5 sucuri anticancerigene si alcalinizante

Tot ceea ce consumăm influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelul de aciditate din corp, în timp ce altele ne alcalinizează. La nivel general, alimentele de origine animală precum carnea și produsele lactate, determină ca nivelele de aciditate să crească. În schimb, alimentele de origine vegetală precum fructele și legumele crude au proprietăți alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este să consumăm în mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cât posibil însă, este important să se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mâncărurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

În prezent, cancerul este catalogat ca fiind una dintre bolile în care alimentația poate fi un factor important în formarea sau manifestarea acestuia. Prezența celulelor cancerigene în corpul uman este permanentă, însă depinde de noi, de stilul nostru de viață, de alimentație și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și se vor răspândi sau nu. Există diverse tipuri de cancer și în același timp, diverse reacții ale corpului și posibile metastaze care se pot genera în organism, afectând în mod complex organele interne.

suc alcalin

Cum putem elimina aciditatea din corp și echilibra pH-ul?

Pe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm alimentației, trebuie să știm de asemenea că și unii factori de mediu pot influența dezechilibrarea pH-ului. Din acest motiv, este recomandat să se evite pe cât posibil produsele de curățenie și de igienă care conțin substanțe toxice sau periculoase și să se opteze pentru alternative naturale sau bio. Totodată, este bine să se ia în considerare unele recomandări cheie pentru a combate excesul de aciditate și pentru obține un echilibru al pH-ului precum următoarele:

– Creșteți consumul de legume cu frunze verzi și consumați un suc sau shake verde zilnic (preparat acasă din ingrediente naturale și proaspete);

– Adoptați obiceiul de a bea un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie în fiecare zi pe stomacul gol (acidul citric este un bun alcalinizant);

– Creșteți consumul de fructe și de legume, preferabil cele care au frunze verzi și se consumă crude;

– Evitați consumul alimentelor procesate și al fripturilor;

– Evitați consumul alimentelor rafinate precum zahărul și făina;

– Creșteți consumul apei pure și de calitate, preferabil apă purificată sau apă de izvor;

– Optați pentru produsele naturale pentru curățenia casei precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și oțetul;

– Aveți grijă atunci când alegeți produsele chimice pentru îngrijirea corpului și a părului, deoarece acestea sunt de multe ori pline de substanțe toxice. Pe cât posibil este indicat să utilizați produse naturale pentru îngrijirea părului, a pielii, a dinților, etc.;

– Creșteți consumul alimentelor de origine vegetală și includeți mici porții de alimente de origine animală, însă doar dacă știți că provin dintr-o sursă sigură;

– Includeți în dietă alge marine și suplimente cu spirulină, chlorella, alga afa;

– Preparați zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și consumați-l.

După cum observați, este foarte ușor să eliminăm excesul de acid din corp și să regăsim echilibrul pH-ului, este suficient să ne modificăm stilul de viață și alimentația pentru a ne alcaliniza corpul și a ne bucura de o sănătate înfloritoare.

 

Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:

1. Suc de morcovi, mere și spanac

Pentru a preveni apariția cancerului se recomandă consumul morcovilor, al merelor și al spanacului. Aceste ingrediente furnizează nutrienți prețioși corpului, precum vitamina A, B și E și minerale importante precum calciu.

Ingrediente:

– 225 g de morcovi

– 2 pahare de apă (400 ml)

– sucul de la o jumătate de lămâie

– o jumătate de măr

– frunze de spanac după gust

Preparare:

Se vor mixa în blender aceste ingrediente până se va obține o textură similară celei a iaurtului.

Observație: În unele cazuri, pentru a obține o textură mai fină, poate fi necesar să se adauge mai multă apă.

2. Suc de varză

Varza este o legumă care ne oferă nutrienți prețioși precum proteine, hidrați de carbon, magneziu, potasiu și vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandtă ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul și efectele sale nocive asupra sănătății.

Ingrediente:

– 3 sau 4 frunze de varză

– ½ litru de apă

– suc de morcovi (opțional)

– brocoli (opțional)

Preparare:

Se vor mixa în blender frunzele de varză cu apa. Dacă doriți să minimizați puțin gustul amar al acestui suc, puteți adăuga suc proaspăt de morcovi. De asemenea, dacă adăugați brocoli, vă veți bucura de mai mulți nutrienți.

3. Suc verde

Așa cum am menționat anterior, varza este un aliment care oferă multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar în acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adăuga și alte ingrediente care aduc organismului proprietăți nutriționale care împiedică formarea celulelor canceroase în corp.

Ingrediente:

– 2 sau 3 frunze de salată verde

– 2 sau 3 frunze de varză

– Frunze proaspete de spanac (după gust)

– Brocoli (după gust)

– 2-3 portocale coapte

Preparare:

Se vor mixa în blender ingredientele verzi împreună cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adăugat după gust, deoarece unele persoane nu agreează gustul acestuia.

Observație: Se recomandă ca acest suc să fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietățile sale și pentru a fi mai ușor de asimilat de organism.

4. Suc de roșii

Sucul proaspăt de roșii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calități antioxidante și conține licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale că este o substanță care poate contribui la evitarea formării celulelor cancerigene.

Ingrediente:

– 5 roșii coapte

– 1 tijă de țelină

– 1 castravete

– piper cayenne și sare marină (în cantități mici)

– busuioc

Preparare:

Se vor mixa în blender toate aceste ingrediente și se va adăuga busuioc (preferabil proaspăt) pentru un plus de aromă.

5. Suc de mere, morcovi și ghimbir

În continuare, un suc pe bază de mere, morcovi și ghimbir care contribuie la minimizarea prezenței celulelor cancerigene. Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietăți anticancerigene, de aceea se recomandă ca acesta să fie folosit cât mai des. În plus, aceasta este o băutură care oferă energie corpului, având în același timp proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

Ingrediente:

– 5 mere

– 3 morcovi

– o bucățică de ghimbir crud

Preparare:

Se vor tăia în bucăți mici merele și morcovii. Apoi, se va adăuga și ghimbirul dat în prealabil pe răzătoare și se vor mixa toate ingredientele.

Alte recomandări pentru a menține un corp alcalin:

Cel mai important este să menținem un echilibru între alimentele alcalinizante și cele acide. Este vorba mai ales de a nu suferi deficiențe și de a beneficia de proprietăților ambelor tipuri de alimente pentru ca pH-ul să se afle la un nivel optim. Însă, este bine de reținut că specialiștii recomandă să consumăm mai puține alimente acidifiante și mai multe sau preponderent alimente alcalinizante.

Eficiența sucurilor prezentate în acest articol constă în prezența substanțelor antioxidante și alcalinizante din ingredientele acestora. Mai multe studii medicale care au fost realizate pe tema cancerului, atât ca prevenție cât și ca tratament, au arătat că un pH alcalin al sângelui împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene.

Se recomandă de asemenea, să se consume zilnic usturoi, un aliment care, ingerat crud, aduce mari beneficii corpului, atât pentru prevenirea și tratarea cancerului cât și altor boli, precum diabetul.

Sursa: dr-catalin-luca.ro

Sursa: suntsănătos.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *