10 motive pentru care sa bem apa!

CalculatorLichide-21. Fiecare celulă, țesut și organ din corp are nevoie de apă pentru a funcționa corect, de unde rezultă că apa este “viață”.

2. Sângele este compus în proporție de 80% din apă și are nevoie de ea, ca să producă celule noi și sănătoase.

3. Apa te menține bine hidratat/ă. O hidratare bună a organismului face ca stratul de colagen să primească nutrienții de care are nevoie, fapt care, pe de o parte, previne apariția celulitei, pe de alta, împiedică formarea depozitelor de celule adipoase.

 

4. Dacă bei mai multă apă reușești să-ți calmezi durerile din corp, mai ales durerile de cap. Ai nevoie de lichide ca să ajuți sistemul limfatic să funcționeze la capacitate optimă.

5. Apa facilitează funcțiile creierului și buna funcționare a sistemului nervos, creierul fiind organul cu o compoziție mare de apă.

6. Apa ne ajută sa eliminăm toxinele din corp, cu ajutorul sistemului limfatic, prin rinichi și intestine.

7. Buna funcționare a încheieturilor, mobilitatea lor și lipsa durerilor articulare se întrețin cu un consum mare de apă.

8. Apa vă ajuta să slăbiți, lichidul reglează metabolismul și cu cât avem mai multe kilograme, cu atât avem nevoie de mai multă apă.

9. Problemele de constipație vor înceta (pentru mulți dintre noi) odată cu aprovizionarea corectă cu apă a organismului nostru. Beți ½ l apă, dimineața pe stomacul gol și înaintea fiecărei mese sau gustări, beți un pahar generos de apă. Puteți să serviți masa imediat ce trec 10-15 minute de la apa băută. Eliminați problemele de constipație printr-un consum corect al apei, foarte simplu!

10. Nu este nimic mai prețios decât apa, fără ea nu am exista, nu ar exista viață! Ori de câte ori aveți senzația de foame, beți mai întâi un pahar de apă. Se întâmplă ca senzația de foame să dispară, de multe ori fiindu-vă … doar sete!

Sănătate și alegeri mereu conștiente în dieta de zi cu zi!

Articol publicat aici:  http://www.tion.ro/10-motive-pentru-care-sa-bem-apa/1381717

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *