Ce mâncăm după mesele de sărbătoare?

mierea-de-albine

Și dintre cei ce dețin „cultul cumpătării” în modul în care se hrănesc, au exagerat zilele trecute, sunt convinsă. Este și firesc, sărbători, mese întinse, timp liber, cei dragi aproape, iată toate cele ce au îngăduit răsfățul culinar, nu-i așa?

Medicii toți confirmă că cele mai multe cazuri de intoxicări cu mâncare și băutură sunt în această perioadă. Deci, suntem mai mult sau mai puțin intoxicați, sau, mă rog, mai încărcați, de la consumul mai mare de hrană și stazele limfatice apărute.

 

Ce-i de făcut, cu ce să ne hrănim pentru a reveni la cea mai bună formă generală a noastră?

1. În primul rând, facem exact opusul zilelor trecute,mâncăm mult mai puțin, cumpătați, spre a lăsa răgaz organismului să revină la stare de bine.

2. Dacă ați consumat multă carne, friptura fiind de bază la sărbători, încercați să evitați carnea pentru câteva zile. Nu revine postul, doar că o zi fără carne înseamnă un mare beneficiu adus sistemului digestiv, procesarea celorlalte alimente fiind făcută mult mai rapid, astfel ușurăm efortul depus de acesta. Tipul de proteină folosit zilele acestea să fie unul ușor de procesat, sau poate să fie chiar într-o mică reprezentare.

3. Dacă zilele trecute am consumat multă hrană procesată termic, gătită greu, zilele ce urmează ar fi perfect să nu mai avem la mese aceste feluri de măncare, în acest mod de preparare. Adică, procesarea unui prânz sau cine să fie relative, să încercăm să mâncăm predominant hrană crudă. De ce crudă? Pentru a permite aprovizionarea sistemului nostru cu elemente nutritive optime de funcționare, pentru a avea parte de cât mai multe fibre alimentare și enzime.

4. De ce fibre alimentare? Pentru evacuarea stazelor și reziduurilor la nivelul tractului digestive. De unde fibre alimenatare? Din legume crude, fructe crude, fulgi de ovăz. Doar acestea doresc a le indica în această perioada.

5. Iaurtul poate fi o alegere bună, poate înlocui o masă, într-o combinație cu o lingură de fulgi de ovăz și cu câteva fructe uscate.

6. Ce am mâncat noi mult și a fost un deliciu în acestă peroadă? Prăjituri, torturi, toate fiind pline de glucide complet nesănătoase și nefavorabile unei siluete sau unei stări confortabile psihice. Încerc să mă educ și eu și vă sfătuiesc și pe voi: mare atenție la produsele cu astfel de carbohidrați (zahărul de orice fel), sunt absolut dăunătoare în timp sănătății generale! Să uităm de astfel de produse, până la revelion…

7. Alegem glucidele sănătoase, combinate de aportul fibrelor, primite de la fructele găsite acum pe piață. Înlocuiți o masă cu o salată de fructe, cu câteva nuci și scorțișoară presărat deasupra. Un deliciu!

8. Înlocuiți o masă cu un suc generos din rădăcinoase și fructe.

9. O zi întreagă consumați doar lichide, sucuri proaspete, bulion, sau lapte vegetal și multe ceaiuri. Veți fi uimite să vedeți ce bine vă veți simți a doua zi, tenul va fi luminos, abdomenul mai aplatizat și veți căpăta multă încredere în voi. Ați reușit să vă stăpâniți pofta și dorința de a mânca, pentru o zi! Este un experiment ce are multe beneficii, merită cândva încercat de fiecare dintre noi.

10. Mai este ceva foarte important: hidratarea optimă. Nu uitați de apă, foarte multă apă ajuta la detoxifierea, degajarea stării generate de prea multă mâncare.

 

Să fim sănătoși și astfel vom putea să ne derulăm propria viață și activitate cu un randament optim, într-o evoluție firească.

Articol publicat http://www.tion.ro/ce-sa-mananc-zilele-acestea-ce-sa-mananc-dupa-sarbatoarea-craciunului/1368486

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *