Ritualurile de dimineață îți pot schimba viața

Felul în care pornești ziua, primele gânduri și primele acțiuni pot avea o amprentă evidentă asupra felului în care se va desfășura întreaga zi. Da, felul în care îți organizezi diminețile ar putea să influnțeze starea și energia pentru întreaga zi!

Ce faci imediat după ce te trezești? Ia-ți câteva momente pentru tine și stabilește-ți ritualurile de dimineață. Uite, poate te inspiră ceva din ce fac eu, iar dacă ai deja anumite ritualuri care știi că te ajută, împărtășește-le cu noi. Să ne inspirăm mereu cu bine unii pe ceilalți!

Ritualuri de dimineață, imediat ce mă trezesc:

 • Pe perioada verii, când sunt foarte mult timp plecată, nu am o oră fixă de trezire. Însă, în general mă trezesc devreme, undeva între 5 – 5.30. Dorm mai puțin, să-mi fac mai mult timp pentru mine. În plus, ador liniștea dimineții, atinsă doar de ciripitul păsărelelor. Ador răsăritul și, ori de câte ori prindem răsăritul, trebui să recunoaștem că primim o energie și un tonus excelent pentru întreaga zi!
 • Deschid ochii cu recunoștință și merg la toaletă;
 • Revin în cameră și primul primul lucru pe care-l fac: îmi fac patul! Încep cu ceva simplu, o acțiune pe care o fac în mod conștient, activându-mi musculatura și având la final un lucru început și dus la bun sfârșit, chiar de la început de zi. Lucrurile mărunte și nesemnificative pot conta mult, știi și tu asta, e verificată de fiecare dintre noi!
 • citesc 20 – 30 de minute, dezvolt inteligența spirituală;
 • mai apoi, câteva minute stau în liniște și îmi setez intenția pentru ziua respectivă. Scriu intenția zilei într-un jurnal, alteori doar mă gândesc la ea. În liniște, aștept inspirația și mă gândesc cum vreau să arate ziua. Care este scopul meu în ziua respectivă?, de aici pornesc. Uneori îmi propun ceva simplu, să fiu atentă sau să fiu amabilă cu cei din jur. Alteori îmi propun să simt conexiunea autentică cu cei din jur, alteori să am o zi plină de claritate, sau să reușesc să păstrez un nivel constant al energiei întreaga zi. Exprimarea dorintelor în cuvinte și mai apoi în concretizarea unei intenții influențează în mod direct abilitatea de a  suprinde împlinirea lor, iar mai apoi aprecierea lor atunci cand acestea devin realități.
 • mă gândesc cu recunoștința la 3 persoane sau evenimente pentru care îmi manifest recunoștința, printr-un simplu gând;
 • la aproximativ 45min de la trezire plec din dormitor să alerg sau deschid laptopul în bibliotecă si, pentru 60 de minute,  fie alerg, fie lucrez pe laptop. Profit de liniștea dimineții, până se trezesc ceilalți…
 • beau aproximativ 1l de apă în 60-90 de minute după trezire;
 • urmează mai apoi ritualurile din bucătărie dar, despre acestea voi scrie într-un alt articol…

Lasă-mi un gând despre ce faci tu dimineața, ce obiceiuri ai și cum te pregătești pentru o nouă zi? 

Cu recunoștință, cu  gând de bună inspirație și cu drag de oameni,

Lavinia

1 răspunde
 1. Cristina
  Cristina says:

  Si eu ma trezesc devreme dimineata (in general ora 5,30). Cel putin o jumatate de ora imi acord mie, este singura perioada a zilei in care pot face ceva pentru mine, in rest imi acord timpul, energia, abilitatile pentru copil si pentru servici.
  Imi fac o cafea buna la espresor si citesc, sau urmaresc stirile on-line, noutati pe internet. Imi planific ceea ce am de facut in ziua respectiva.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *