10 adevăruri ale vieții

Cherie Carter-Scott este o personalitate extrem de cunoscută şi o fină observatoare a naturii firii omeneşti. Cărţile sale au devenit extrem de populare datorită temelor abordate şi a modului în care privește omul, atât din punct de vedere al personalităţii, cât şi a comportamentului şi interacţiunii, a comunicării cu semenii săi. Lectura cărţii “If Life Is A Game, These Are The Rules” – Dacă viaţa este un joc, acestea sunt regulile -, poate aduce cititorul în faţa unor adevăruri şi detalii ce sunt de cele mai multe ori ignorate, in viata de zi cu zi. Iata cateva lecţtii extrem de interesante, ce merita aprofundate de fiecare dintre noi. Cele ”10 reguli pentru a fi om” aparute in aceasta carte, circula din momentul aparitiei in diverse forme, fiind apreciate in toate continentele. Iată care sunt:
Lecţia nr. 1: Vei primi un corp
Corpul pe care-l primeşti la naştere este unic şi indiferent dacă îţi place sau nu, este al tău pe toată durata vieţii. Fii de acord cu el, accepta-l, ai grijă de el. Este un dar al vieții pentru tine! Iar ceea ce este cu adevărat important, e ceea ce se afla inăuntrul tău, dincolo de trupul fizic.

Lecţia nr. 2: Vei primi mai multe lecţii de la viață…

Viaţa este un şir nesfârşit de lecţii din care, indiferent de vârsta, sex, viaţa, timp şi perioade temporale, vei avea de învăţat de fiecare dată. Cu fiecare zi care trece, vei avea câte ceva de învăţat. Cu fiecare zi care trece, vei acumula experienţa de viaţă. Cu fiecare zi care trece, te vei lovi de câte ceva și vei fi nevoit să înveţi. Iar traversarea acestor lecţii, acumularea de experienţa dau sens existenţei tale.

Lecţia nr. 3: Nu există niciodată greşeli, există doar lecţii…

Incercarile, reusitele, dar si greselile, fac parte din lectiile pe care le ai de invatat. Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora, ca facand parte integranta din procesul de invatare. Este important sa iesi din toate acestea cu fruntea sus si cu zambetul pe buze – zambindu-ti tie, zambindu-le celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune tie insuti.nIertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.

Lecţia nr. 4: Lecţia se repetă, până când este învăţată…

Lectiile sunt repetate, pana la invatarea lor completa. Mai mult ca sigur ca asa este. Lectiile se incapataneaza sa revina ostentativ in viata ta, pana cand vei fi capabil sa le intelegi ca atare, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, ci doar cel mult o lectie. Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat… Eliminarea probemelor inseamna, de fapt, acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele. Ca sa inveti o lectie, trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla – fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.

Lecţia nr. 5:  Niciodată nu te oprești să înveţi…

Crezi ca, la un moment dat, vei termina de acumulat lectii si informatii… Crezi, la un moment dat, ca ai invatat tot ce se putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate. BA SE POATE! Intotdeauna vei avea ceva de invatat. ALTCEVA. Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat. Asta, pentru ca nu exista etapa a vietii tale, din care sa nu ai de invatat. Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta, adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.

Lecţia nr. 6: Nu exista un  un“acolo”, e mai bun decât “aici”!

Nu exista un “acolo”, mai bun decat “aici” – chiar daca asa pare. Nu exista un “acolo”, mai bun decat “aici”, daca vrei sa fii fericit “ACUM”. Ca sa fii fericit in acest moment, trebuie sa te bucuri de ceea ce ai in acest moment. Trebuie sa extragi din ceea ce ai ACUM, ceea ce este mai bun. Trebuie sa fii multumit de tine insuti, de punctul in care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai facut, fara conditionari. “Ceea ce este” aduce mai rapid fericirea, decat “ceea ce ar putea sa fie” – ceea ce ar putea sa fie in alta parte, in alte circumstante, in alte conditii, langa o alta persoana, intr-un alt timp, poate alta…

Lecţia nr. 7:  Cei din jurul tău sunt oglinzi care te reflectă pe tine…

Lasa deoparte tendinta de a-i judeca pe ceilalti, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i uri, de a-i tine la distanta. Uita de toate aceste judecati, daca vrei sa fii fericit. Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi), asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti, ca sa ii poti accepta pe ceilalti, asa cum sunt ei. Uitandu-te la alții, uiți de tine…

Lecţia nr. 8: Doar de tine depinde ceea ce ţi se întâmplă în viaţă…

Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine – si doar de tine. Nu este un truism. Alegerea ne apartine! Ai la indemana, la fel ca toti ceilalti, resursele necesare pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata. Startul spre fericire se da de la aceeasi linie. Ca sa reusesti, uneori trebuie sa inveti sa si pierzi, sa lasi sa plece, sa depasesti momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa-ti aduci aminte ca ai putere, sa crezi cu adevarat ca destinul tau depinde de tine.

Lecţia nr. 9: Răspunsurile pe care le cauţi se găsesc toate în interiorul tău!

Toate raspunsurile pe care le cauti in jurul tau se gasesc, de fapt, inlauntrul tau. Asculta-te, stai de vorba cu tine, vezi ce-ti spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorinte ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde. Ai incredere in ceea ce iti spun toate si ai incredere in tine. Lasa-le sa te inspire. Lasa-le sa te transforme. Iti pot furniza cel mai precis si corect raspuns pe care l-ai primit vreodata.

Lecţia nr. 10: Vei uita, sau nu vei uita, toate aceste reguli la naştere…

Poate tocmai aceaste reguli fac diferența între oameni. Unii sunt fericiți și împliniți, alții ”mereu nu au noroc”! Norocul și-l mai face și omul, prin toate aceste gânduri de bună credință și stare de viață scrise chiar aici!

Sursa Aici

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *