Ai sau nu ai RĂBDARE?

În viață, printr-o situație aparte sau printr-o anume persoană din viețile noastre, ne putem dezvălui și apoi exersa conștient această virtute, una de căpătăi a omului, am putea spune…

A avea RĂBDARE = a fi PREZENT în viața ta.

Nu ai răbdare?

Ar fi bine să lucrezi la asta, nu de alta, dar este esențială în dobândirea unor trăiri, ori simțăminte mai înalte.

 

 

Cum crezi că iubești sau cum crezi că poți avea bunătate, compasiune față de tot ce te înconjoară, de nu ai răbdare?

Fără ea, suntem imaturi emoțional, împietriți la nivel de transformare spirituală și amuzanți, prin lipsa unei așezări firești a stării interioare. Da, așa este un om mare și nerăbdător, precum un copil mic, nesatisfăcut de mediul său și tot ce implică asta!

Răbdarea este acea calitate care ne permite să depăşim obstacolele cu care ne confruntăm atât pe drumul pământesc, cât și pe calea accederii spirituale. În acest aspect al ei, răbdarea este strâns legată de speranţă, de credinţa că vom fi capabili să trecem peste piedicile din prezent, căci viitorul ne va aduce binele. Deci, înainte de toate, răbdarea implică o încredere puternică în capacităţile noastre şi mai ales încredere în voinţa lui Dumnezeu, având înţelegerea faptului că nimic în acest univers nu este întâmplător!

În tradiţia creştină răbdarea este una dintre cele şapte virtuţi. În Gălățeni, răbdarea este trecută în rândul „fructelor spiritului”: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşenia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege”. (Galateni 5:21-23)

Răbdarea nu-i pentru cei grabiți, mânioși, egoiști și mereu îndreptățiți cu ale lor.

Răbdarea-i doar pentru cei așezați cu mintea, deschiși cu inima, pentru cei blânzi și buni cu viața, în general.

Asumat, cu bune si rele, cu stângacii și convingeri, cu încredere și ezitare, omul curajos este pregătit să dărâme orice obstacol în desăvârșirea capacității lui de … a devein un om! Îți trebuie curaj, asumare si bucuria dăruirii, cam asta îți trebuiesc ca să poți porni pe drumul dobândirii răbdării, ori a oricăreia dintre virtuțile înalte umane. Și, încredere dobândită prin credință, cum altfel?

 

Asumare

Responsabilitate

Credință

Empatie

Conștientizare…

Toate, dobândite prin RĂBDARE!

 

”N-am pierdut niciodată, atunci cand am avut răbdare…”

Este adevărat că uneori a trebuit să aștept foarte mult pentru a-mi îndeplini un Țel, iar alteori a trebuit să renunț de tot la visurile mele. Am îvățat să dau la o parte toate îndoielile și astfel am început să simt și să înțeleg cum este ”să crezi”, ”să poți”, ”să vrei”…

Și, uite așa am învăţat că ”cele mai mari realizări necesită timp și că, pentru cele mai importante lucruri trebuie să fii pregătit, pentru a ști cum să le valorifici și să nu le pierzi.”

Dobândind răbdarea am descoperit o lume nouă, am înțeles cum e să crezi în tot ce faci, toate pornite din simpla stare ”de răbdare.”

Articol scris și publicat pe timisorenii.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *