Vinete împănate ”a la Miță”

Ingrediente (pentru 6 portii):
– vinete 6 buc. mici (1,1 kg)
– ulei de masline 80 ml
– ceapa 2 buc. mari (230 g)
– usturoi 4-5 catei (20 g)
– patrunjel verde 1 leg. mica
– rosii 2 buc. (280 g)
– zahar brun 1 lingura rasa
– sucul de la jumatate de lamaie
– sare, piper

Vinete pe lat, nu înghesuite, spălate și curățate de codiță și coajă., fac evantai vănăta sărate pe felii, lăsate la scurs

Pentru fiecare vănătă, o ceapă mare, tăiate julien.

Ardei gras, curățat, tăiat felii subțiri, pentru împănat

Roșii de grădină, 1 mare pentru fiecare vânătă

Usturoi ”fără număr”

Ardei iute și măsline opțional.

Fiecare vânătă curățată de sare, puse în tavă, cu ecaoa între vinete. Arfei gras pus între felii, la fel și roșiile. Acum se presar și legumele presate. Ceapa rămasă, ardei, roșii peste ele. Totul stropit cu ulei de măsline și apă, un deget de apă în tavă. Fără folie, mai multă apă… 170grade

Despicati cu grija vinetele, executand 3-4 taieturi pe lungime, dar fara a taia pana jos (vanata trebuie sa se desfaca asemenea unui eventai, dar sa fie tinuta la ambele capete). In fantele create, introduceti amestecul de ceapa, usturoi si patrunjel. Taiati 6 felii din rosii, iar restul de rosie taiati bucatele. Asezati bucatelele de rosii intr-un vas de Jena suficient de mare pentru ca vinetele sa incapa lejer (sa nu fie inghesuite). Puneti peste rosiile bucati, vinetele impanate. Presarati peste ele zaharul brun si stropiti-le cu sucul de lamaie. Puneti pe fiecare vanata cate o felie de rosie, un strop de sare si de piper. Turnati pe langa vinete, in vasul de Jena, 200 ml de apa si bagati in cuptorul incins. Lasati 45-50 de minute, timp in care vinetele se coc bine (daca le intepati cu o furculita, aceasta intra usor), iar in vas se formeaza un sos delicios.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *