Postul negru, cu apă, o reușită terapeutică!

10516836_335031446671398_7633973946775311796_nhttps://www.youtube.com/watch?v=HqGGHeomXW4

 

In sfarsit ne bucuram sa va putem prezenta un documentar de exceptie, un film document care vine cu dovezi stiintifice indiscutabile in favoarea postului negru doar cu apa. Am fost foarte surprinsi ca exista spitale si centre de dezintoxicare care folosesc post negru pentru vindecare si studii stiintifice inca din anii 50. In sfarsit adevarul iese la suprafata. Mai intai va prezentam cateva informatii pe marginea filmului si apoi cateva note personale:
„Ce-ar fi dacă tensiunea ar scădea, alergiile şi astmul s-ar manifesta mai blând dacă am ţine post negru cu apa câtva timp? Un documentar ştiinţific ce a fost difuzat pe postul Arte se ocupă de post ca terapie în anumite boli ale lumii moderne. Ancheta desfăşurată arată că metoda poate constitui un remediu miraculos în boli grave precum cancerul.
Postul se poate dovedi benefic în cazul multor boli caracteristice modului de viaţă actual, ca obezitatea, diabetul sau hipertensiunea, dar si in cazul unor boli psihice. Periplul realizatorilor filmului în Rusia, Germania şi Statele Unite demonstrează acest lucru.
La sanatoriul din Goriatcinsk din câmpia siberiană, două treimi din pacienţi, suferind de alergii, astm şi reumatism, se simt mai bine după o cură ce poate dura până la trei săptămâni, efectuată sub supraveghere medicală, arată conducerea acestui centru. Principiul este simplu: în lipsa hranei, corpul uman se hrăneşte singur din rezervele sale de glucoză şi lipide si in acelasi timp are suficienta energie si spatiu sa se purifice si sa se vindece. La Goriatcinsk, postul durează în medie două săptămâni, în timpul cărora pacienţii beau doar apă şi fac sport ca să-şi întreţină musculatura. Urmează şapte zile de readaptare la obiceiuri alimentare echilibrate.  Cea mai grea este a treia zi de privare de hrană, au spus cei care au ţinut un astfel de post. Un medic precizează că, în faza de dezintoxicare, organismul trece printr-o criză de acidoză, nivelul de aciditate crescând brusc. Cu spălături intestinale şi masaje, organe responsabile cu eliminarea, ca ficatul şi rinichii, sunt stimulate şi depăşesc criza.  Potrivit experţilor ruşi, metoda a fost descoperită din întâmplare acum circa 60 de ani, în perioada sovietică, când un psihiatru a făcut legătura între greva foamei pe care o ţinea un pacient şi îmbunătăţirea stării lui psihice. Rezultatele studiilor întreprinse de atunci în Rusia au fost validate de Academia de Ştiinţe din ţară.
În Europa occidentală însă postul terapeutic nu beneficiază inca de o astfel de recunoaştere oficială. În Germania se fac totuşi astfel de cure, fiind aplicată îndeosebi metoda Buchinger, numele unui medic militar cu artrită, care a reuşit să trăiască în scaun cu rotile ţinând post. Mai puţin dure decât în Siberia, curele, propuse în centrul lui de pe malul lacului Constantz, recomandă ingerarea a 250 de calorii pe zi, sub forma sucurilor şi cremelor pentru a evita criza de acidoză.
În California, un tânăr cercetător, Valter Longo, experimentează pe şoareci efectele postului asupra celulelor canceroase, a căror multiplicare este încetinită, pentru că nu le plac mediile sărace în zaharuri. Se pare că postul protejează şi împotriva efectelor secundare ale chimioterapiei. Valter Longo este ferm convins ca postul negru are efecte benefice asupra cancerului. Rezultatele rămân însă preliminare şi trebuie să fie confirmate de experienţe pe scară largă pe oameni.  La modul general, subliniază autorii documentarului ‘Postul, o nouă terapie?’ este evident că la lipsa hranei corpul reacţionează mai bine decât la excesul de mâncare. ” SURSA: http://www.romanialibera.ro
Nota noastra: In film cercetatorii rusi spun ca asupra cancerului nu ar fi efecte, postul fiind chiar contraindicat, insa cercetatorul american Valter Longo a observat ca celulele canceroase nu prospera in cazul cancerului, dimpotriva, acestea mor. Problema credem ca este mai complexa de atat. Conform noii medicini germanice, conteaza enorm atitudinea cu care tii acest post negru. Daca tu tii postul negru ca sa slabesti sau ca sa infometezi cancerul iti faci mai mult rau decat bine, in schimb daca tu crezi ca tii post negru ca un repaos alimentar pentru purificare si vindecare atunci corpul reactioneaza diferit. Ce gandesti si in ce masura iti rezolvi problemele emotionale este la fel de important ca dieta sau postul. Pe blog avem o intreaga categorie dedicata POSTULUI NEGRU SI PURIFICARII, pe care va invitam sa o studiati cu atentie inainte de a porni in aceasta practica (o puteti explora mai usor in CURPINS). Exista multe cazuri de oameni vindecati de cancer prin posturile negre de lunga durata sub ghidajul lui Valeriu Popa, care oferea si impulsuri inspre depasirea problemelor de natura emotionala.
Despre experienta noastra legata de postul negru puteti citi AICI … Nu este nimic periculos, decat daca voi credeti cu toata puterea ca este periculos. Vedeti documentarul, este extrem de motivational!
Sunt oameni care nu mai manaca de loc si despre ei am postat articole si documentarul OAMENII CARE SE HRĂNESC CU LUMINĂ  – In the Beginning There Was Light (2010).
Acum ar fi benefic pentru multi sa tina post negru insotit de irigari colonice, mai ales daca au simptome de raceala. Inainte de post cititi atent si articolele de pe blogul lui Cirys despre Etapele postului negru sau Organele corpului în timpul postului cu apa si mai ales Reacții neplăcute în timpul postului negru. Nu folositi apa din reteau publica, decat daca locuiti in zone de munte sau unde sunteti siguri ca nu se baga clor si alte minuni.
Sursa AICI
11 raspunsuri
 1. Catalin Novac
  Catalin Novac says:

  Aveti idee de vreo clinica unde se tine postul negru sub indrumarea unor specilisti, asa cum sunt cele din Germania sau din Rusia?

  Răspunde
 2. Tudorache
  Tudorache says:

  Am tinut post negru21 zile dupa care am renuntat dar fara sa mi fie foame.Acum sunt în a9 a zi de post si vreau sa ajung la 40 de zile de post

  Răspunde
 3. Daniela
  Daniela says:

  Buna!
  M-am decis sa tin post negru lunea ,miercurea si vinerea. Am inceput de pe 19 Ianuarie, Miercuri seara am esuat cu doua felii de pizza.E greu cand pentru restul gatesc, Saptamana care urmeaza sper sa fie mai simplu.
  Poate in postul Pastelui tin mai multe zile ,fara pauza.
  A mai tinut cineva asa?Ceva efecte?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *