea aminte a ce mancam.

Otrava din suflet, ca si otrava din mancare, actioneaza asemeni picaturii chinezesti, care, in ani, strapunge si piatra…

Fragment din cartea Doamnei Dr. Virginia Faur, careia ii multumesc…asta voi face mereu cand voi scrie sau pronunta numele Dansei…un om minunat, de la care indirect am invatat atat de mult…un om  care ma inspira si-mi da curaj…multumesc!

Va indemn spre educare in alimentatie, spre cunoastere, spre desprinderea in a ne face ‘gustului pe plac’, inspre a face „sanatatii pe plac”!

Educatie, nu medicatie!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *