Apa cu lămâie dimineața, pe stomacul gol

Modul în care începem ziua este incredibil de important. Te încălzești, pentru c eurmează să trăiești! Fie că vorbim de o mama, un antrenor, un scriitor, un om de afaceri sau un profesor de yoga, ceea ce facem la prima oră a dimineții contează mult. Potrivit filosofiei Ayurveda, alegerile pe care le faci cu privire la rutina de zi cu zi, fie îți întărește rezistența la boli, fie te pot îmbolnăvi, în timp…
 
Ayurveda ne invită sa ne concentrăm pe ritualurile de dimineață. Mintea poate spune că trebuie să verifici poșta electronică, ca trebuie să scoți câinele afară, ca nu poți să ajungi mai tarziu de ora 9 la muncă sau, pur si simplu, ca nu ai timp suficient timp pentru a realiza propriile tale ritualuri dimineața… Da, ca să reușești, ai nevoie să te organizezi și să înțelegi de ce faci asta. Să te bucure fiecare parte din ritual. În fond, este ceva ce faci pentru starea ta de bine!
 
Anumite ritualuri, odată instalate, ne sunt de mare folos, nu pentru astăzi, poate peste 10-20 de ani de aici înainte…

lamaia3
Dacă vă puteți face timp doar pentru un ritual care ar putea îmbunătăți sănătatea voastră, atunci să fie aceasta …

Începeți ziua cu o cană de apă caldă și sucul de la o jumătate de lămâie. E atât de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora:

1. Stimulează sistemul imunitar
Lămâile sunt bogate în vitamina C și potasiu. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor și potasiu stimulează creierul și sistemul nervos, ajută la controlul tensiunii arteriale.

2. Echilibrează pH-ul
Lămâile sunt un aliment alcalin incredibil! Acestea sunt acide, dar în interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creează aciditate în organism o dată metabolizat). Un organism alcalin este cu adevărat cheia pentru o sănătate bună.

3. Ajută la pierderea în greutate…
Lămâile sunt bogate în fibra pectină, care aduce sațietate . De asemenea, a fost demonstrat că oamenii care au o dieta alcalină pierd în greutate mai repede.

4. Ajuta la digestie…
Apă caldă servește la stimularea tractului gastro-intestinal și peristaltismul – contractii musculare în interiorul pereților intestinali. Lămâile sunt bogate în minerale și vitamine, ajută la eliminarea din tractul digestiv a toxinelor.

5. Acționează ca un diuretic blând, natural…
Sucul de lamaie ajută la eliminarea toxinelor, deoarece lămâia crește rata de urinare în organism. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate într-un ritm mai rapid, care ajută a păstra tractul urinar sănătos.

6. Curață pielea…
Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge si ajută la menținerea pielii curate.

7. Hidratează sistemul limfatic
Atunci când corpul este deshidratat, acesta nu poate îndeplini toate funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, constipatie, iar lista poate continua.

Adoptând această practică de a bea o cană de apă caldă cu lamaie, în fiecare dimineață, timp de o lună, te poți ajuta mult…

Încearcă acest obicei: apă cu lămâie la trezire (fie caldă, fie nu), după care, stai 20 de minute minim, fără să consumi nimic.

Un obicei, o disciplină, un stil de viață sănătos! Bucură-te și tu de toate acestea, cum poți mai bine!

7 raspunsuri
 1. Degău Zorica
  Degău Zorica says:

  Am mai auzit,dar nu am încercat să beau apă caldă cu lămîie,apă caldă dimineața am băut ,este foarte bună ,taie pofta de mîncare,o să încerc și cu lămîie ,dar parcă am oreținere pentru că eu am gastrită..

  Răspunde
 2. Gabriela
  Gabriela says:

  Buna ziua! Se aplica si pentru gravidute recomandarea din articol, e ok lamaia pe stomacul gol dimineata in timpul sarcinii? Multumesc anticipat pentru raspuns!

  Răspunde
  • Lavinia Bratu (Ceuta)
   Lavinia Bratu (Ceuta) says:

   Da, un aport de vitamona C și alcalinitate sunt bine venite! Folosiți maxim 1/2 de lâmăie o dată.
   Sănătate și multă bucurie!

   Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

 1. […] Lamaia – o lamaie pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol, intr-o cana de apa calda. Beneficiile sunt multe si generoase! […]

 2. […] Apa calduta cu lamaie este absolut minunata, dimineata pe stomacul gol. Practic aceasta “disciplina”, simt ca fac bine organismului si ma bucur de beneficiile aduse. […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *