Frumusețea umană…

1000842_581185861944510_1113546769_nS-a demonstrat că, „comportamentele  afectuoase  izvorăsc din persoane care au un sentiment puternic al valorii proprii”…Virginia Satir

Un sentiment puternic de iubire și prețuire  este soluția pentru a deveni pe deplin Oameni, pentru a fi sănătoși, fericiți, pentru a crea și menține relații sănătoase și echilibrate, și pentru  a fi genial, eficient și responsabil de / și în fiecare acțiune.

Cineva care se iubește existența nu va face nimic care să rănească, să degradeze, să umilească sau să distrugă în vreun fel propria-i persoană sau pe alții și nici nu îi va trage la răspundere pe ceilalți pentru acțiunile sale.

Un om căruia îi pasă de el nu va distruge prin violență relațiile cu ceilalți. Pentru a ajunge să trăiești ca un Om e nevoie de diverse conștientizări, cum ar fi:

  • cu cât ne valorizăm mai mult pe noi, cu atât cerem mai puțin de la ceilalți;
  • cu cât cerem mai puțin de la alții, cu atât acționăm mai mult noi și ne dăm seama că puterea creării realității noastre este la noi, cu atât crește mai mult încrederea în sine și în puterea interioară;
  • cu cât avem mai mult încredere în sine cu atât putem iubi mai mult;
  • cu cât ne cunoaștem și ne apreciem mai mult cu atât putem accesa partea divină din noi.

Așa că un om care trăiește ca un Om, se cunoaște, se apreciază, se valorizează, are încredere în sine și iubește viața și creația. Persoanele care se iubesc, se prețuiesc și se valorizează sunt capabile să îi iubească și să îi prețuiască pe ceilalți, și sunt capabile să aibă o atitudine adecvată față de lumea concretă.

Pentru a ajunge la această înțelegere vă voi dezvălui două mari adevăruri despre oameni:

  • Toți oamenii au amprente, și fiecare set de amprente este unic, aparținând unei singure persoane. Deci fiecare are dreptul să se manifeste cum vrea el. Fiecare are dreptul de a fi diferit într-un mod sau altul față de celelalte persoane. Deci, chiar nu putem fi la fel… Doar iubirea și bunătatea sunt la fel!
  • Toate ființele umane au aceleași elemente de bază: cap, trunchi, membre, care seamănă mai mult sau mai puțin unii cu alții. Prin urmare suntem la fel unii cu alții după caracteristicile fizice, dar în același timp, suntem atât de diferiți, nu-i așa? Doar Creația și Universul ne unesc…

De aici faptul că, fiecare trăiește cum vrea și de multe ori diferit decât cum vor ceilalți. Așa că așteptările de genul: trebuia să se comporte așa sau altfel, conform percepției noastre despre ceva sau altceva; a făcut așa și nu așa; sunt din start așteptări iluzorii.

Fiecare om face și trăiește cum crede de cuviință, cum știe și cum percepe viața. Se spune undeva în Biblie că Dumnezeu cere de la om, ce știe omul că are. Adică nici Dumnezeu nu-ți cere ceva dacă nu ai. Dacă un om nu știe cum să facă ceva, el nu cunoaște și nu știe și altă variantă. De aceea e important să nu avem așteptări iluzorii deoarece, aceste așteptări creează neînțelegeri și dizarmonii în primul rând în noi și apoi în relațiile din jurul nostru. În loc să luăm lucrurile așa cum sunt ne chinuim cu tot felul de scenarii în minte, care de multe ori nu sunt reale.

Pentru a descoperi, ce știi și ce nu știi, important este să te auto observi în exprimarea vocabularului și în comportamentele vizavi de ceva sau altceva. Acestea vin din credințele implementate în partea subconștientă din noi, vin din programările din mica copilărie. Așa că dacă vreți să fiți conștienți, adică în armonie spiritual și material, priviți-vă o zi din viața voastră. O analiză de o zi vă va răspunde la întrebarea: Trăiesc ca un om sau .. ca un Om?

Pentru a descoperi dacă trăiți ca oameni sau ca Oameni, uitați-vă la prioritățile din viața voastră și vedeți pentru ce trăiți în fiecare zi, la ce vă gândiți în fiecare zi, la ce complotați în fiecare zi, unde vă e minte cu gândurile în fiecare zi.

Cu o astfel de analiză veți vedea cum trăiți ca niște oameni limitați care trăiesc doar pentru a avea, din personalitate (prin supraviețuire) sau ca niște  Oameni care trăiesc pentru a exprima și  manifesta divinul (prin creație). Omul cu “O” este o acțiune divină într-un plan al demonstrației, care are ca menire să scoată la lumină Dumnezeul din interior.

Avem tendința de a face diferența între material și spiritual. Secretul este să unificăm cele două planuri, unul nu există fără celălalt.  Dacă ești cu adevărat spiritual vei stăpâni materia sau partea vizibilă și nu invers.

Pentru asta e important să înțelegem că un om profund spiritual este un om profund conștient.

Vă doresc să  alegeți să trăiți și să vă manifestați ca Oameni, pentru a crea o lume în care domnește iubirea în tot și toate. Merităm cu toții să trăim ușor, frumos și bine.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

”…oamenii care trăiesc ca Oamenii. Pentru mine, Omul cu “O”, este o ființă magnifică care  a ajuns să-și acceseze potențialul divin, o ființă care este responsabilă și știe că este creatorul realității proprii, ca un diamant șlefuit care indiferent ce manifestă, este din iubire pentru iubire.”

 Sursa Holisterapia

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *