Stiti totul despre fructul grapefruit?

Grapefruit-600x400

Un fruct bogat în vitamina C, potasiu, limonoizi care inhibă formarea tumorilor, iar pulpa sa este bogată în fibre alimentare solubile și insolubile, cu efect de scădere a indicelui glicemic, de stabilizare a glicemiei și de scădere a colesterolului. Pentru a beneficia de aceste avantaje se recomandă consumul fructului întreg, nu doar sucul din grapefruit.

Ca și la merele, la grapefruit întâlnim în pulpă pectinele, cu un cunoscut efect hipocolesterolemiant, inhibând apariția arteriosclerozei, precum și apariția maladiilor cardiovasculare și cerebrovasculare.

Ce nu știm mulți dintre noi este faptul că acest fruct interacționează cu peste 200 de medicamente și poate deveni periculos pentru sănătate!

Componenta denumită naringenina încetinește anumite procese metabolice firești de detoxifiere ce au loc în intestine și ficat, blocând eliminarea acestor medicamente, precum și a altor toxine.

Iată câteva dintre interacțiunile periculoase dintre grapefruit și medicamente: anxiolitice, antialergenice, antidepresive, antihistaminice, antivirale, antiaritmice cardiac, anticoagulante, imunosupresoare, dar este contraindicat și în cazul în care suferiți de epilepsie, cancer, maladii cardiace, accident cardiovascular, SIDA, hipercolesterolemie, anticoncepționale, stimulenți, hormoni, antialgice, astm și emfizem, antihipertrofice prostatice.

Mereu să avem în vedere interacțiunile dintre medicament-aliment, medicament-medicament, medicament-diferiți compuși chimici ai alimentelor, precum și unele predispoziții genetice în scopul prevenirii efectelor adverse.

Un fruct plin de proprietăți, interzis însă în spitalele din vest, recomandat doar celor ce nu se află sub medicație!

Mereu alegeri conștiente, mereu dorința de a fi bine informați, spre sănătatea și prosperitate!

Bibliografie: „Și noi ce mai mâncăm?”, Prof. Dr. Ghe. Mecinicopschi

Articol publicat AICI

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *