14 ani

Așa a început viața mea cu adevărat, odată cu venire ei pe lume, acum 14 ani!

Atunci am început să caut, să văd de mine, de ea, de noi… O modificare genetică și un sindrom despre care medicina nu știa să-mi spună prea mult, iar speranțe – cu atât mai puțin nu-mi putea da -, m-au motivat să pornesc un nou drum: cum pot să ajut copilul meu și pe mine, în adaptarea uneia la cealaltă, în adaptarea ei și a noastră în lume, cu tot ce putea însemna asta…

Simt acum că sunt vulnerabilă în fața ta dar, în același timp mă simt și curajoasă, cred că pot să te inspir și pe tine să crezi și să lupți pentru tot ce vrei să dobândești în viața ta. 

Aveam pe atunci o licență în biologie, avea o afacere prosperă și o familie, la venirea Saskiei. Am pierdut tot, mi-a ramas doar ea si pasiunea pentru viață și oameni. Și, de atunci am început să caut, să cercetez, să înțeleg cât mai firesc ce înseamnă sănătate, echilibru, comportament, adaptare… Ce înseamnă să fii un om mai bun, cu tot ce poate cuprinde asta, zi de zi. 

Alte facultăți, mastere și un doctorat, sute de cărți citite, o stare de atenție și dorință de evoluție, toate parcă energizate și inspirate de ea, de către Saskia. 

Așa am pornit pe acest drum,  a fi alături de oameni, în susținerea progresului personal, în menținerea sau redobândirea stării de echilibru și sănătate.

Așa am ajuns să consiliez pe cei care vin către mine, prin experiența de viață  și prin cercetarea din care nu m-am oprit și pentru care sunt recunoscătoare. 

Așa am ajuns să fiu alături de studenții de la medicină, unde caut din toată inima să fiu un model de comportament și umanitate, mai apoi și un dascăl bun. 

Așa am ajuns sa scriu, sa caut ”să mă depășesc și să mă dăruiesc vieții”, așa cum spunea Părintele meu…

Astăzi, când Saskia înplinește 14 ani, am curaj să scriu despre toate acestea, având încredere mai mult ca oricând în puterea gândului nostru bun. Știu că drumul e provocator mai departe, știu! Mereu mi-am spus că doar Dumnezeu mă poate ajuta și oamenii pe care-i trimite în viața mea, în viața noastră. 

Iar astăzi, cred că și ție, pentru că citești aceste gânduri și ești într-un fel alături de mine, îți mulțumesc. Știu că te vei ruga să reușesc mai departe, știu că te vei ruga și pentru Saskia să-i fie bine și să trăiască fericită și împlinită în această viața.

Și, să știi că, pe lângă recunoștința mea, și eu mă rog pentru tine, pentru ca povestea mea să-ți fie inspirație, putere și nădejde…

Să fii un om mai bun, zi de zi!

Să te depășești și să te dăruiești vieții și celor din jur!

Să zămbești și să crezi în potențialul tău infinit!

 

12 raspunsuri
 1. Adrian35
  Adrian35 says:

  Te – am descoperit recent Lavinia după ce am ascultat un interviu la radio Trinitas și apoi am găsit acest blog minunat care este o excelentă resursă de informații. Ma bucur ca exiști, ma bucur că există oameni ca tine! Și eu sunt tăticul unui băiețel cu Down de 6 anișori și nu regret deloc, deși am avut și momente mai dificile,tot ce trăiesc alături de el ma învață să fiu mai bun pe zi ce trece! Voi fi un urmăritor fidel al acestui blog! Numai bine!

  Răspunde
 2. Nicoleta
  Nicoleta says:

  Copiii speciali își aleg părinți speciali , pe care îi învață ce înseamnă dragostea necondiționată, ce înseamnă să fii bun .
  Sunt mama unui copil autist, nonverbal , și mă doare că-l văd că nu poate vorbi , dar îmbrățișările lui, zâmbetul lui pur îmi dau putere să sper că va veni o zi când rugăciunile mele se vor împlini. Ba mai mult, el m-a învățat ce are sens și ce nu are sens. Sunt multe de spus…
  Ne bucurăm de frumusețea fiecărei zile!
  Mult bine vă doresc!

  Răspunde
 3. Calin Dosa
  Calin Dosa says:

  Într-o zi, la Sfânta Mănăstire Buna Vestire i-am zis: „Domnişoară, eşti tare frumoasă!”. S-a uitat în ochii mei şi, cu cea mai serioasă atitudine, mi-a replicat : „NU! Mămica mea e cea mai frumoasă femeie din lume!”. Maica Domnului să vă aibă în pază. Hristos a înviat! La mulţi ani! La toţi anii mântuirii noastre…

  Răspunde
 4. Tania
  Tania says:

  La mulți ani, fericiți Saskia !Îți doresc mult noroc in viața, să ai parte de fericire si multe împliniri ,alături de familia ta minunată.

  Răspunde
 5. cristina
  cristina says:

  Azi am citit mesajul tau…plang de fericire ca exista oameni ca tine. Multumesc pentru tot ceea ce invat si cu drag tu ne impartasesti,

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *