7 remedii naturale pentru imunitate

Orice încercare de intrare a organismelor străine şi nocive în corpul nostru este sancţionată fără drept de apel de un gardian incoruptibil – sistemul imunitar. Pielea sănătoasă împiedică pătrunderea microbilor, glandele secretă lichide cu proprietăţi  de anticorpi. Sau, cel puţin aşa ar trebui să fie, dacă am reuşi să ne păstrăm starea de sănătate. Numai că, într-o lume în care totul se face pe fugă, nimic nu mai e aşa cum era pe vremea bunicilor…

De unde provine mâncarea?

Chiar şi dacă nu mâncăm carne şi facem toate eforturile să ne hrănim mai ales cu crudităţi, legumele şi fructele au fost cultivate în soluri din care lipsesc o mare parte a nutrienţilor şi, cel mai probabil, au fost stropite cu diferite pesticide. Sistemul nostru imunitar se va lupta pentru a îndepărta substanţele dăunătoare, dar va avea nevoie de ajutor pentru a suplimenta substanţele care lipsesc.

Cum ajuţi sistemul imunitar?

Plantele medicinale și elemente din natură conţin încă în stare foarte pură multe elemente necesare. Există de altfel şi alimente care au ca efect amplificarea imunităţii, mai ales dacă provin din zone cât mai puţin poluate. Află pe cele mai importante!

  1. Echinacea stimulează producerea globulelor albe şi a interferonului, una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale. Ea stimulează fagocitoza, adică digestia microorganismelor străine organismului uman, şi are propietăţi antiinflamatorii şi antifungice. A fost adusă din America de Nord, dar s-a adaptat la condiţiile climatice din Europa şi creşte chiar şi la noi în țară.
  2. Cătina este supranumită şi „ginseng românesc” şi se prepară tradiţional cu miere. Conţine vitaminele C, A, tot complexul B, D, E, F, PP, betacaroten şi alte elemente printre care calciu, fosfor, magneziu, potasiu, pectine, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali, cei care nu pot fi sintetizaţi de organism.
  3. Maceşele sunt foarte bogate în vitamina C şi conţin substanţe ce pot elimina chiar şi viermii intestinali. Vindecă virozele respiratorii, calmează tusea şi revigorează organismul în caz de febră.
  4. Spirulina conţine proteine hidrosolubile care se asimilează imediat, spre deosebire de cele provenite din produse animale, care cer energie din partea corpului pentru a fi introduse în sistem şi apoi folosite. Înlătură oboseala cronică şi creşte rezistenţa organismului faţă de orice fel de germeni.
  5. Ceapa şi usturoiul conţin potasiu, calciu, fier, sulf, precum şi vitaminele A şi E şi bioflavonoide. Dacă le consumi moderat, poţi fi sigur că vei ţine la distanţă chiar şi boli grave, precum cancerul sau afecţiunile inimii. Cantitatea şi-o potriveşte fiecare, astfel încât să nu-i irite stomacul. Este foarte important ca o ceapă sau un usturoi odată început să se consume imediat și să nu fie lăsate crude, de la o masă la alta.
  6. Aloe Vera sub formă de gel sau capsule este un supliment excelent pentru întărirea imunităţii. E genul de plantă-panaceu, capabilă să vindece de la o arsură mică până la cancer. Ajută la detoxifierea întregului corp, indiferent în ce stadiu de infectare.
  7. Suplimentele cu vitamine  – mai alesc D3 – şi minerale din vegetale ajută foarte mult la creşterea imunităţii şi nu există studii concludente care să ateste că ar fi dăunătoare organismului. Însă e bine să faci analize înainte de a alege diferite sortimente şi e şi mai bine ca ele să-ţi fie prescrise de un medic specialist în dietetică sau fitoterapie.
  8. Nu uitați de produsele de stup – puneți miere în ceaiul cald, folosiți polen crud, propolis, lăptișor de matcă sau tinctură de propolis. Aceste produse nu au voie să lipsească niciodată din casele noastre!
  9. Mâncați mai puțin și alegeți hrană cât mai crudă, vie, plină cu enzime. Fructe și legume, în special citricele, rădăcinoasele – sfecla roșie, țelină, ridichi, morcovi -, precum și ardei roșii sau pătrunjel. Toate au un conținut mare de vitamine necesare întăririi sistemului imunitar.
  10. Folosiți-vă de beneficiile excelente ale vitaminei C. De la începutul lunii noiembrie, în fiecare zi consum 1000mg și, cu recunoștință, nu am suferit de nici o răceală. Aceasta, și în condițiile în care alerg în unele zile, dimineța. Cred cu tărie în beneficiile acestui supliment, întotdeauna de căutat a fi în combinație cu flavoniode sau cu Zinc. În alimente, vitamina C o puteți regăsi în pătrunjel, citrice, ardei roși, cătină, broccolli…

Hrana sa va fie medicament!

Hrana cruda, vie este cel mai bun remediu in construirea unui sistem imunitar solid. A avea un regim de viata sanatos implica a avea un sistem imunitar puternic si odata cu acestea ne putem gandi la felul in care ne hranim si la felul in care traim si gandim. Ce doresc sa spun este ca, un regim alimentar preponderent format din hrana vie in detrimentul carnii si al alimentelor gatite este un mare plus si un mare ajutor sistemului imunitar. De aici si putem sa calificam sau sa-l descalificam pe acesta! Apoi, felul personal de a privi si de a trai viata, gandurile noastre sunt si ele determinante. O vorba buna si plina de iubire intareste, fara nici un dubiu, sistemul imunitar si afirm acestea cu convingere! Poti sa fii sanatos, atata timp cat esti un om bun, omenos, generos, bucuros; atata timp cat esti inconjurat de oameni pe care-i iubesti si ei la randul lor te iubesc si pretuiesc; atunci esti cu adevarat un OM. UN OM SANATOS! Si, de aici pleaca toate, inspre adaptarea ta sociala, inspre sanatatea trupeasca si catre un SISTEM IMUNITAR PUTERNIC!

Sa fiti sanatosi si bucurosi!

Sursa: Aici

7 raspunsuri
  1. nicoleta
    nicoleta says:

    Buna Lavinia, acum am descoperit site-ul tau si sunt foarte incantata, imi place la nebunie, te admir si stiu ca o sa am multe de invatat de la tine, sunt la stadiul de inceptoare in acest domeniu, vreau sa-mi gasesc linistea sufleteasca si nu stiu cum, poate tu ma poti ajuta ! Multumesc mult.

    Răspunde
    • Lavinia
      Lavinia says:

      Cu mare drag, ramanem aproape si invatam impreuna sa mergem cu bucurie prin viata, pe calea noastra! Va imbratisez cu drag si va doresc numai bine!

      Răspunde
  2. bianca
    bianca says:

    Multumim frumos, Lavinia! Esti un dar de la Dumnezeu pt tot ce ne inveti si pentru energia buna si caldura pe care o emani. Citesc cat pot de mult din postarile tale si mereu ma umplu de energie pozitiva si de motivatie!! :) sanatate multa si numai bine!

    Răspunde
  3. Dana
    Dana says:

    Multumim. Dar pentru cei cu sindrom de colon iritabil, gastrita si Lyki Gut recomanadati mancare cruda? Multumesc

    Răspunde
    • Lavinia Bratu
      Lavinia Bratu says:

      Cred că știți bine că e greu de primit astfel de hrană… Se pot introduce și crudități, foarte puține, pas cu pas, doar unele dintre ele. Diferă mult de la o persoană la alta… Sănătate!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *