Evoluția conștiinței aduce o rigoare gândului

În orice mod s-ar întâmpla a cunoaște alte persoane sau pentru a putea ajuta într‑un fel sau altul, vei descoperi că fiecare om are o poveste de viață ce are nevoie să fie spusă. Fiecare om, dacă are ocazia sau dacă se simte în siguranță emoțional să se deschidă față de altă persoană, are de spus cel puțin o poveste din viața lui. Cred că toți avem o problemă pe care am vrea să o spunem cuiva, să  împărtășim povestea noastră cuiva. Dând din timpul tău altuia ca să-i asculți povestea, este un mod minunat de a‑l face să simtă că are valoare în ochii tăi și nu doar în ochii tăi! Nu te grăbi să‑l faci să‑și scurteze povestea. Și, nu uita:  a asculta cu adevărat este un dar de iubire pentru celălalt.

Disciplinarea gândurilor acum, când oamenii au ajuns la un înalt nivel al conștiinței, joacă un rol foarte important. Una din legile Universului este aceea de a nu face rău nici măcar cu gândul altei persoane. Această lege, mai ales acum, nu este un simplu principiu abstract, ea trebuie să devină un mod de existenţă pentru noi toți. Evoluția conștiinței aduce odată cu ea o rigoare a gândului, o curăție sau mai bine zis, o atitudine înaltă a binelui.

Pentru a supravieţui în momentul prezent, acumularea informaţiei trebuie corelată cu fructificarea ei, fără ca acestea să se distrugă una pe alta. Cu alte cuvinte, omul de afaceri, politicianul, artistul şi savantul cu toții ar fi bine să tindă spre desăvârșire. Acea stare centrată pe performanța binelui din noi și cel proiectat înafara noastră. Să trăim ca să ne depășim și să ne dăruim! Problema eticii trebuie să devină capitală pentru noi toți.

Sarcina de bază a omului este astăzi lărgirea cunoştinţelor sale despre lume, aspiraţia spre înţelegerea proceselor care au loc şi a interconexiunilor acestora. Sentimentul iubirii este multilateral şi cel mai mare loc în cadrul său trebuie să fie rezervat şi iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de Creație, sentimentelor divine datorită cărora accedem la simbioza cu Universul, cu părinţii, copiii, cu omul iubit şi cu sine. Fiecare fiinţă vie din această lume nu trebuie să fie privată de iubirea noastră, de grija și gândul bun. Când vom înţelege acest lucru şi când – printr-o muncă de zi cu zi, ceas cu ceas  vom aspira către aceasta evaluându-ne în mod obiectiv şi cinstit faptele, sentimentele, gândurile -, viaţa noastră va deveni cu mult mai fericită, ne vom simți împliniți. Scanarea permanentă a gândului, a felului în care suntem rânduiți în lume și în minte ar fi bine să fie în starea permanentă a conștiinței, ce are nevoie de acordul nostru pentru a se putea manifesta la cel mai înalt nivel.  Acela care tinde spre depășire, dăruire, spre desăvârșire…

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *