Hrana si sufletul noastru

Unii oameni nu văd legătura între ce consumă ca alimente şi starea sănătăţii lor. Totuşi, omul îşi construieşte corpul cu hrana pe care o absoarbe, el e format din ceea ce consumă şi pentru aceasta trebuie să încetaţi să credeţi că veţi străluci de sănătate indiferent ce înghiţiţi, trebuie să vă daţi seama că există un raport între ce mâncaţi şi cum vă odihniţi.

Când vă îndopaţi cu amestecuri nefireşti, sistemul vostru nu va fi capabil să le elimine şi vă veţi îmbolnăvi. E important să fiţi atenţi la ce introduceţi în corpul vostru. Cineva va aduce versul din Evanghelie în care Iisus zice că nu e important ce intră în om, ci ceea ce iese din el… dar acest lucru trebuie interpretat. E raţional să gândeşti că dacă pui murdărie în ceva, va ieşi puritate?

Este puternică viaţa interioară a gândului şi a sentimentului care este esenţială. Ştiu că experţii în regimuri sunt pentru anumite alimente în raport cu altele; şi ar putea avea dreptate, dar mai întâi e modul în care mănânci.

Mănâncă cât îţi place, dar numai dacă mănînci într-un anumit fel şi în cantităţi rezonabile, vei fi sănătos. Am observat că oamenii care urmează un regim macrobiotic (dieta macrobiotica tipica trebuie sa contina: cereale integrale- in mod special orez brun – 50-60%, legume (si alge marine) – 25-30%, fasole – 5-10%, peste, nuci, seminte, fructe, supa miso – 5-20%, supa, preparata din ingredientele de mai sus – 1-2 cesti pe zi) sau alte regimuri, nu devin mai buni sau mai puternici, ci dimpotrivă, sunt în stare mai proastă. Nu am nimic împotriva macrobioticii, recunosc că e ceva bun în ea, dar nu sunt de acord că hrana sau mâncatul trebuie pus pe primul plan, ca şi cel mai important lucru în viaţă. Hrana e doar un mijloc, lucrul important e viaţa psihică, spirituală, din spatele acţiunii de a mânca.

Nici o mâncare minunată nu a împiedicat vreodată pe cineva să fie crud sau rău, sau depravat sau la a dori să domine lumea. Aparent, a fi vegetarian nu ajută la nimic, Hitler a fost vegetarian! În timp ce alţii care au mâncat carne sau orice li s-a dat, au devenit sfinţi şi profeţi. Fără educaţie, igienă, hrană,  dar cu ceea ce ei considerau cel mai important, spiritul, câteva adevăruri şi dorinţa nestăvilită de a realiza aceste adevăruri, ei au făcut minuni! Să ne întoarcem la hrana de fiecare zi. Pe plan fizic, ea nu va fi absolut pură, de cele mai multe ori nu ştim ce ni se dă, dar în domeniul gândului şi sentimentului e diferit, poţi alege ce îţi place, permiţându-ţi să iei ceea ce e mai bun şi să arunci restul.

Gândurile şi sentimentele sunt substanţa corpurilor voastre mai subtile, şi dacă vom construi o cocioabă, simbolic vorbind, nu ne va vizita un prinţ sau un înalt prelat, ci un cerşetor sau un hoţ. Ne construim singuri corpurile eteric, astral şi mental şi destinul nostru depinde de materialul pe care îl folosim. Potrivit calităţii corpurilor noastre mai subtile, vom fi vizitaţi de entităţi strălucitoare sau întunecate, binecuvântaţi cu bucurie sau suferinţă, vom realiza adevărata glorie sau vom sfârşi în întuneric.

Viitorul fiecăruia dintre noi depinde de modul în care ne hrănim. Când mănânci hrana inferioară pe plan fizic, ce se întâmplă? Se vede în felul în care arăţi şi te simţi şi oamenii te întreabă ce s-a întâmplat. Dacă calitatea hranei îţi schimbă aspectul, de ce nu ar fi la fel şi cu gândurile şi sentimentele tale? Unele gânduri, unele sentimente te fac frumos şi sănătos, iar altele te fac urât şi bolnăvicios; de ce să nu ţinem seama de aceasta şi să nu actionăm în consecinţă? Înainte de a se transforma pe sine, omul trebuie să dobândească noi particole de o calitate mai bună, mai fină.

Deci, doar a respecta liniştea la masă nu e suficient, trebuie să umplem această linişte cu cele mai elevate gânduri şi sentimente, dacă e să avem puterea elementului magic care e hrana adecvată pentru corpurile noastre mai subtile. Liniştea nu trebuie să fie un gol, în Natură nu există aşa ceva, fiecare spaţiu e umplut cu forţe şi elemente care devin tot mai pure cu cât sunt mai sus şi mai aproape de zonele cereşti. Tăcerea este o mină de aur magică şi plină de bogăţii.

Michael Omraam Aivanhov

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *