Siliciul si frumusetea noastra

Cunoscut sub numele de „mineralul frumuseţii”, siliciul susţine producţia de colagen la nivelul tuturor ţesuturilor din organism, incluzând tendoanele şi cartilajele. Astfel, durerile sunt reduse, iar arterele îşi păstrează flexibilitatea.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că nivelul crescut de siliciu în sânge previne astuparea arterelor şi, implicit, formarea de plăci de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine.

Mai mult, siliciul menţine sănătatea părului, a unghiilor şi a oaselor. Fără siliciu, calciul nu se depune acolo unde este nevoie, ducând astfel la calcifierea tesuturilor subţiri, a pereţilor arterelor şi a inimii. În ceea ce priveşte procesul de îmbătrânire, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au suficient siliciu în organism au un risc mai scăzut de a îmbătrâni prematur.

Surse bogate în siliciu

Coada calului este o plantă bogată în siliciu, care este folosită de secole pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Însă, recent cercetătorii au descoperit că această plantă poate încetini procesul de îmbătrânire, datorită conţinutului de siliciu.

În ceea ce priveşte alimentele, surse bogate în siliciu sunt: cerealele integrale nerafinate, castraveţii, merele, portocalele, lămâile, strugurii, stafidele, migdalele, alunele, nucile, seminţele, varza, morcovii, dovleacul, fasolea verde, ceapa, păstârnacul, urzicile şi ridichiile.

Un studiu facut in anul 2009, la Colegiul Regal de Medicina din Londra, a testat cateva surse naturale de siliciu organic, pentru a vedea in care dintre alimente siliciul este asimilat cel mai bine. In mod surprinzator, cel mai bun aliment s-a dovedit drojdia de bere, urmata de banane si de fasolea verde. Alte surse valabile de siliciu organic sunt coaja de castravete, coaja de mar, coaja unor cereale (orz si ovaz mai ales), varza cruda, pestele, orezul integral. Toate aceste alimente contin cantitati semnificative de siliciu organic, mai ales atunci cand sunt obtinute din agricultura biologica.

Din pacate, alimentele pe care le consumam nu prea au legatura cu biologicul, ele fiind produse moderne si care au un continut foarte redus de siliciu.

De ce?

Pentru ca prin aplicarea de ingrasaminte chimice si pesticide sunt distruse microorganismele care transforma siliciul mineral in siliciu organic si, ca atare, plantele nu mai au de unde sa se aprovizioneze cu acest mineral. Apoi, chiar si atunci cand este continut in hrana cea de toate zilele, siliciul organic nu este in cantitati suficiente pentru a stopa sau chiar inversa procesele de imbatranire, ori pentru a vindeca afectiuni deja instalate.

Sursa Formula As

Sursa Aici

2 raspunsuri
  • lavinia
   lavinia says:

   Așa o informație nu are cum să fie luată în seamă… este mult prea ”aruncată” și atât! Te rog, trimite-ne și nouă link-uri, studii, ceva, să ne lămurim despre ce e vorba.
   Și, mulțumesc pentru asta anticipat! Numai bine!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *