Alimentul săptămânii – Oul ecologic– FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

 

#foodmood

 

Dispoziție: DEPRESIE

Hrană: Ouă  de la găini crescute la pășune

Beneficii pentru sănătatea mintală:

– Sursă excelentă de vitamina D, un neurosteroid care poate călători de la sânge la celulele creierului pentru a reduce inflamația asociată cu starea de spirit scăzută;

– Bogată în mod natural în colină, un nutrient care susține celulele creierului sănătoase și reglarea sistemului nervos
Conține vitamina B6 care ajută la creșterea nivelului de neurotransmițători cum ar fi dopamina și serotonina pentru starea de spirit crescută.

Adăugând acest MOOD FOOD în dieta ta!

Dacă alegeți să mâncați ouă, atunci găsirea ouălor crescute în pășune este prima recomandare. Oul este un aliment extrem de hrănitor care poate fi savurat la orice masă!

Cel mai frecvent sunt asociate cu micul dejun, ouăle pot fi amestecate cu legume colorate, ca omletă sau alte combinații. De asemenea, le puteți fierbe moale pentru a le adăuga la o salată verde cu frunze sau la pâine prăjită cu avocado.

De unde se pot cumpăra?
Ouăle crescute în pășune pot fi găsite în majoritatea magazinelor alimentare mari, în piețele producătorilor locali. Recomand să achiziționați ouă crescute în pășune și ecologice, deoarece acestea tind să aibă mult mai mulți nutrienți și grăsimi sănătoase decât ouăle de crescătorie industrial.

 

Consumul de ouă ecologice va avea efect de stimulare a dispoziției!

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: AICI

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *