Ai nevoie să te reîmprietenești cu gustul mâncării

Ai nevoie să te reîmprietenești cu gustul mâncării, ai nevoie de toate simțurile tale, când servești masa sau o simplă îmbucătură. Una e să mănânci un bol de cireșe cu gânduri nestăvilite prin minte sau privind pierdut un ecran; alta e să ai 3 cireșe, pe care să le mângâi, să le miroși, să le spargi între dinți cu grijă, savurând fiecare strop din ele, mestecând cu toate simțurile prezente la gustul și felul în care fiecare masticație te lasă să te bucuri de acele senzații.

Ești mai satisfăcut după 3 cireșe, decât după un bol întreg, atât mental, cât și fizic!

Dacă ne gândim bine, unul dintre cele mai frumoase momente din viață este legat de pregătirea și savurarea mâncării, unde ne sunt angajate toate simțurile, – gustul, simțul tactil, mirosul, văzul, ba chiar și auzul. Cum sună mâncarea din cuptor aproape gata, sau bulele de champanie tocmai turnată în pahare, ce se ridică și se sparg de buza paharului!

Ei bine, punctul acesta de înaltă conștientizare este locul în care poate începe Fericira – clipele din viață în care ești pe deplin centrat, simțurile complet treze și starea lui Acum și Prezentul, sunt desăvârșite! 

Gătitul, servitul mesei și plăcerea gustului, constituie modalități absolut ”banal de simple”, firești, în a deschide starea de Bucurie și Fericire în viața ta. 

Ai nevoie să-ți reeduci gustul, fiind atent asupra lui. Tocmai pentru asta, mai întâi ai nevoie să începi a fi prezent la simțurile tale atunci când mănânci. Este un moment tainic, pentru corpul și mintea ta.

A servi masa înseamnă a fi recunoscător pentru fiecare fărâmă de pâine apreciată prin toate simțurile tale și starea de atenție asupra acelei fărâme de pâine. 

Crede-mă, este un exercițiu de percepție ce schimbă toată așezarea, schimbă firea omului în timp! Exercițiul acesta simplu, îți schimbă toată persepectiva, aduce Lumina și te trezește la viață!

Fii atent, de azi înainte, la fiecare îmbucătură și savureaz-o treaz, atent, prezent și cu recunoștință. Și totul se va transforma… Rezervă-ți acest privilegiu! 

Mi-aduc amine când aveam doar un pahar cu apă și câteva bucăți de anafură… Fiecare fărâmă îmi părea cel mai desăvârșit gust, fiecare gură de apă îmi dădea vitalitate și recunoștință. Și, de aici starea de bine pornea… Din toată ființa mea! Atât de simplu, atât de desăvârșit…

Simțuri treze, minte trează, viață!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *