Zincul si frumusetea!

 

Zincul este un mineral  indispensabil in alchimia frumusetii vom puncta mai jos cateva informatii clare care ii dau acestui mineral aura de mineral pentru infrumusetare.

 • Zincul isi desfasoara activitatea in primul rand prin rolul enzimelor. Este nevoie de zinc pentu activarea antioxidantului extrem de puternic, antiinflamator, super oxide dismutae (SOD). De asemenea, zincul joaca un rol major in alte 25 de sisteme enzimatice implicate in digestie si metabolism.
 • Zincul face parte din structura moleculara a peste 80 de enzime cunoscute care lucreaza impreuna cu celulele rosii pentru a duce dioxidul de carbon din sange la plamani. Per total, zincul este o componenta vitala in peste 200 de feluri de enzime.

Ce face zincul in corp?

 • Zincul este necesar pentru frumusetea pielii, cresterea celulelor si a corpului, dezvoltarea sexuala, fertilitatea, vederea pe timp de noapte si pentru cresterea simturilor de miros si gust.
 • Zincul ajuta la divizarea celulelor, la repararea si sanatatea acestora si la producerea de celule albe limfocite T. Ajuta sistemul limfatic si ficatul sa elimine cum trebuie deseurile.
 • Zincul este prezent in insulina si ajuta la echilibrarea nivelelor de sange.
 • Zincul functioneaza sinergetic cu vitaminele si in legatura cu vitamina A si produsele sulfuroase construiesc un par  frumos si rezistent.
 • Impreuna cu Vitamina E, tocotrienoli din masline, este necesar pentru sanatatea sistemului reproductiv in ambele sexe.
 • Zincul este un mineral fundamental pentru prostata, care concentreaza zincul la 2000% fata de ce se gaseste in sange.
 • Zincul creste potenta masculina si libidoul.
 • Organele sexuale hranite cum trebuie cresc sex appealul si atractivitatea.
 • Zincul este esential pentru ten doarece face parte dintr-un grup de enzime care ajuta corpul sa isi mentina rezerva de colagen. Fara zinc enzimele care digera colagenul distrus si reconstruiesc colagen nou , nu pot functiona cum trebuie.
 • Zincul previne imbatranirea pielii, ridurile.

Cele mai bune surse de zinc (crude)

Seminte de mac

Dovleac

Pecan

Caju

Pin

Macadamia

Floarea soarelui

Susan

Cocos

Spanac

Spirulina

Alge de mare – irish, moss, kelp, nori

Zincul si semnele de deficienta

Acnee, pierderea gustului, mirosului, pierderea parului, iritatii, sterilitate, probleme de piele, vindecarea grea, maturizarea grea a oaselor, testicule mici, vedere slaba.

Supradoza de zinc

Daca luati suplimente de zinc in doze mai mari de 150 mg pe zi pe o perioda mai lunga este posibil sa aveti semne de ameteala, letarigie, voma. Pentru o doza sigura de zinc este cel mai bine sa apelam mai intai ca prima sursa catre alimentele naturale neprocesate de preferinta organice. Chiar daca sunt mai scumpe, alimentele organice/bio contin de peste 4 ori mai multi nutrienti decat alimentele crescute conventional si nu au fost stropite si “ingrasate” cu chimicale.

 

Acest material este o parte a capitolului Minerale pentru frumusete din cursul denumit “Eating for pure life “ sustinut de echipa „Viata in verde viu”  pentru toti cei care sunt interesati de o alimentatie si un stil de viata sanatos. Pentru mai multe detalii ne puteti scrie la adresa : office@viataverdeviu.ro

Sursa articol Viata in verde viu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *