12 pași pentru un MARTIE de neuitat!

Primăvara are o energie molipsitoare, o energie plină de viață. Vegetația din jur prinde culoare și, parcă e cumva cel mai prielnic moment pentru creșterea vitalității și prospețimea ființei. Ai energie de la natură și inspirație, din tot ce este viață, în jurul tău. Așa că, instalarea unor noi obiceiuri în această vreme e “floare la ureche”!

Iată ce-ți propun pentru luna MARTIE! Alege ce este potrivit, alege 3 dintre ele, alege-le pe toate dacă vrei! Să te revitalizeze și să te bucure!

1. 600ml apă la trezire; pornește ușor, cu un pahar generos, în vreo 10 zile vei putea adăuga încet-încet mai multă apă, urmând mai apoi împreună tratamentul japonez cu 600ml apă, la trezire;

2. Obișnuiește să bei 300-500ml de apă plată, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă. Acest obicei îți asigură un nivel optim de hidratare, iar cantitatea de mâncare va fi mai ponderată. Este un obicei de viață bună, potrivit mai ales atunci când îți dorești să slăbești puțin sau știi că nu prea te hidratezi!

3. Zilnic, 1 măr de savurat, în oricare parte a zilei; dacă ai ști câte proprietăți are un simplu măr, bogății de fibre, vitamine și combinațiile de minerale care fac din măr un adevărat medicament pentru prevenție, atunci îndemnul  ”Un măr pe zi te ține departe de medic”, are și mai mult sens.

4. Să mâncăm ceva VERDE, în fiecare zi! Eu mă gândesc că voi fi salvată în multe zile de pulberea de orz, despre care poți citi mai multe aici. Este un super aliment, fără nici o îndoială, japonezii l-au descoperit! Dar, nu asta intenționez cu prioritate… Alegerea frunzelor verzi ce apar prin piețe și detoxifierea sângelui cu ele este focusul meu principal! Și, să te inspir și pe tine, cu convingerea bună a ”sensului” acestui obicei… Bătrânii noștri, primăvara, ”curățau sângele cu frunzele de prin grădină”. Sunt obiceiuri vechi, susținute azi de studiile științifice. Dacă e martie, e luna hranei verzi! Bucură-te de sănătate!

5. Să nu treacă ziua fără o salată de crudități, fie în deschiderea mesei de prânz, fie la cină, alături de o sursă de proteină. Fibrele sunt aliații sănătății, păstrează glicemia în limite optime și sunt o sursă excelentă de minerale, vitamine și antioxidanți. Merită să-ți amintești și să te folosești de ele, zilnic!

6. Să ai zilnic o lămâie cu tine. Poți să bei dimineața apă cu lămâie, un tratament ayurvedic cu numeroase beneficii. Poți citi despre asta aici: https://www.laviniabratu.ro/de-ce-apa-cu-lamaie-dimineata/. Sau, poți să porți o lămâie cu tine în geantă (acesta este stilul meu!). Va mirosi frumos și, oricând ai o stare mai puțin bună sau ai nevoie de energie, storci lămâia într-un pahar cu apă. Este cel mai bun refresh, pentru care întregul corp îți este recunoscător. Și mintea, încântată este și ea, te asigur! Suc de lămâie, o rețetă de viață bună!

7. Stai câteva secunde înainte de fiecare masă, să respiri conștient de câteva ori, să aduci un gând de recunoștință pentru ceva/cineva. Fă asta și înainte și după ce servești masa, este un exercițiu excelent pentru capacitarea atenției, întregește actul nutrițional și te aduce în mult căutată stare de prezență. Zoia Zărnescu a scris un articol excepțional despre acest subiect. Te îndemn să-l citești, este inspirațional! 

https://www.laviniabratu.ro/digestia-rabdarea-si-emotiile/

8. Oprește la ora 19.30 orice sursă de mâncare, lasă dor un ceai din plante să te mai bucure, lasă organismul să facă o pauză firească, până a doua zi. Se spune că cel mai rapid mod de a te îmbolnăvi sau îmbătrâni este să mănânci seara, înainte de culcare. Așa că, fii înțelept, alege firesc!

9. Încearcă vestitul stil nutrițional 16:8. Ai auzit sigur de intermittent fasting și beneficiile lui. Poate că, e timpul numai bun să-l încerci și tu, de ce nu?! În cele 16 ore consumi doar apă, cafea și ceai (neîndulcite, cum altfel?!?), iar în celelalte 8 ore te hrănești, de preferat cu o alegere conștientă a produselor integrale, nu aditivate și pline de chimicale. Mai multe despre această disciplină nutrițională găsești aici.

10.Scoate zahărul rafinat din dieta ta, doar pentru 30 de zile! Ce spui? Citești etichetele, ca să te uimești câte au zahăr adăugat. Mai apoi, te bucuri de o atenție transformațională asupra alegerilor culinare! Este o super provocare, am scris și o cartea despre asta, #30DaysNoSugar – Puterea de a reusi #impreuna. A nu consuma zahăr rafinat este despre control, cunoaștere, prevenție, educarea gustului. Este despre o curățare și claritate mentală, un ten mai luminos și un corp mai sănătos. Dacă te hotărăști, tare m-aș bucura, mai mult decât la oricare dintre celelalte provocări. Și, în dar îți trimit un e-Book cu 100 de rețete fără zahăr rafinat, să te însoțească la drum. Bucură-te de călătorie!

https://www.laviniabratu.ro/wp-content/uploads/100-retete-DIETETICA.pdf

11. Zilnic, stai un singur minut să privești o floarea, să te uiți la nori, să asculți o pasăre…. Doar 1 minut din zi lasă liniștea să vină, conectându-te la ceva din mediul tău – natura, liniștea… Este un exercițiu de care avem mare nevoie pentru că mintea aleargă permanent între gânduri nestăpânite ce ne răpesc multă, mult prea multă energie. Pornește și dorește-ți să fii în controlul minții tale! Iar acest exercițiu poate fi primul pas. În plus, luna martie are o energie de viață de care e și păcat să nu te bucuri și tu… 1 minut, în fiecare zi!

12. Spune ceva drăguț cuiva, spune ceva frumos către cineva, în fiecare zi… Cultivă atenția și deschiderea, bucură-te de conectare autentică și vezi cât de mult primești înapoi, când dăruiești. E atât de simplu! Avem nevoie să redescoperim firescul, frumusețea, măreția  din noi…

 

Să fie această PRIMĂVARĂ precum o călătorie care să te bucure, să fie transformațională!

 

2 raspunsuri
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Slavă lui Dumnezeu!

   Vă doresc multă sănătate și aștept să-mi scrieți cum vă simțiți și după 14 de zile. Mulțumesc.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *