Aliatii nostri pentru sanatate si incetinirea procesului de imbatranire – ANTIOXIDANTII!

556796_570465376353376_248574247_n

 

Într-un castron cu salată de spanac avem fibre, antioxidanți și un număr foarte mare de alte substanțe nutritive care ”orchestrează împreună o veritabilă simfonie a sănătății”, întrucât ei își dau mâna și participă împreună la menținerea funcționalității optime a organismului nostru.
”Legătura dintre alimentele de origine vegetală atât de frumos colorate și excepționalele lor beneficii pentru sănătate a fost remarcată de mulți oameni, dovedindu-se că în spatele legăturii dintre culoare și sănătate există o realitate frumoasă, solidă din punct de vedere științifică.” Dr. Colin Campbell

Vrem antioxidanți care să lupte pentru viața noastră?

Putem să-i luăm și din comprimatele cu antioxidanți, este adevărat, mai ales în timp de iarnă putem să alegem asta, însă primavara, firesc este să-i luăm și din coșul cu fructe și legume verzi.
Spre deosebire de plante, care prin procesul de fotosinteză își construiesc scuturi care să le protejeze de acțiunea radicalilor liberi, omul nu are această capacitate, nu își poate produce proprii antioxidanți. Din fericire, antioxidanții din plante operează în corpul nostru la fel ca și în cel al plantelor, doar să ne dorim a ne bucura și a ne hrăni cu toate fructele și legumele de diferite culori. Frumusețea plantelor vine și din culoarea aparte a fiecăruia, culori ce le fac a fi – pe lângă ”calitatea de antioxidanți”, conferindu-le proprietățile vindecătoare în organismul omului -, le dau și aspectul apetisant și plin de viață. Acestea ne fac să fim atrași de ele, să le consumăm cu bucurie și să ne luăm un scut protectiv pentru propria noastră sănătate.

Indiferent, dacă crezi în Dumnezeu, în evoluție sau în coincidențe, trebuie să recunoști că acesta este un exemplu minunat, aproape spiritual de înțelepciune al naturii.” Dr. Colin Campbell

Ce sunt antioxidanții?
Antioxidanţii sunt universal recunoscuţi drept salvatori ai celulelor la toate vârstele. Substanţe chimice care neutralizează alte substanţe periculoase – radicalii liberi de oxigen (RL) –, ce atacă permanent şi vatămă celulele organismului, dereglându-le funcţionarea şi favorizând apariţia bolilor.

Care sunt antioxidanţii care ne prelungesc viaţa?

Resveratrolul, vitamin E, vitamin C, licopenul, polifenolii, betacarotenul, seleniul, coenzima Q10, acidul lipoiccarnitina, luteina.

Unde găsim aceste elemente ce luptă pentru viața noastră?
Doar în produsele de origine vegetală! Da, așa este, produsele de origine animală nu au capacitatea de a ne dezintoxica, proteja sau de a lupta împotriva unor factori nocivi interni și externi. Toate fructele și legumele intens colorate au efecte miraculoase…sunt medicamentul nostru de zi cu zi!

Bucurați-vă de întreaga culoare, viață și de sănătatea ce o oferă natura, în special în sezonul de primăvară!

Articol publicat aici: http://www.timisoreni.ro/despre/aliatii_nostri_pentru_sanatate_si_incetinirea_procesului_de_imbatranire_antioxidantii/

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *