Sfaturi de la Dr. Oz

DR-OZ-768x389”Lectii” de la conferința susținută pe 25 mai la Bucurști de către Dr. Oz, un om nu doar de success, ci un om împlinit! Ce înseamnă OM ÎMPLINIT? După Andy Szekely, un om împlinit este acela care are un echilibru și succes în: sănătate, carieră, relații, succes financiar și contribuția către ceilalți. Astfel arată și Dr. Oz!

 

 

Lectii de la Dr. Oz…

 

 1. Atunci când vrei să faci o schimbare, să fie făcută cu toată simțirea, iar mai apoi prin mijloacele de cunoaștere. Să ne dorim foarte mult schimbarea, să o împlinim prin pași mici, în direcția bună. Celebrarea și bucuria pașilor făcuți să fie în atenție, precum și conexiunea și suportul celor din jur este foarte important.
 2. Începe ziua cu un pahar de apă cu suc de lămâie!
 3. Consumă acele alimente care îți plac si sunt sănătoase
: Alimente integrale!!!
 4. Tensiune optimă este 115 cu 75 și este important să nu fim peste aceasta tensiune, să nu acceptăm ”a avea tensiunea puțin mărită”. Pentru că se neglijează asta, rata mortalității pornite din afecțiunile cardio-vasculare ocupă locul 2 în lume!!! Atenție mereu: persoanele cu obezitate, diabet, nivel crescut de LDL au întotdeauna tensiunea mărită.
 5. ”Cu cât suntem mai grași cu atât suntem mai puțin vizibili pentru cei din jur”, spune Dr. Oz…
 6. Să nu treacă nici o zi fără 30 de minute de sport sau mișcare fizică prin care să crească pulsul.
 7. Pentru părinți: dacă voi nu aveți o conștiința de viață sănătoasă nu veți putea implementa aceasta copiilor voștri. Modelul sunteți voi, iar ei copiază modelul! Dacă nu vă îndreptați pe voi, poate vă puteți mobiliza pentru ei! Nu predați copiilor modelul ”care nu are timp să se ocupe de el!”

 

”Oamenii ar trebui să creadă mai mult în lucrurile bune, să creadă în ei și să nu uite de BUCURIE! Ea este ca si oxigenul, vitală, în orice reușită!” – Dr. Oz

 

dr-oz-shutterstock 

 1. ”Mărimea ideală”: înălțimea / 2 (de ex. 90 pt 1.80 inaltime)
.
 2. Nu putem ține diete la infinit (așa cum nu putem să ne ținem respirația la infinit sub apă!). STOP diete de slăbit, sunt o înșelătorie!
 3. Când mâncăm nutrienți (de ex. nuci, alune), corpul știe că este ceva bun și cere (consumă) puțin. Dacă alegem calorii goale, vom mânca mai mult și, evident, ne îngrășăm
! ”Nu plec niciunde fără o pungă de alune în buzunar. Așa evit tentațiile și am mereu o hrană optima cu mine.”
 4. Laptele degresat ne…îngrașă, nu ne ajută la slăbit și nici nu ne hrănește! Singurul mod acceptat de a consuma lapte este exemplul celor din mediul urban, cei care consumă alimente integrale și laptele integral. Însă, factorii de mediu, nivelul de stres nu se compară cu cei din mediul urban, iar flexibilitatea și activitatea fizică sunt absolut diferite. Mediul rural te obligă să fii activ, să te miști, altul este metabolismul și aimilarea nutrienților…

 

”CU MINTEA CONTROLEZI TRUPUL!” – Dr. Oz

 

12. Ponturi pentru pierderea în greutate:

 • renunță la zahăr complet!!! În 14 zile organismul se restartează și nevoia de zahăr dispare;
 • să facem mâncărurile picante (ne accelerează metabolismul și ne face să mâncăm mai puțin la masa următoare);
 • consumă nuci și semințe crude;
 • STOP băuturi carbogazoase, inclusiv cele cu îndulcitor artificial. Toate acestea creează cel mai facil starea de sindrom metabolic: LDL crescut, obezitate, tensiune arerială crescută, diabet. Soluția? APĂ cu LĂMÂIE!!!
 • Mișcare, zilnic! Este ok să avem și antrenament de 7-10 min/zi, dimineața. ”Eu fac yoga și mă întind timp de 7 minute, imediat după trezire. Dacă nu fac asta atunci, peste zi nu mai am timp!”
 • ”Dacă ne schimbăm corpul, ne construim anduranță și știm că putem schimba orice!” Disciplina nutrițională atrage alte schimbări, noi performanțe personale!
 • Zilnic să respirăm adânc (ajută la metabolim si în arderea grăsimilor). Respirația pe 8 secunde…
 • Nu uitați de somn, să ne culcăm la aceeași oră, să ne trezim la aceeași oră. Nu suntem roboți, dar aceste discipline sunt vitale. Apoi, să nu uităm că somnul înainte de orele 24 este mult mai valoroas decât cel de după!!!

 

Dr. Oz: – Cum ne îngrășăm?

Creierul vrea doar 4 lucruri: food, water, sex sleep. Cand nu avem water, sex sau sleep, creierul vrea mancare!!!

 13. Somnul contribuie la sporirea nivelului hormonului de crestere de aceea nu trebuie deloc neglijat.

Probleme de igiena a somnului? Trebuie rezolvate…

 – Lumina puternică, seara, ”este toxica pentru creier”;

– Vișinele și cireșele conțin melatonina, servite la cină ajută la somn

– Să avem pijamale largi sau nimic!

– Să reducem zgomotele, seara în pat să fim ca într-o peștere izolată.

– Temperatura optimă: 65 F (18 C). Dacă ne este frig, să punem șosete.

– Culcarea și trezirea la aceeași oră!

– 20 min de „nap” la mijlocul zilei, dacă ne simțim extreme de obosiți.

– Dacă ne ducem copiii devreme la culcare, ne culcăm și noi mai repede, așa ar fi bine să vă organizați!

– Exercițiile de respirație de la yoga ajută în a avea un somn mai bun.

– Lipsa somnului cauzeaza acelasi număr de accidente ca și consumul de alcool!

 

 1. ”Grăsimea saturată de produsele de origine animală produc rigiditate a creierului uman!” Atenție la cantitate și mai ales, la felul în care pregătim de exemplu carnea…

 

 1. Garanția succesului, în orice acțiune este să uiți că ești într-un „program” (sa fii pe pilot automat!).

 

16. Atenție la STRES!!!

– dacă punem un dop de plută între dinți (de exemplu atunci când stăm în trafic!) acesta are puterea de a ne calma. Nu dopul, poziția mandibulei, informația musculaturii zonei către creier…

– respiră în abdomen, la fel ca și sportivii sau bebelușii.

– Mediteaza! Depaseste prejudecatile! Roagă-te! …”să intrăm câțiva centimetrii sub valuri!”

 

 1. Gândește-te la cum poti deveni o persoana mai bună! Acest gând aduce mari schimbări în sistemul hormonal, precum și în echimibrul interior.

 

 1. Întărește-ți stabilitatea genunchilor, făcând – de exemplu- o lună de zile exercițiul pasului cu încetinitorul – îmbunătățește articulația!

 

19. Cauzele de deces la nivel mondial sunt: epidemiile, bolile de inimă, apoi opioidele – analgezicele! Acestea creează dependenă și sunt toxice pentru organism!!! Nu folosiți analgezice decât pe perioade foarte scurte!

 

 1. Atenție la bronzul din vacanțele de vară! Una este să te bronzezi permanent, alta este să stai la soare doar într-o anume perioadă de timp! ”Nu recomand bronzul! Recomand un supliment de vit. D – 10000mg/zi.”

 

”AR FI BINE SĂ ÎNCEPI SĂ-ȚI CUNOȘTI TRUPUL ȘI SĂ-ȚI CONTROLEZI VIAȚA!” – Dr. Oz

 

 1. De ce pierde omul calea către visul său? Din cauza celor 3C, atenție la aceștia:
 • comparația
 • controlul
 • critica…

 

the_dr__oz_show_title_mehmet_oz_85457400

”ÎN VIAȚĂ, SĂ CĂUTĂM BUCURIA, NU FERICIREA!” – Dr. Oz

22. Când ești aproape de oameni, când dăruiești celor din jur, ești integrat și complet. Așa îți prelungești și viața printr-o secreție abundentă de oxitocină!

 

 1. Atenție la consumul de pește oceanic, este plin de mercur, femeile însărcinate ar fi bine să evite aceste produse toxice pentru făt.

 

24. O dietă extreme de populară este cea a zilelor de post: 2 zile pe săptămână să nu consume hrană solidă!

 

 1. 2/5 oameni suferă din cauza erorii medicale! Ai un doctor? Ok, caută-l și pe al doilea. Mereu să ai cel puțin două opinii, două opțiuni. Așa arată pacientul intelligent al zilelor noastre!

 

 1. La medic:
 • Anamneză
 • Interogatoriu
 • Ancheta bolii
 • Vederea tabloului general

Așa ar fi bine să se deruleze întâlnrile cu medicii…

 

 1. Terapiile alternative însoțesc medicina tradițională alopată. Luptă împreuna pentru vindecare! ”Eu practice o medicină integrate, holistică.”

 

 1. SCHIMBAREA DE ATITUDINE – cel mai important pas spre sănătate. Indiferent ce am făcut până astăzi, de astăzi înainte putem face cu totul altfel. Putem să alegem corect și drept pentru a fi sănătoți și frumoși, cu toții

 

Cu drag, am împărtășit către voi dintre cele notate și reținute din conferință!

Recunoștință!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *