2 abordări diferite pentru a spori disciplina în viața ta

Auto-disciplina este ceva ce dorim tare mult și parcă .. ne lipsește. Orice om își poate crește puterea personală, calitatea vieții sale, dacă și numai dacă este capabil să se auto-disciplineze. A fi auto-disciplinat nu înseamnă să înțelegem doar a ne impune reguli apăsătoare, ci înseamnă a respecta o serie de reguli și principii sănătoase de viață. Nu te chinui prin auto-disciplină, te îmbogățești ca nivel de maturitate și performanță personală. Adaptarea și sensul au alte scalări, prin prioritizări, reguli și asumarea unei discipline de viață armonizate conștient cu noi.

 

„Disciplina înseamnă să ţii minte ce îți dorești.” David Campbell

Începem în general exersarea disciplinei, pentru a ne corecta un viciu, un defect, ceva ce nu merge bine în viețile noastre. Însă treptat, spre un nou mod de  viață ar fi de dorit a tinde, odată cu schimbările conștient inserate în viața noastră. Pașii, de  bifat ar fi pe scurt, cam așa:

  1. Să poți să iei mereu decizii, fiind cât mai conștient de tine însuți, adică să iei propriile tale decizii și nu doar să le împrumuți pe ale celorlalți. Mai mult, să fii rațional în luarea lor, să nu te lași ghidat de emoții și reacții de moment.
  1. Să acționezi mereu fără a avea așteptări de la ceilalți, acesta este unul dintre factorii care cresc nivelul de satisfacție și mulțumire în viețile noastre, major!
  1. Să rămâi deschis, să accepți tot ce vine către tine, în fiecare greutate văzând o oportunitate de creștere. Ușor de zis, greu de făcut, știu! Însă, mai știu și că, ori faci așa, ori te blochezi în evoluția ta! Punct. 

 

Aceste trei reguli ar fi suficiente pentru a dezvolta o disciplină capabilă să te conducă la trezirea sufletului, la o adevărată cunoaștere de sine. Dacă însă nu te simți motivat de cele scrise aici, am o a doua strategie, pentru dezvoltarea disciplinei în viața ta.

Iată ce poate fi de ajutor, această a două variantă nu are cum să dea greș! Face parte din toate cărțile și vremurile, cumva. Adică, peste tot, atunci când vorbim de un proces de creștere în această superputere de a trăi, ai nevoie să fii atent la aceste aspecte:

  1. Devin-o recunoscător pentru ceea ce ai deja, pentru parcursul de până acum și pornește cu această energie , din această energie, la drum. Și când spun energie, mă gândesc la starea ta, în primul rând. Una este să pleci la un nou drum îngândurat și temător, alta este să pornești cu gândul de recunoștință pentru cine și ce ești acum. Exact atât cât ești și cine ești, acum…
  1. Dă-ți voie să ai încredere în tine, redescoperă încrederea în tine! Nu poate face nimeni altcineva acest task pentru tine, oricât ar încerca. E treaba ta, poți cere ajutor, dar nu poți delega. E un pas important în tot ce înseamnă viitorul, pentru tine. 
  1. Ia decizii în mod rațional, exact așa cum am spus mai sus, în prima mea variantă expusă. Fii stăpân pe emoțiile tale, doar așa poți dobândi o claritate și putere de înaintare. Și aici, responsabilitatea îți aparține și dobândirea ei îți luminează viață, vei vedea!
  1. Orice proiect început are nevoie să fie finalizat, dus la bun sfârșit. Nu mai începe și lăsa, pentru că te-ai plictisit , e greu sau e altfel decât aveai așteptările construite la început. Acest mod de a face treaba, scade încrederea în tine, sabotează disciplina categoric! Ce începi, duci la bun sfârșit!
  1. Deschide-ți inima și deschide-te vieții. Ieși din bula construită strâmt, îndrăznește să proiectezi lucruri mărețe pentru tine și cei dragi ai tăi. Dă-ți voie să construiești o viață radiantă, iar pentru asta, ai nevoie să te dăruiești ei. Cum altfel, decât deschis și încrezător, să fii?
  2. Dobândești un nivel excelent de sănătate fizică și psihică, construindu-ți obiceiuri sănătoase, faine, acele obiceiuri ale oamenilor care .. reușesc! Acest ultim pas, este precum ”cireașa de pe tort”, elementul esențial, fără de care nu se poate.

Ce presupune asta?

  • Construiește-ți propriul ritual de dimineață; – https://www.laviniabratu.ro/ritualurile-mele-de-dimineata/ ; https://www.laviniabratu.ro/ritualul-de-dimineata-a-unui-om-de-succes/
  • Bea apă pe stomacul gol, 600ml, apoi fă o pauză de 60 de minute; – https://www.laviniabratu.ro/apa-de-dimineata-inseamna-viata/; 
  • Alocă un timp de la câteva minute, pentru streching și mișcare fizică; – https://www.laviniabratu.ro/argumente-medicale-ce-sustin-activitatea-fizica-regulata/
  • Dieta ta să fie în controlul tău, nu în controlul poftelor tale! Cere ajutor cuiva sau caută tu niște repere sănătoase, de pornit la drum. Nu este greu deloc, doar să te pornești!
  • Somnul este unul dintre stâlpii ce furnizează energie, ca să le poți face pe toate cele menționate aici. Culcă-te la ore fixe, al fel să te și trezești. Lasă creierul să se refacă, lasă energia bună să vină în corp… Dormi bine!
  • Scrie într-un jurnal, este îndemnul meu favorit! De ce? Pentru că, pe mine, scrisul în jurnal m-a transpus într-un proces accelerat de progres personal. Iubesc jurnalele, scriu zilnic în jurnal! Ia cu tine acest instrument fantastic de creștere! – https://www.laviniabratu.ro/jurnalul-personal-de-ce-sa-scriu-intr-un-jurnal/

Gândurile tale sunt cele care îți creează realitatea. Felul în care răspunzi la situațiile din viața ta de zi cu zi și la provocări este determinat de modul în care gândești. Aceste gânduri devin energia pe care o ai în interiorul tău și energia pe care o vei oferi către exterior. Dacă simți mânie, este pentru ca ai adunat mânie și furie în corpul tău. Dacă simțit compasiune, înseamnă că ai avut parte și tu de ea, cândva, din partea cuiva. Dacă simți că ești mereu grăbit și neliniștit, pesemne nu ai cultivat niciodată conștient relaxarea, detașarea, liniștea din inima ta.

 

A fi disciplinat, a avea o rutina este o foarte buna strategie pentru dezvoltarea proprie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *