Simptome de oameni fericiti

Florina80Potrivit unui studiu de la Universitatea California, 40% din capacitatea noastră de a fi fericiți constă în puterea noastră interioară de a (ne) descoperi și de a ne manifesta autentic. Cei din jur, însă, pot percepe aceste acțiuni ca și “schimbare” a noastră fundamentală și nu le va fi pe plac. Dar nu e deloc așa. Noi suntem creați perfect! Bineînțeles cu excepțiile de rigoare, noi de naștem curați, gata să pornim pe drumul vieții. Dar mediul în care creștem, moștenirile genetice, educația, intepretările anumitor situații de viață cu reprezentările lor și multe altele ne influentează comportamentele, care, de multe ori, se îndepărtează de autenticitate. Este în sensul nostru să ne dezvelim “foițele de ceapă” primite de-a cursul anilor și să trăim prin esența noastră.

Fericirea vine din interpretări și perspective diferite, bucuria detaliilor și din alegeri care ne cresc din interior. Diferența dintre o viață fericită și una nefericită constă adesea (și) în timpul petrecut acolo.

Credința că “viața e grea”

Oamenii fericiți stiu și acceptă că viața poate fi grea uneori având o atitudine mai degrabă curioasă decât de victimizare. Ei își asumă responsabilitatea pentru greșelile lor și se focusează să găsească modalități să iasă de acolo. Perseverența de a rezolva probleme versus să se plângă de circumstanțe reprezintă un “simptom” al oamenilor fericiți. Nefericiții se vor vedea întotdeauna ca victime ale vieții și vor sta blocați în “uite ce mi se întâmplă mie…doar mie. De ce doar mie?” sau “Toată lumea are ceva cu mine” în loc să găsească o cale să iasă din situația dificilă în care să afle.

Credința că nu poți avea încredere în majoritatea oamenilor

E clar că e important discernamântul în alegerea oamenilor din jur dar oamenii fericiți pornesc în viața de la premisa de încredere și nevinovăție a celor din jur. Oamenii fericiți cred că oamenii sunt fundamental buni, chiar dacă au niște comportamente greșite câteodată versus să creadă că toată lumea vrea să le facă rău. Ei au grijă de oamenii din jur și pot avea grijă de o comunicate în jurul lor și cunosc oameni noi cu inima deschisă, fără așteptări.

Oamenii nefericiți sunt neîncrezători cu majoritatea oamenilor pe care îi întâlnesc și trăiesc după premisa că oamenii din jur nu pot fi de încredere.

Concentrarea în viață pe ceea ce e rău vs ceea ce e bun, adică pe”viața e albă sau neagră”

Există multă nedreptate în lumea asta, e adevărat, dar oamenii nefericiți pun mare atenție pe aceste fapte și omit să găsească și să vadă și lucrurile bune ale vieții. Îi poți identifica ușor, ei fiind cei care se plâng foarte des și răspund deseori lucrurilor bune și pozitive ale vieții cu celebra sintagmă “da, dar…”.

Oamenii fericiți sunt conștienți de problemele lumii dar reușesc, de cele mai multe ori, să echilibreze grijile lor cu dorința de a fi dreptate și bine peste tot. Putem spune că acești oameni țin ambii ochi deschiși, nu-i așa? :)

Comparația cu celilalți și invidia

Oamenii nefericiți cred ca prosperitatea unora este bazată pe “furtul” din buzunarul lor. Ei au tendința de a se compara deseori cu ceilalți, având așteptări care, deseori, nu se împlinesc, care îi duc într-o zonă de resentimente. Dar să ținem cont de vorba proverbului “Când ai resentimente este ca și cum ai bea otravă și te-ai aștepta sa pățească ceva rău cel față de care ai resentimente”.

Oamenii fericiți știu că norocul și circumstanțele favorabile sunt, în general, semne ale ceea ce și-au pus în intenție să obțină. Ei au încredere în ei și știu că sunt unici, neduplicabili și că nu are cine ce să fure de la ei și nici de la alții. Ei știu că oamenii au un potential imens și fiecare dintre noi e înzestrat cu trasături, valori, calități care ne sunt date tuturor si fiecare primește ceva bun dar diferit pentru a-și îndeplini menirea în viață.

Controlul

Este o mare diferență între a-ți controla viața și a fi determinat să îți atingi obiectivele. Oamenii fericiți fac în fiecare zi pași pentru a-și atinge scopurile dar realizează, în final, că sunt puține lucruri pe care le pot controla în viață!

Oamenii nefericiți tind să controleze orice și pe oricine din viețile lor și cad în situații dramatice foarte des când ies din zona de control. Oamenii fericiți pot fi și focusați dar pot avea și abilitatea de a se adapta și a se lăsa în voia situațiilor neprevăzute de viață căutând cele mai bune soluții să poată ieși din ele, să le rezolve și să învețe ceva din ele. “Facă-se voia ta” este ceea ce simt, gândesc oamenii fericiți în situații imposibile, nepierzându-și speranța și încrederea în ei.

Conversațiile pline de bârfe și plângeri

Oamenii nefericiți caută mult să trăiască în trecut. Greutățile pe care le-au avut și experiențele negative prin care au trecut sunt subiectele lor preferate. Când nu mai au ce să spună ei își vor întoarce atenția către alți oameni și, de multe ori, către bârfă.
Oamenii fericitți trăiesc acum și își dau voie să aiba visuri și speranțe despre viitor. Când ești cu ei poți să simți energia pozitivă pe care o transmit în toată camera. Ei sunt entuziasmați de ceea ce fac, sunt recunoscători pentru ceea ce au și văd viața ca o oportunitate infinită de învățare, evoluție și bucurie.

 

Cu siguranță ca nimeni nu e perfect! Iar a fi om fericit nu înseamnă să fii perfect! Cu toții înotăm în ape negative câteodată dar ține de noi cât de mult alegem să stăm în astfel de stări și cât de repede facem ceva să ieșim din aceste stări. Dobândirea și practicarea de obiceiuri sănătoase, pozitive și autentice diferențiează persoanele fericite de cele care aleg sa stea în zone de nefericire. Asta nu înseamnă că vor face toate lucrurile perfect. Nicidecum! Așă că, hai să mergem prin viață, permițându-ne să mai și cădem, hai să ne ridicăm din nou și din nou și să o luăm de la capăt! Fericirea e mai aproape decât credem…e chiar sub nasul nostru și depinde de noi!

 Gabriela are toate simptomele de a fi un om fericit. Nu și-a permis de la început asta dar, cu timpul, a ales să creadă în ea și in visurile ei. Eu sunt tare mândră că am putut contribui ca si coach dar marele merit este al ei deoarece cu perseverență și-a depășit obstacole, s-a căutat pe ea în ea, s-a găsit apoi și-a urmat și își urmează visul frumos de a ajuta femei care au trecut prin aceeași experiență ca și ea. Îți multumesc, Gabriela, pentru că ești un om fericit!

Cu drag,

Florina

Articol preluat de pe FlorinaOnetiu.com

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *