Ai sau nu RĂBDARE?

indragostitaA avea RĂBDARE, a fi PREZENT în viața ta…

 

În viața, printr-o situație aparte sau printr-o anume persoană din viețile noastre, ne putem dezvălui și apoi exersa conștient această virtute de căpătăi a omului.

 

Nu ai răbdare?

Ar fi bine să lucrezi la asta, nu de alta, dar este esențială în dobândirea unor trăiri, ori simțăminte mai înalte.

 

Cum crezi că iubești sau cum crezi că poți avea bunătate, compasiune față de tot ce te-nconjoară, de nu ai răbdare?

Fără ea, suntem imaturi emoțional, împietriți la nivel de transformare spirituală și amuzanți, prin lipsa unei așezări firești a stării interioare.

 

Răbdarea este acea calitate care ne permite să depăşim obstacolele cu care ne confruntăm atât pe drumul pământesc, cât și pe calea spirituală. În acest aspect al ei, răbdarea este strâns legată de speranţă, de credinţa că vom fi capabili să trecem peste piedicile din prezent şi că, viitorul ne va aduce binele. Deci, înainte de toate, răbdarea implică o încredere puternică în capacităţile noastre şi mai ales încredere în voinţa lui Dumnezeu, având înţelegerea faptului că nimic în acest univers nu este întâmplător!

 

În tradiţia creştină răbdarea este una dintre cele şapte virtuţi. În Galateni răbdarea este trecută în rândul „fructelor spiritului”: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşenia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege”. (Galateni 5:21-23)

 

Rabdarea nu-i pentru cei grabiți, mânioși, egoiști și mereu îndreptățiți cu ale lor. Rabdarea-i doar pentru cei așezați cu mintea, deschiși cu inima, pentru cei blânzi și buni cu viața, în general.

 

Asumat, cu bune si rele, cu stângacii și convingeri, cu încredere și ezitare, omul curajos este pregătit să dărâme orice obstacol în desăvârșirea capacității lui de a devein un om. Îți trebuie curaj, asumare si bucuria dăruirii, cam asta-ți trebuiesc să poți porni pe drumul dobândirii răbdării, ori a oricărei dintre virtuțile înalte umane. Și, încredere dobândită prin credință, cum altfel?!?

 

Asumare!

Responsabilitate!

Credință!

Empatie!

Constientizare! 

 

”N-am pierdut niciodată, atunci cand am avut răbdare…

Este adevărat că uneori a trebuit să aștept foarte mult pentru a-mi îndeplini un tel, iar alteori a trebuit să renunț de tot la visurile mele. Am invatat sa le dau la o parte toate indoielile si astfel am inceput sa simt si sa inteleg cum este ”sa crezi”, ”sa poti”, ”sa vrei”…

Si uite asa am învăţat că ”cele mai mari realizări necesită timp și că pentru cele mai importante lucruri trebuie să fii pregătit, pentru a ști cum să le valorifici și să nu le pierzi.”

Si dobandind rabdarea am descoperit o lume noua, am inteles cum e sa crezi in tot ce faci, si toate pornite din simpla stare ”de calm si de rabdare…”

Articol scris și publicat pe timisorenii.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *