14 zile MENIU complet #glutenfree
Suntem cuprinși de aceste dileme, hrana de zi cu zi… Iar, una dintre provocările mele de astăzi este legată de hrana aducătoare de bună stare, cu energie și excelentă vitalitate. Mâncarea cea de toate zilele, aleasă conștient și cu dorință de progres personal, aduce o mare schimbare în corp și minte. Astfel, astăzi îți propun un plan de dietă pentru 14 zile, #glutenfree…
Garantez pentru el, este testat deja! Să te simți bine, să te inspire, să-ți fie spre bucurie!
LUNI
MIC DEJUN
Fructe de sezon
2 nuci de brazilia, 2 nuci și 10 migdale
MASA DE PRÂNZ
Supă cremă de broccoli
Paste din linte cu mazăre și morcovi
CINA
Salată grecească cu o felie de pâine din hrișcă
MARȚI
MIC DEJUN
Smoothy din afine, frunze kale și miere
2 nuci de brazilia, 2 nuci și 10 migdale
MASA DE PRÂNZ
Supă cremă de linte neagră
Conopidă pane cu sos de mentă și orez basmati + salată de frunze verzi
CINA
Creveți la cuptor cu rădăcinoase
MIERCURI
MIC DEJUN
Suc de apio
2 nuci de brazilia + 2 nuci și 10 migdale
MASA DE PRÂNZ
Supă cremă de tuchini cu usturoi
Chifteluțe de legume cu orez basmati și parmezan
CINA
Paste (din linte) ”bologneze” cu năut și parmezan vegetal
JOI
MIC DEJUN
Musli fără gluten cu lapte de migdale
1-2 fructe de sezon
MASA DE PRÂNZ
Ciorbă de salată verde cu smântână de caju
Chiftele din morcovi cu fasole scăzută și salată de varză roșie
CINA
2 ouă fierte moi, ardei + castravete și o felie de pâine din hrișcă
VINERI
CAFEA + APĂ
SÂMBĂTĂ
MIC DEJUN
Smoothy din frunze kale, afine, banană și lapte de migdale
1 felie de pâine din hrișcă cu pesto din busuioc
MASA DE PRÂNZ
Borș de pește
Cartofi la cuptor + rozmarin cu salată de crudități
CINA
Pește la grătar cu spanac și parmezan
DUMINCĂ
MIC DEJUN
–
MASA DE PRÂNZ
Supă de roșii cu busuioc
Risotto cu hribii și salată din frunze verzi
CINA
Mușchi de vită în sânge cu rădăcinoase fierte sticks și coapte ușor + parmezan decor
LUNI
MIC DEJUN
Fructe de sezon
2 nuci de brazilia + 2 nuci și 10 migdale
MASA DE PRÂNZ
Ciorbă de legume
Tocană de bureți cu mămăliguța și salată de sfeclă roșie
CINA
Salată grecească cu o felie de pâine din hrișcă
MARȚI
MIC DEJUN
Fulgi de ovăz fără gluten cu unt de caju și migdale
1-2 fructe de sezon
MASA DE PRÂNZ
Supă cremă de ciuperci
Humus cu tofu prăjit și un cartof dulce + salată din frunze verzi
CINA
Mămăligă cu brânză și smântână
MIERCURI
MIC DEJUN
Suc de apio
2 nuci de brazilia, 2 nuci și 10 migdale
MASA DE PRÂNZ
Ciorbă de varză acră
Pleurotus pane cu orez basmati + salată din frunze verzi
CINA
Vinete pane (fără ou!) cu sos de roșii, risotto cu țelină și salată de valeriană cu nuci și oțet basmati
JOI
MIC DEJUN
Fructe de sezon
2 nuci de brazilia + 2 nuci și 10 migdale
MASA DE PRÂNZ
Supă cremă de sfeclă roșie
Mâncare de fasole mug și salată de varză cu morcovi + 1 felie de pâine din hrișcă
CINA
Chiftele de pește la cuptor cu sparanghel
VINERI
ZI DE APĂ + CAFEA
SÂMBĂTĂ
MIC DEJUN
Smoothy din frunze kale, afine, banană și lapte de migdale
1 felie de pâine cu hrișcă cu pesto de busuioc
MASA DE PRÂNZ
Borș de frunze verzi
Chiftele din dovlecei cu sos de mărar, quinoa și legume + salată din frunze verzi
CINA
Mămăligă cu tocăniță de hribii
DUMINICĂ
MIC DEJUN
–
MASA DE PRÂNZ
Ciorbă de fasole cu ceapă roșie
Chiftele din morcovi cu salată de castraveți și smântână de caju + mărar
CINA
Supă cremă de dovlecel și semințe coapte
ALTE VARIANTE DE PRÂNZ
- Supă cremă de țelină
Fasole frecată cu ceapă roșie prăjită în ulei de cocos
2. Supă cremă de conopidă
Piure de mazăre cu mentă și tocană de hribi
3. Supă cremă de țelină
Mâncare de linte cu salată de varză cu morcov
4. Supă cremă de broccoli cu smântână de caju
Wok de legume cu tagliatelle din orez + salată din frunze verzi
5. Supă cremă de păstârnac
Musaca de vinete și salată de quinoa cu legume
6. Supă cremă de mazăre cu mentă
Fusilli din hrișcă cu nuci, pesto și tuchini + fulgi de drojdie
7. Ciorbă de legume
Sufle de conopidă/broccoli cu urdă și iaurt
INSPIRAȚIE!
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!