10 obiective legate de nutriție – Inspirație!

Gata! Sunt pregătită să-ți scriu despre rezoluțiile pe care le am în gând, pentru acest an. Astăzi voi scrie despre ce-mi propun dpdv nutrițional, ce obiceiuri vreau să instalez și ce urmăresc prin toate acestea. Scriu pentru tine, să te inspire și să te mobilizeze a face ceva mai mult în acest demers. Întotdeauna e loc de mai bine, știi cum se spune! Scriu și pentru mine, odată ”strigând în gura mare” despre toate acestea, nădăjduiesc să prindă rădăcini puternice. Îmi propun să fiu din start bucuroasă la gândul schimbărilor pe care le fac și, mai apoi, abia aștept să ”mă văd”, ”să mă simt”, să conșteintizez ce înseamnă fiecare nou obicei urmat.

Lista obiceiurilor mele legate de hidratare și mâncare:

 1. La trezire, am o sticlă albastră de 1l, plină cu apă, pe care intenționez să o consum în prima oră după trezire. 
 2. Apă cu lămâie zilnic, fie la prima oră, fie după-masa, când încep să am un randament mai scăzut. Zilnic, o lămâie pentru vitamina C!
 3. Ziua de luni este ziua mea de licihide, fac asta de 8 ani și mă simt excelent! Apă, ceai, fresh, bulion și foarte rar lapte vegetal. Poți citi aici câte ceva legat de lichidele de peste zi…
 4. Ziua de vineri este – așa cum știi deja, am tot vorbit despre asta! -, ziua în care beau doar apă. Mereu îmi amintesc de gândul avut într-o zi de vineri… O gură de apă proaspătă poate fi cea mai înaltă treaptă în procesul de educare a simțurilor. Nu a fost ușor, dar acum este o binecuvântare!
 5. Nu consum nimic ce conține zahăr, cred că și asta știi despre mine. Sunt 3 ani de când caut să fiu atentă și evit tot ce are zahăr. Se poate trăi fără zahăr rafinat? Da! Iar prin acest deziderat, pe lâgă benefiile aduse sănătății, începi să trăiești mult mai simplu.
 6. În fiecare zi beau 2 căni de ceai. Poate fi ceai alb, verde, plante medicinale, alegerile le voi face în funcție de stare, mereu alternând plantele. Preferatele mele sunt: mușețelul, salvia, busuiocul, roinița, teiul, păducelul, coada șoricelui și.. mă opresc aici!
 7. În fiecare zi îmi propun să consum ceva verde, fie frunze verzi în salată, fie pulbere de orz, de care îți tot spun și ție că este excelentă pentru sănătate și vitalitate!
 8. Zilinic consum polen crud, iar cantitatea diferă, în funcție de activitatea fizică. Acesta este superalimentul meu, probiotic natural și face parte din dieta mea. Sunt dependentă de starea de vitalitate și energie primită de la polenul crud! Iubesc produsele stupului! Și am o sursă minunată, de la oameni dragi, poate treci și tu pe la ei! Îi găsești aici.
 9. După ora 19 mi-am propus să nu consum nimic. Un ceai de seară va fi bine venit, iar excepție vor fi poate serile cu anumite evenimente ori unele seri de weekend. Mă voi bucura de câte o seară de sămbătă mai lungă, cu ceva bun de mâncare, un pahar de vin și un film bun, alături d esoțul meu. Tot ce e rar și aduce mare bucurie sau plăcere, e atât de prețios!
 10. Încerc să gestionez consumul de cafea, să nu fie zilnic!

Anul trecut nu am băut cafea. Mi-am permis să o fac doar în vacanța de vară! Mi-am dat voie și în vacanța de iarnă să beau. Și, da, îți mărturisesc acum că aceasta este o provocare pentru mine. Mă pot gândi cu multă bucurie la toate celelalte obiceiuri, dar când mă gândesc la cafea, simt că sunt slabă, simt că am nevoie de o ”dezlegare”. Studiind de mai bine de doi ani despre dependențe, sigur are legătură și cu munca mea de cercetare… Și, ca în multe alte situații, eu sunt un cobai excelent pentru cele ce urmăresc a descoperi. Te țin la curent cu starea mea, vis-a-vis de cafea. O plăcere sau o dependență ce nu-mi dă pace!?! Vom vedea…

Amintește-ți mereu vorbele lui Wayne Dyer: ”Intenția noastră creează realitatea nostră.” 

Lasă-te inspirat și fă-ți o listă cu noile obiceiuri pe care vrei să le implementezi. Acum e momentul oportun, e un nou început și parcă toate pornesc mai bine la început de an. Hotărăște ca în acest an să faci lucrurile altfel, conștient. Mai apoi, vezi cum te simți și dacă te bucură schimbările și le simți în bine, continuă mereu cu noi rezoluții transfromaționale. Spor să ai și bucurie!

4 raspunsuri
 1. Tania
  Tania says:

  Mă bucur enorm că am mai învățat ceva…..la capitolul cafea, mai am si eu mult de lucrat….nu stiu nici eu dacă este plăcere sau dependenta….vă urmăresc cu drag si vă îmbrățișez

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *