7 pași pentru a reuși schimbarea de care ai nevoie

Pentru a putea să începi ”să te vezi”, ”să te scanezi” și ”să-ți reconfigurezi traseul” din când în când, mai întâi de toate ai nevoie să știi cine ești, cu punctele forte și cu toate slăbiciunile, cu toate umbrele negre ale trecutului. Unde te afli acum și cum îți petreci vremea, care sunt preocupările tale și cât sunt ele de creative și constructive. Ce ți-ai dori să faci, ce te-ar împlini și cum ar putea să se reverse toate acestea în bine și asupra celor din jurul tău. Cum ai vrea să se desfășoare viața de acum înainte, care sunt planurile, viziunea ta asupra viitorului. Ai nevoie să stai de vorbă cu tine…

1. Vezi de tine, cum stai, cum ești, cum te simți… Ai grijă la postura ta. Nu mai cocoșa spatele și pășește mai hotărât. Vorbește deschis celor din jur, pășește drept și privește înainte. Încurajează-ți serotonina să curgă din plin prin circuitele neuronale dornice să o primească. Chiar de azi, ia o atitudine fermă și îndreaptă-ți spatele. Privirea sus, nu nasul, privirea și ochi lasă-i să cuprindă zarea și Cerul. Mobilizează-te și pregătește-te să reușești!

Când începi să fii atent, când începi să te interesezi de tine, începi să te întâlnești cu tine. ”Începi să te vezi într-un fel în care te poți chiar si speria, uneori!” E un proces interesant, un proces de cunoaștere mai adâncă și calea este una plină de provocare, desigur. Practic, “începi să vezi de tine”, cauți o rigoare a firii si îndreptare a celor strâmbe. Important este să nu te minți, odată ce te descoperi altfel decât te gândeai.

2. Atunci când este foarte greu întreabă-te… Da, așa e, sunt situații de viață în care putem fi copleșiți de ce se întâmplă, pur și simplu este greu, acele momente în care ”putem să ne dăm bătuți”, cum se spune. Am învățat ca în astfel de momente să respir adânc de mai multe ori, să inspir și să respir conștient, mai apoi să mă întreb: ”Ce altceva mai poate să însemne asta?” Este o întrebare ce ajută la clădirea bunei inteligențe emoționale dar, mai mult decât atât, este o banală întrebare care te poate scoate din cele mai nepotrivite încurcături.

3. Bucuria poate face diferența…Diferența mare dintre cei care sunt bucuroși de viața lor si cei care nu sunt, este că aceștia au o atitudine și o percepție diferită asupra vieții. Cei care, în sufletul și viață lor zâmbetul ocupă un loc important și bucuria, credința că totul va fi bine indiferent de circumstanțe -, aceștia au în posesia lor cele mai sigure soluții pentru liniștea interioară, dorința de a trăi si de a face din existența lor ceva special, ceva ce doar ei pot crea. Este o binecuvântare să te însoțești de astfel de oameni, este molipsitor și, e de bine!

4. ”Bunătatea este o cale, calea de a fi, ea nu este neapărat o acțiune în sine.” Bunătatea nu are nevoie de timp, de ore libere sau de vacanțe. Ea se află la îndemâna noastră permanent și pe măsură ce o accesăm devine tot mai clară. Atât de multe se pot schimba în viața ta atunci când începi să arăți bunătate față de cei din jur. La fel cum soarele topește gheața, la fel și bunătatea stingherește ostilitatea, neînțelegerile și neîncredere… ”Bunătatea este limbajul pe care cel surd îl poate auzi iar cel orb îl poate vedea.” – Kindness is the language which the deaf can hear and the blind can see.” 

5. Să ai puterea de a te uita în ochii celuilat, poate face mai mult decât o mie de cuvinte. Să te uiți în ochii celui de lângă tine și să știi că acolo ai adevărul despre momentul vostru prezent. În ochii celuilat poți găsi căldura, sinceriate, nesiguranță, minciună, sinceriatate, iubirea, prețuira… Doar să-ți faci timp pentru asta!

6. Învață exercițiul recunoștineței… Seara, înainte de culcare, obișnuiesc să mă gândesc câteva minute la ce s-a întâmplat peste zi. În ultimul timp monitorizez starea de recunoștință. Mă gândesc în fiecare seară la 3 persoane/situații/stări pentru care sunt recunoscătoare. Este un exercițiu de atenție mai apoi, unul de mângâiere a inimii. Și astfel, seara se încheie cu gând de recunoștință și conectare cu cele mai intense momente de peste zi. Dacă ar fi să te gândești, tu pentru ce ești astăzi recunoscător?

7. Mulțumesc! Să spui mulțumesc este un mod de a te detașa de ceea ce poate fi o problema și de a-i permite inspirației să vină cu răspunsul perfect și cu soluția la “problema” ta. Spune Mulțumesc fără nici o  așteptare. Spune „Mulțumesc”, complet deschis… Niciodată nu știi ce poate apărea, ca rezultat al faptului că spui din toata inima un simplu „Mulțumesc”. Pregătește-te pentru un Miracol…

Simt nevoia să-ți reamintesc lucruri simple, însă esențiale în derularea unei stări de viață împlinitoare. Poate-ți folosește și ție acest îndemn preluat de la o minte sclipitoare, Jordan Peterson.

”Dacă viața ta nu este ceea ce ar putea fi, oprește-te și începe să spui adevărul. Dacă te simți confuz, lipsit de puteri, respins, încearcă să spui adevărul. Cui să spui? În primul rând ție… Mergi către oameni cu tot adevărul tău sau, cel puțin, nu minți.”

Îți doresc ca anul 2019 să-ți aducă cea mai bună versiune a ta de până acum!

4 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *