3 idei simple pentru o viață sănătoasă

 

546293_3873553117623_1575895114_n

  1.  Rupeți ritmul din când în când!

Ieșiți din rutină, luați-vă câteva ore sau o zi doar pentru voi, învățați să fiți fericiți pentru voi! Gătiți, lucrați în grădină, înfrumusețați-vă corpul, locuința, gândurile… Mergeți, din când în când, să vă petreceți noaptea într-un hotel, citiți un roman într-o cafenea însorită, faceți un picnic pe malul unei ape. Veți putea apoi să apreciați din plin prezența celorlalți și să le oferiți mai mult, iar randamentul sau performanța individuală vor fi mult îmbunătățite.

 

  1. Numărăm nutrienții și nu caloriile!

Este important cât mâncăm, dar și mai important este ce anume mâncăm, nu vi se pare absolut corect?! Dietele prin care calculăm gramajul sau caloriile sunt epuizante, cu rezultate imediate, însă ”nu durează”! Nici calculele nu pot dura la nesfârșit, nici pierderea kilogramelor nu va dura! Cei ce au inventat sau de când sau inventat dietele de slăbit, odată cu acestea, numărul persoanelor cu probleme de greutate, cazurile de obezitate au crescut deosebit de mult.

 

Să ne hrănim înseamnă să privim mâncarea ca pe un combustibil care ne acoperă nevoile. Nevoile noastre fizice, mentale și emoționale ne sunt hrănite și prin alimente.

Obișnuiește-te să-ți întrebi corpul și nu mintea de ce are nevoie. Fii atent ca în procesul schimbării obiceiurilor, primul impuls va fi cel mai probabil cel dictat de un obicei și nu de o nevoie reală. Fă o pauză și fă-ți o analiză interioară rapidă înainte de a merge mai departe. Pune-ți întrebări de genul:

”Mi-e foame cu adevarat ?” Probabil ai nevoie de apă sau de carbohidrați complexi în loc de zahăr.

”Sunt epuizat?” – Probabil ai nevoie de grăsimi de calitate în loc de grăsimi trans – sau doar – pur și simplu – de odihnă.

”Sunt frustrat?” –  Probabil ai nevoie de o plimbare sau o cană de ceai în loc de o băutură răcoritoare sau o prajitură. Mișcarea fizică te va ajuta cel mai mult în acestă situație.

 

  1. Nu faci nici un fel de sport, de activitate fizică?

Iată, acesta poate fi următorul tău proiect personal de îmbunătățire a vieții!

 Acesta este una dintre cele mai de temut stări ale omului modern. Să fie static, să-și piardă flexibilitatea și eleganța formelor. Din păcate… Nu facem sport pentru mușchi sau pentru forme frumoase, sau, mai bine spus

  • nu numai pentru mușchi și eleganța formelor facem sport;
  • facem sport pentru a ne antrena limfa, sângele, întreaga energie a corpului;
  • facem sport pentru a ne oxigena sistemul nervos și a ne elibera de strările de stres. Nu ai voie să fii trecut de 35 de ani și să nu practici sport în mod regulat. Este unul dintre ”cele 4 picioare ce susțin sănătatea”, alături de hrană, somn bun și de o minte limpede și eficientă.

Nu dați pagina fără a lua cu voi dorința, motivația și curajul de a aduce o schimbare în viața voastră chiar de mâine. Așa să fie!

Articol scris pentru TION

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *