20 de pași pentru sănătate, imunitate și viață bună

Fără altă introducere, să trecem la treabă:

1. Dimineța, la trezire, ai nevoie de hidratare, cu apă la temperatura camerei sau apă încălzită cu puțină lămâie, este o binefacre pentru sănătate!

2. În primele 2 ore după trezire nu ai nevoie de nimic altceva decât de apă, ceaiuri din plante, sucuri din rădăcinoase  și legume, poate și fructe verzi. Toate hidratează și încarcă organismul cu vitamine și minerale! Obișnuiește-te să bei un smooty (recomand să nu fie dulce!) sau un suc proaspăt verde, la fel, fără să fie dulce! Atenție, încă o dată scriu, să nu fie dulce! AICI găsești inspirație!

3. Să ai cât mai multe fibre în dieta zilnică: fructe, legume, rădăcinoase, semințe, leguminoase, pâine din făină integrală.

4. Consumă cât mai multe crucifere: varză, conopidă, frunze kale – alimente medicament!

5. Alege alimente bogate în vitamina A, E sau C. Nu te baza pe suplimente, ia vitaminele din alimente!

6. Evită depozitarea de grăsime pe corp, mai ales în zona abdominală și evită sedentarismul. Acesta duce spre boală…

7. Alege o dietă săracă în grasimi de origine animală. Ar fi bine, așa cum spunea celebrul Hiromi Shinya măcar 3 zile pe saptămână de dieta fără proteină de origine animală!

8. Redu din  produsele afumate, sărate, conservate, prăjite, semipreparatele, mezeluri, zahăr rafinat, faina albă, sarea iodata. Toate acestea devin în timp toxice pentru organism și pentru activitatea neuronală.

9. Dacă fumezi, setează-ți intenția de a renunța și du la îndeplinire acest plan. Și, cât mai repede!

10. Evită razele solare între orele 10-17; mare atenție la cremele cu factori de protecție, nu sunt cele mai prietenoase! Dacă stai la plajă evitând orele menționate, poți să o faci natural, fără cremele încărcate chimic…

11. Evită solarul, având în vedere restricția care există în anumite țări, această practică dăunând grav sănătății, în timp. Numărul de cancer la nivelul pielii a crescut cu peste 300%, față de acum 30 de ani!

12. Redu consumul de alcool, mai mult de 200 ml de vin este dăunator, mai mult de 50 ml de tărie este nociv.

13. Alege produse de cosmetică fără parabeni si alte substanțe declarate oficial, în numeroase studii, ca fiind cancerigene. Toate acestea se depozitează sub tegument, transformând ceva făcut spre frumusțe, să poată ajunge devastatorul sănătății.

14. Fă mișcare în fiecare zi, măcar 20 de minute, ventilează plamânii, oxigenează creierul, lasă energia să circule prin corp. Găsești AICI argumentele studiilor de specialitate.

15. Nici o terapie nu se compară cu un somn odihnitor. Un somn bun, da, este cea mai bună terapie!

16. Evită stresul social, familial, sexual, printr-un program optim de lucru și o viață familiară ordonată; evită excesul  de orice fel în viața ta și lucrează permanent la valorile personale. Amintește-ți de ele, asta te ajută să stai vertical! Legat de stres, ai AICI un material ce-ți va schimba perspectiva…

17. Învață să-ți asculți corpul, el îți spune mereu despre nevoile și stările tale. Amintește-ți că, tu ești primul tău medic!

18. Niciodată nimeni nu mă poate contrazice când spun ca o viață disciplinată înseamnă o viață evolutivă si constructivă. Avem nevoie de disciplină și de perseverență în toate încercările și obiectivele propuse, da, avem nevoie de disciplină!

19. Cuvintele ce le spui, caută sa fie impecabile, ele sunt o informație ce pleacă dinspre tine, rezonează undeva în Univers și se întorc către tine, mai devreme sau mai târziu. Astfel, fii impecabil în tot ce rostești și atent la cuvintele pe care le folosești!

20. Ești propriul creator al vieții tale, a realității în care ești acum, prin puterea gândului și prin gestionarea înțelegerilor și obiectivelor, prin liberul arbitru pe care-l ai la îndemnână.

Ai grijă de tine, consideră că ai o mare responsabilitate, propria ta viață, sănătatea și împlinirea ta,  ca om.  Stai treaz, iar asta înseamnă atenție și creșterea nivelului de conștiință, identitatea și plenitudinea cu care trăiești viața.

Cu drag de oameni și credința în potențialul lor imens,

Lavinia B.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *