O cremă anti-aging și un pachet de țigări, vă rog!

Dacă ar exista un produs minune antiîmbătrânire sau vreo pastilă pentru slăbit magică, toată lumea ar știi și ar dori să cumpere aceste produse. Dar, acestea nu există! Fără nici una alt fel de comentariu, pur și simplu ele nu există! Sunt doar o iluzie!

Și totuși, atât de multe femei se încăpățânează să creadă și cheltuie atât de mulți bani pentru tot felul de creme de îngrijit sofisticate, irosesc atât de multă energie practicând diete restricționiste perioade scurte de timp, fără nici rezultat pe termen lung, la nici unul dintre aceste obiective. 

Atunci când vorbim de creme antirid, de exemplu, cam toate produsele conțin vitaminele A, C, E și colagen, acestea având un rol major în structura tegumentelor noastre, atât în exterior, cât și în interior. Avem acum o varietate de inovații ce opresc procesul de îmbătrânire, sau caută măcar încetinirea lor. Însă toate – toate! – au efect doar pe perioada în care folosim aceste produse, făcându-ne dependenți de ele, și atât!

Ce este curios și intrigant în același timp este faptul că noi avem deja câteva soluții clare pentru aceste dorințe. ”Cum pot să fiu slab, frumos și să îmbătrânesc frumos?” Este dovedit și fiecare dintre noi știe în adâncul său acest adevăr: singurii și adevărații factori care întârzie îmbătrânirea sunt evitarea soarelui, a țigărilor, a alcoolului, a supra-alimentării, precum și practicarea regulată a sportului. De ce nu facem toate acestea oare, înainte de a căuta, de a cheltui și de a risipi bani și energie fără sens? Poate că e mai liniștitor așa, să poți să ai vicii, să nu renunți la ele, ”pansându-le” cu inovații de marketing sau chiar și cu produse bune. Da, poate fi… 

E mult mai liniștitor și mai practic să folosești tot felul de creme cu reclame colosale, decât să te abții puțin… Știu asta, știu de la mine!

E mai simplu și să avem încredere în reclame, care spun povești ce nu pot fi contestate ca fiind mincinoase. Noi suntem mincinoși în fața propriei conștiințe atunci când ne convingem singuri că acestea ar putea fi soluția problemelor noastre, deși știm clar cum stau lucrurile și cât de simple sunt soluțiile. Mă cert în primul rând pe mine… 

Înainte să faci investiții și înainte de a-ți pune încrederea în vreun produs magic, fie că este unul cosmetic, fie că este un suplimnt alimentar, fie că este vreo dietă minune de detox sau de slăbit, gândește-te la pașii inițiali pe care ar fi bine să-i faci tu, înainte de toate acestea:

  • să te lași de fumat, în cazul în care încă ai acest obicei de autosabotare;
  • să nu mai stai la soare decât la primele ore dimineața și seara, către asfințit;
  • să nu consumi alcool decât într-o cantitate considerată medicament. Un pahar de vin va fi întotdeauna suficient sau un digestiv, din când în când;
  • să nu mai mănânci până la saturație, încearcă să te ridici de la masă înainte de a fi sătul;
  • nu mai mânca seara, niciodată după ora 19;
  • practică un sport sau o activitate fizică care să te solicite zilnic 30-45 de minute sau de 3-4/săptămână, 45-60min.

Vrei o rețetă de viață bună și vrei să știi cum poți să îmbătrânești frumos?

Tocmai ai citit mai sus rețeta!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *