Băutura din timpul și după antrenament

Hidrtarea este foarte importantă în timpul antrenamentelor. Odată cu transpirația, se pierd foarte multe minerale, este bine să avem mereu sticla de apă la îndemână! Fiecare organism are un necesar de lichide. A bea multa apă reprezintă o generalitate. Un indice de bază este consumul a 150-200 ml apă la 15-20 de minute în timpul activitățiilor fizice susținute. Pentru o abordare mai profesionistă, se pot face teste care determină necesarul fiecarui individ în parte, în raport cu tipul de efort care îl practică.

În timpul antrenamentelor recomand, pe lângă apă, apa de cocos (diluată cu apă plată) și apa cu lămâie. Apa de cocos conține numeroase minerale – cum ar fi potasiu, fosfor, cupru, zinc, fier, acid foli, fosfor și potasiu. În plus, apa de nucă de cocos are și un efect regenerativ, previne degradarea oxidativă și a trombocitelor.

Băutura după antrenament… 

  1. Un smoothy cu iaurt sau lapte vegetal, banană, afine sau suc sau sirop de coacăze/afine/fructe de pădure (datorită proprietăților antiinflamatoare și antioxidante super-eficiente).
  2. Medicii recomandă dupa antrenament un shake de ciocolată cu lapte de la vaci crescute natural sau lapte vegetal. Acestea ajuta la accelerarea recuperarii, maximizeaza beneficiile exercițiilor fizice și menține masa musculară.
  3. 2 linguri de spirulină, blenduite cu un avocado, o banană, o lămâie, o lingură de miere și apă (sau suc de mere/ceai din fructe de pădure răcit, lapte vegetal).
  4. Dacă antrenamentul este seara, ”laptele auriu” este cea mai bună alegere: turmeric, lapte vegetal (sau lapte de vacă crescute natural), piper cayen, unt de cocos. Vezi modul de preparare aici: https://viataverdeviu.ro/laptele-auriu-o-bautura-care-iti-poate-schimba-viata

Cel mai bun produs natural antiinflamator este curcuma, principiul activ al turmericului, a cărui potență crește în prezenta piperului. Regenerarea organismului cu această băutură este impresionantă, trebuie să încerci!

Expertul în fitness Ori Hofmekler recomandă alimentarea corpului cu nutrienți proveniți din alimente crescute natural înainte de antrenament (așa-numitele stress-activated food nutrients = SAF, nutrienți din alimente crescute natural, care au înfruntat adversități ale naturii). El explică: „Odată ingerați, nutrienții SAF au demonstrat o capacitate de a crește gradul de supraviețuire animală și umană. Unii dintre acești nutrienți au demonstrat efecte anti-obezitate, anti-diabet și anti-îmbătrânire similare celor pe care le au sportul si postul asupra corpului. Ideea este că alimentele bogate în acești nutrienți sunt ideale pentru consum înaintea antrenamentelor. Nu doar că previn posibilitatea ca mișcarea fizică să nu-și facă efectul de ardere a grăsimilor și vindecare, ci chiar o măresc.”

Acești nutrienți SAF se regăsesc în plantele sălbatice care cresc singure în natură, precum fructele de pădure și alte ierburi, buruieni de grădină…

Să fie de folos!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *