Bucuria, starea fireasca de A FI!

Ce este fericirea?

Fericirea este libertatea de mişcare, libertatea de exprimare fără judecată şi libertatea de “a fi” fără frică sau vină.

Cum vă manifestaţi când sunteţi fericiţi?

Să îi întrebăm pe adulţi.

Cînd aţi fost îndrăgostiţi? Cum eraţi?

Eraţi cu sufletul uşor. De ce? Pentru că trăiaţi, eraţi iubirea şi fericirea. Când apare îndrăgostirea, de fapt se extinde conştiinţa şi nu mai ai frici, griji, s.a.m.d. Conştiinţa o poţi extinde oricând, dacă lucrezi cu tine sau  dacă eşti tot timpul în prezent.

În momentul în care eşti în clipa de acum, eşti aici, nu mai există timp şi atunci eşti în stare de fericire. Timpul liniar îl creăm noi atunci când, ne ducem în trecut sau viitor.

În timpul prezent nu există timp şi acea stare este una de fericire. Trăieşti un anumit eveniment în prezent pentru că eşti acolo şi atunci eşti fericit. Nu mai contează ce cred alţii, cum ai să trăieşti mâine, poimâine. După cum spunea Mântuitorul, ”Lasă grija zilei de mâine, pentru mâine. Azi eşti aici”.

Cum devenim veseli şi fericiţi?

Ficare clipă în care suntem, în momentul în care înţelegem că eşti şi trăieşti atunci, asta îţi dă bucurie, pentru că eşti acolo. Nu eşti bucuros când faci baleieri în timp, de la tine la altul, de aici în trecut sau viitor. Aşa cum se spune în psihologia cuantică “Acolo unde este mintea ta, acolo eşti şi tu”. Dacă tu acuma eşti în aici, nu poţi decât să fii bucuros pentru că eşti în contact cu Sinele tău Divin. Când eşti în prezent tot timpul, eşti în contact cu Dumnezeul din tine cu Sinele tău Divin.

Când eşti conştient de faptul că nimeni nu te poate separa de tine, de interiorul tău, care înseamnă Sinele tău, care este unit cu Dumnezeul central, atunci trăieşti acea stare de fericire şi bucurie. Orice te bucură, chiar dacă se întâmplă ceva aparent nepotrivit, tu iei lucrurile ca atare, aşa cum sunt, nu mai suferi, nu te mai strofoci, eşti plin de fericire.

De ce credeţi că bucuria este cea mai înaltă stare de a fi?

Se întâmplă acest lucru pentru că, în momentul în care eşti bucuros te afli într-o anumită frecvenţă. Noi suntem frecvenţe, suntem ca un aparat care prinde o anumită frecvenţă, asemeni celei de la aparatul radio. În momentul în care noi suntem într-o stare de bucurie prindem frecvenţa celui mai înalt flux de conştiinţă. Cel mai înalt flux de conştiinţă este bucuria. Când eşti bucuros tu de fapt ce faci? Eşti în contact cu Sinele Divin şi eşti pe aceeaşi vibraţie cu frecvenţa bucuriei. Tu şi bucuria sunteţi una. Bucuria intră în tine şi tu în ea, iar tot ce se derulează după acel eveniment devine bucurie. Nu ştiu dacă aţi observat oameni care, mereu sunt optimişti plini de încredere şi de bucurie , iar în realitatea lor aduc evenimente în care sunt bucuroşi şi fericiţi. La fel cred că aţi observat oameni care mereu se plâng că nu au una, că nu au alta şi într-adevăr nu au niciodată. De ce? Pentru că ei rămân în acel flux de conştiinţă în care nu au, şi sunt în suferinţă. Pur şi simplu, ai schimbat mintea şi ţi-ai schimbat realitatea.

 Bucuria dă naştere la bucurie

În momentul în care eşti bucuros treci dintr-o bucurie în alta. Vi s-a întîmplat să aveţi o stare de fericire , de bucurie şi după să spuneţi, ”parcă toate s-au aşezat”. Eu am pornit una conştient şi după toate celelalte s-au întâmplat. Atunci când eşti bucuros şi în ”acum” parcă nu mai ai lipsă de energie, eşti tot timpul plin de forţă. Vi se întâmplă ca atunci când faceşi lucrurile care vă plac să aveţi forţă continuă şi chiar dacă munciţi 24 de ore din 24 tot să simţţii că mai puteţi?

De cele mai multe ori, pentru că ne lăsăm duşi de fluxul conştiinţei sociale, chiar dacă se întâmplă ceva şi eşti bucuros, apare  la un moment în care  ajungi să empatizezi cu suferinţa altei persoane, încât devii acea stare de suferinţă, chiar dacă nu este a ta. Ca să intri în acel flux de conştiinţă îţi trebuie un moment conştient în care să te întorci în tine. Asta e tendinţa, de a empatiza cu celălalt şi să te duci în el pentru că aşa am fost învăţaţi şi educaţi, că trebuie să fim salvatorii omenirii. Nu putem salva pe nimeni, v-am mai spus asta şi vă repet: ne putem salva doar pe noi înşine, pentru că dacă un om nu şi-a creat o reţea neuronală în lobul frontal nu îşi poate crea realitatea pentru ceea ce vrea el.

În momentul în care acceptăm bucuria- acum sunt bucuros şi accept lucrul acesta şi o conştientizez- atrag spre mine bucurii nemăsurate. Tot vin, tot vin…. Când nu mai eşti bucuros să ştii că ai ajuns în alt flux de conştiinţă. Ce ai de făcut sunt afirmaţiile, care imediat te duc în starea de bucurie. În starea de bucurie în care ne iubim pe noi înşine, implicit îi iubim pe toţi din jurul nostru. Nu se poate să te iubeşti pe tine şi pe alţii să nu îi iubeşti. Cel care face astfel nu se iubeşte nici pe el şi este un egoist. El doar atrage şi blochează energia pentru el. Dar cei care se iubesc pe ei cu adevărat, iubesc şi pe cei din jurul lor.

 

Puterea este atât de multă, dar este în interiorul nostru iar noi de cele mai multe ori nu o căutăm în interiorul nostru, ci în exterior. În momentul în care o cauţi în exterior tu nu eşti în contact cu tine, dai puterea ta celui din afara ta, ca şi cum îl inviţi ”hotărăşte tu pentru mine”, ”trăieşte tu pentru mine”, ”fă tu pentru mine”. Nimeni nu poate să facă nimic pentru tine, pentru că în realitatea ta nimeni nu poate intra. Eu pot să intru în realitatea mea, dar în realitatea altuia nu pot, pentru că gândurile sunt ale persoanei respective. Nu pot eu să intru şi să gândesc în locul ei. Aşa e şi cu realitatea, nimeni nu mi-o poate face pentru mine. Dacă eu nu o fac, nimeni nu poate să o facă.

De curând am descoperit fluxurile de conştiinţă şi am înţeles că în momentul în care eşti furios intri în fluxul de conştiinţă al furiei şi ai să întâlneşti doar oameni furioşi, maşini care nu merg, tramvaie care se opresc. În momentul în care trăieşti o stare de veselie vei întâlni numai veselie. Când trăieşti starea de sănătate şi în interior şi în exterior, tu vei fi sănătos, pentru că trăieşti în fluxul acela de conştiinţă.

Un cuvânt pe care îl rosteşti sau o stare pe care o trăieşti, va intra în rezonanţă cu un flux de conştiinţă şi tu vei trăi în realitatea respectivă.

Acum, când am realizat că trăiesc greu ce am de făcut conştient o mutare pe o altă frecvenţă şi implicit pe un alt flux de conştiinţă. În starea de bucurie suntem în forţa divină din noi care este însăşi viaţa.

 

 Sursa articol Holisterapia

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *