Premiul Nobel 2016 Yoshinori Ohsumi – Postul este benefic pentru organism

Premiul Nobel 2016: savantul Yoshinori Ohsumi a dovedit ca postul este benefic pentru organism!!!
yoshinoriohsumi.jpg.size.custom.crop.1086x784
Incredibil.. Sunt bucuroasă!!! Pentru că simt asta și știu din ce trăiesc, a spune mai departe cât bine ne face să avem un post/ritm/dozaj alimentar – cum vreți să-i spuneți! Postul, vechi de când lumea, o spune cultura noastră creștină, o spune știința prin zecile de spitale în Vestul Europei (cele mai vestite fiind acum în Germania!), în care bolnavii sunt tratați și prin postul/restricția nutrițională, o spune acum clar și acest premiu Nobel.
Cu recunoștință scriu aceste rânduri… Prin putere și mai multă credință în faptul că ceea ce eu muncesc și ce învăț pe cei care vin către mine, este ceva adevărat și evident, pentru buna noastră stare de sănătate și așezare sufletească!
E așa o victorie frumoasă, mă bucur tare pentru importanța pe care medicina actuală, la cele mai înalte cote, o arată felului în care nutriția ne poate influența existența.
Ce-i învăț pe pacienții mei? Să fie cumpătați, alegerile să le fie conștiente, să aibe câteva zile pe săptămână fără proteină de origine animală, să consume o zi din săptămână doar lichide… De acum voi avea curaj în a le spune multora dintre ei și despre POSUL/RITMUL/DOZAJUL ALIMENTAR… E același lucru! Doar că, în post mai punem și conștiința și starea noastră lăuntrică în activitatea de creștere și cunoaștere.
”Omul de stiinta nipon Yoshinori Ohsumi a castigat luni Premiul Nobel pentru Medicina „pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie”, conform Comitetului Nobel de la Stockholm.

Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016 pentru ”descoperirea mecanismelor autofage”, potrivit Comitetului Nobel, reunit, joi, la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

Conceptul de autofagie celulara a inceput sa fie folosit din anii ’60, cand oamenii de stiinta au observat ca o celula isi poate distruge propriile elemente constitutive izolandu-le in membrane si formand un fel de vezicule ca niste saci ce sunt apoi transportate in „zona de reciclare”, la lizozomi, pentru descompunere si reciclare.

Intr-o serie de experimente stralucite, la inceputul anilor ’90, Yoshinori Ohsumi a folosit drojdie de panificatie pentru a identifica genele care indeplinesc rolurile principale in procesul de autofagie.

Descoperirile lui Ohsumi au impus o noua paradigma cu privire la procesele prin care celulele isi recicleaza propriul continut si au deschis calea pentru intelegerea importantei fundamentale a autofagiei in multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame si pana la raspunsul organismului in cazul unor infectii.

Mutatiile inregistrate in cazul genelor responsabile de procesul de autofagie pot duce la declansarea unor boli grave precum cancerul sau a unor maladii neurologice.

Yoshinori Ohsumi, 71 de ani, este profesor la Centrul de Cercetare Frontier din cadrul Institutului Tehnologic din Tokyo.”

Sursa aici
8 raspunsuri
 1. midgard
  midgard says:

  Foarte interesanta descoperirea lui Yoshinori Ohsumi. Oare mi-ati putea da un exemplu mai concret de alimentatie tinand cont de principiul autofagiei si avand in vedere experienta dvs in domeniu? Multumesc.

  Răspunde
 2. Pereț Claudia E
  Pereț Claudia E says:

  Ma alături celor care sunt încântați de cele spuse de profesor însă mi as dori o descriere și detalii mai specific vu ceea ce se întâmplă în post.
  Sunt în remisia unui cancer de cv timp, mulțumesc lui Dumnezeu, de aceea cu atât mai mult am aceasta motivație de a învața corect, cât pot posti și cum,fără a-mi slăbii masa musculară și mai ales să pot să îmi stăpânesc ispitele culinare.
  Mulțumesc în avans pt răspuns și ajutorul dvs.
  Cu respect Claudia Pereț, Oradea

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Multă sănătate! Vă mulțumesc pentru că sunteți aici, cu noi, și ne-ați scris aceste gânduri!

   Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Da, cred.. Ascult și-l citesc… Incredibil ce spune!

   Dacă aveți un link, ar fi minunat… Mulțumesc!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *