Proteine complete de origine vegetala – orzul verde

Orzul verde este singura planta din lume care poate hrani un animal de la nastere pana la batranete, de una singura!!!

Ierburile au capacitate extraordinara de a transforma elementele lipsite de viata din sol, apa si lumina soarelui, in celule vii. Stramosii nostri indepartati consumau foarte multe ierburi si alimente crude; sistemul lor digestiv era construit in asa fel incat sa descompuna aceste alimente si sa le transforme in tesut viu. Treptat, omul a inceput sa gateasca partea mai dura din plante pentru a le face mai usor  de mancat. Dar abia in secolul XX am inceput sa adaugam alimentelor substante chimice. Iar in secolul XXI, omul modifica genetic anumite alimente. Toate aceste procese elimina substante nutritive din hrana. Drept urmare, apar din ce in ce mai multe boli degenerative: boli de inima, hipertensiune, ingrosarea arterelor, toxicitate cauzata de metale grele, diferite tipuri de cancer.

In timp ce multe dintre aceste alimente procesate sunt lipsite de substante nutritive, orzul verde contine toate elementele nutritive necesare omului, cu exceptia vitaminei D, care este produsa de piele. Omul de stiinta, dr. Yoshihide Hagiwara, fost director la cea mai mare companie farmaceutica din Japonia, spunea ca plantele au cea mai mare capacitate de acumulare, conservare si utilizare a energiei solare pentru crestere. Orzul verde este unul dintre cele mai bune exemple in acest sens.

Orzul verde contine la fel de multe proteine precum carnea, intr-o forma mult mai usoara de digerat, si abunda in vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, clorofila. S-a constatat ca detine substante active din punct de vedere biologic, cum ar fi cele antioxidante si anticancerigene. Aceasta vegetala confera cantitati extraordinare de superoxid-dismutaza (SOD), enzima antioxidanta esentiala care elimina radiatiile, substantele chimice, poluantii si alte toxine din celulele noastre. Orzul verde este benefic pentru toate tesuturile si organele, in special pentru inima, plamani, artere, articulatii si oase. Lastarii de orz au fost cercetati inca din anii ’30 si s-a desoperit ca acestia contin caroten, vit K, vit C si complexul de vit B.

Mananca-ti portia de vegetale, nu suna familiar?

Pentru cei ce nu au inclinatie catre acest slogan exista si o alternativa, aceea a orzului verde deshidratat si reprezinta una dintre cele mai bune substante naturale. O lingurita de 5gr este echivalentul a 100gr de verdeturi, cum ar fi spanacul crud, fasolea verde sau salata. Orzul verde contine toate mineralele si oligoelemtele cunoscute, o cantitate echilibrata de vitamine si sute de enzime necesare digestiei. Contine de 11 ori mai mult Ca decat laptele de vaca, de 5 ori Fe continut de spanacul crud, si de 7 ori cantitatea de vit C si bioflavonoide si sucul de portocale!

Proteinele cu molecula mica din orz pot fi absorbite direct in sange, iar structura de clorofila din orzul verde este aproape identica propriilor nostre molecule sangvine. Cand mancam sau bem o bautura din orz verde, bogat in clorofila, organismul nostru se revitalizeaza. Clorofila reprezinta pigmentul care face orzul si toate celelalte plante sa fie verzi. Elementele terapeutice au fost cercetate din punct de vedere stiintific ani de zile. Iata cateva dintre descoperiri:

  • in primul rand, clorofila din orzul verde lupta impotriva radicalilor liberi;
  • este eficienta nu numai pentru cresterea hemoglobinei din sange, dar si pentru detoxifiere, dezodorizare, vindecare de rani;
  • protejeaza impotriva substantelor chimice de natura toxica si a radiatiilor;
  • protejeaza impotriva radiatiilor si a substantelor de natura toxica (prin enzima antioxidanta SOD, si proteina speciala P4-D1, ambele incetinind deteriorarea celulelor si mutatia acestora, prin expunei si diverse intoxicatii.

In final, structura de carbohidrat al orzului verde contine cantitati mari de mucopolizaharide care intaresc toate tesuturile corpului – inclusiv cele ale inimii si arterelor – micsorand cantitatea de grasimi din sange.

Din punct de vedere fiziologic

  • ajuta inima, plamanii, ficatul, arterele, articulatiile si oasele;
  • distruge radicalii liberi (molecule instabile si periculoase);
  • imbunatateste nivelul energetic, vigoarea si rezistenta;
  • superoxid-dismutaza protejeaza tesuturile si inlatura din organism substantele poluante, radiatiile, substantele chimice, metalele si alte medii straine.

In acste vremuri ale alimentatie fast-food, plina de monoglutamat de sodiu si alte „distrugatoare si apetisante substante”, se cer remedii rapide pentru afectiunile noastre, majoritatea fiind cauzate pentru ca nu avem o dieta buna, sanatoasa. Eu cred ca orzul verde – care abunda in PROTEINE, VITAMINE, MINERALE, AMINOACIZI, ENZIME, CLOROFILA – este raspunsul rapid si inteligent pentru remedierea declinului nostru nutritiv.

ORZUL VERDE poate fi cumparat de la magazinele naturiste. Nu este nevoie de mult pentru a simti diferenta. Respectati indicatiile de dozare si amestecati ci jumatate de cana de apa sau suc (nu de portocale, fiind prea acidulat). Sunt si tablete de orz, dar eu recomand pulberea, fiind nult mai eficienta, mai usor de asimilat pentru organism.

Sa schimbam, cu toate argumentele prezentate, cate cava din „farfuria’ noastra, spre o stare de sanatate buna si un psihism ecilibrat!

Multumesc Dr. Gillian McKeith pentru informatiile despre orz, din cartea „Hrana vie pentru sanatate”, carte ce o recomand cu drag sa fie citita.

 

2 raspunsuri
  1. Nicoleta
    Nicoleta says:

    Acest articol e minunat si stiu ca nimic nu e intamplator si la faptul ca am dat peste el intr-un grup pe facebook! Ma gandeam in ultimul timp cum sa fac sa aduc un aport mai mare de proteine si vitamine in organism, avand in vedere ca am hotarat sa renunt la a manca carne ( sau cel putin daca o sa mai mananc va fi foarte rar si acea carne sa fie un peste bun) si fac sport in fiecare zi. Acum cateva luni, am intrat intr-un magazin cu produse naturiste si auzind generalitati despre beneficiile plantelor verzi am pus ochii pe pudra din orz verde. La acel moment cand am cunparat-o, am folosit-o de doua ori, insa nefiind obisnuita cu sucurile naturale sau poate si facand o combinatie de suc nu prea reusita in acel moment, am uitat-o in dulapiorul din bucatarie. Astazi de dimineata, am simtit ca e momentul sa o folosesc. Ceva din interiorul meu m-a ghidat spre ea. :-) Si a fost SENZATIONALA!! Mi-am facut un suc natural din morocovi, castraveti, lamaie, caise si ghimbir, iar in acest minunat suc am adaugat 2 lingurite din pudra de orz verde! Am fost apoi plina de energie, am alergat o tura de lac Herastrau fara sa ma opresc ( deci orzul m-a ajutat sa imi indeplinesc un important obiectiv personal) si apoi cand am ajuns acasa am descoperit acest minunat articol despre ORZ si i-am fost recunoscatoare lui Dumnezeu pt „mesajele pe care mi le trimite”. Am impartasit experienta mea aici pentru a vedea si alte persoane ca pot si ele, daca vor, sa isi schimbe stilul de viata, spre o alimentatie mai sanatoasa si o viata echilibrata! Putem cu totii sa facem asta! E nevoie de un bun self management si de actiune!

    Răspunde
    • lavinia
      lavinia says:

      Semnele sa vina si mai departe, sa ne indrume spre starea de bine si spre Viata!
      Multumesc pentru poveste!
      Numai bine, tie, mie, noua tuturor!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *