Lăptișorul de matcă crud-un remediu excelent pentru corp-minte-spirit

laptisor_de_matca1

Ce este laptișorul de matcă

Sub denumirea de “lăptișor de matcă” este cunoscută o secreție a unor glande (hipo-faringeale) ale albinelor lucrătoare. Această secreție are o culoare albă-gălbuie, este ușor vâscoasă, omogenă, aducând foarte bine ca aspect cu laptele condensat. Cu lăptișor de matcă este hrănit puietul de albine lucrătoare, în primele trei zile de viață, dar și albină-regina (matca) stupului, care asigură perpetuarea întregii colonii, de unde și numele acestui produs.

 

Conform nutriționiștilor care i-au studiat proprietățile, lăptișorul de matcă este și cel mai puternic aliment-medicament din lume. Compozitiei chimice a acestui elixir al stupului i-au fost consacrate zeci și sute de studii, dar adevărul este ca încă se știe foarte puțin despre conținutul acestei paste albe-cremoase, secretată de albine. În principiu, lăptișorul de matca este compus din 67% apa, 12,5% proteine, 11% zaharuri simple, 5% acizi grași, vitamine din complexul B (B5 si B6, in special), minerale, enzime, hormoni, substanțe cu efecte antibiotice și antivirale. Ei bine, ultimele substanțe enumerate, adică hormonii (de fapt este vorba despre pro-hormoni, niște precursori ai hormonilor umani), enzimele și substanțele antimicrobiene, sunt cele mai puțin cunoscute și, totodată, cele care fac din laptișorul de matcă un remediu cu o intensitate a acțiunii terapeutice neobișnuit de mare. Cert este că aceste substanțe sunt atât de valoroase, încât au declanșat o adevărată revoluție în medicină. Ca urmare a acestei revoluții, și consumul acestui remediu a crescut, în prezent fiind comercializate, într-o țară cum ar fi Japonia (unde s-au facut și cele mai importante experimențe cu acest produs), anual, nu mai puțin de 250 de tone de lăptișor de matcă. Și aceasta, în condițiile în care lăptișorul de matcă este rar și scump, un stup producând într-un întreg an câteva sute de grame din acest remediu.

Cum se administrează…

Trebuie spus că rezultatele excepționale obținute în ultimii ani, prin administrarea laptișorului de matca în diferite afecțiuni ,sunt datorate, în primul rând, schimbării opticii în ceea ce privește administrarea acestui produs. Până de curând, doza zilnică unanim acceptata din acest remediu era de 0,2 g, iar administrarea se facea mai ales sub formă de pastile cu laptișor de matcă liofilizat (deshidratat) sau conservat în diferite forme. Aceste conceptii s-au schimbat total în ultimii ani, și aceasta datorită unor cercetători cum ar fi dr. Shoei Furukawa si dr. Noriko Hattori din Japonia, dr. Stefan Bogdanof din Elvetia și, nu in ultimul rand, dr. Cristina Aosan din Romania.

Acești medici au demonstrat, în primul rând, că până de curând, lăptișorul de matca a fost subdozat, cantitatea de 0,2 g pe zi fiind prea mică pentru a obține rezultate terapeutice bune și fiind, totodată, insuficient fundamentată științific. În prezent, se administrează cu succes și, important, fără nici un fel de reacții adverse, doze care pornesc de la 1 g (adică de cinci ori mai mari decât cele acceptate inițial!) și ajung până la 5 g sau mai mult.

În plus, s-a observat că lăptișorul de matcă liofilizat sau conservat în diferite forme dă rezultate incomparabil mai slabe față de laptișorul de matcă crud, mai greu de depozitat (necesită o temperatura constantă de 1-4 grC), dar foarte complex și puternic din punct de vedere terapeutic. Așadar, pentru a obține efectele terapeutice cu totul deosebite despre care vorbim în acest articol, se recomandă administrarea a 1-5 g pe zi de lăptișor crud de matcă, în cure de 30-90 de zile, urmate de 10-30 de zile de pauză.

Lăptișorul crud de matcă se ia pe stomacul gol, cu minimum un sfert de ora înainte de a mânca.

Să vă fie de folos!

Material primit pe mail, multumesc!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *