Cele 7 cauze Spiritual – Psihologice ale bolilor, în viziunea lui LAZAREV

 

În urma vastei sale experienţe în terapie şi investigaţii, cunoscutul bioenergetician aduce o viziune interesantă şi controversată asupra bolilor, percepîndu-le cauzele dintr-o perspectivă spirituală.

Serghei Nikolaevic Lazarev este un renumit bioenergetician rus contemporan, autor al cărţii “Karma sau armonia dintre fizic, psihic şi destin”. În urma experienţei sale în terapie şi investigaţii, cunoscutul bioenergetician aduce o viziune interesantă şi controversată asupra bolilor, percepîndu-le cauzele dintr-o perspectivă spirituală. Iată care sunt, în concepţia lui Lazarev, cele şapte cauze spirituale ale bolilor:

1. Cauza întîi –“Oamenii sanătoşi nu-şi permit să ţină supărări”

Relaţiile dintre oameni, este de părere S.N. Lazarev, sunt generate de nişte coduri ale cîmpurilor lor. Făcînd rău unei anumite persoane, faci rău de fapt întregului Univers, atacînd practic structura bioenergetică a cîmpului. Pentru a elimina supărarea, trebuie să te eliberezi de motivul supărării. Cere iertare celor care le-ai făcut rău şi încearcă să repari cumva răul făcut voluntar sau involuntar. Altfel, mai devreme sau mai tîrziu, acesta se va răsfrînge asupra ta. Dacă ai greşit şi ai făcut ceva rău, singura modalitate de a scăpa de karma faptei tale este aceea de a încerca să-ţi îndrepţi greşeala, regretînd-o cu adevărat şi asigurîndu-te că nu o mai repeţi niciodată. Căinţa, spune Lazarev, “nu este un şir de remuşcări sterile. A te căi înseamnă a-ţi îndrepta toate forţele asupra propriei schimbări şi niciodată să nu-ţi mai repeţi greşelile”. Sentimentul jignirii adus celorlalţi este o primejdie. Supărarea trebuie eliberată, consideră        Lazarev. Nu doar ca îl afectează pe cel care o acumulează, dar se poate răsfrange la nivel energetic asupra copiilor persoanei respective.

2. Cauza a doua – “Există un mare păcat pe care îl poate comite un om în viaţă: să ucidă iubirea.”           

“Boala poate îndeplini diferite funcţii. Prima este cea de avertizare. A doua este cea de oprire a activităţii care împiedică dezvoltarea normală a omului, iar a treia cea de eliminare a mecanismelor care permit răspîndirea informaţiei  negative. Nu trebuie să uităm că suntem celulele unui singur organism imens care se cheamă omenire care, la rîndul lui este o parte a unui sistem unitar, ”Universul”, afirmă Lazarev în cartea sa. Încă din momentul sarcinii, între mamă şi copil există o legătură puternică realizată prin intermediul cîmpului. Schimbările negative din structura cîmpului femeii pot cauza anumite suferinţe şi dureri în viaţa viitorului copil. Prin urmare, trăirile emoţionale ale mamei au repercusiuni asupra copilului. Cîmpul infoenergetic al părinţilor este cel care determină destinul şi personalitatea copilului chiar şi înainte de concepţie. Îndoielile cu privire la aducerea pe lume a unui copil, la fel ca şi dorinţa de a avea neapărat fată sau neapărat băiat afectează structurile cîmpului viitorului copil. Aceste dorinţe, chiar şi nemanifestate la nivel verbal, pot da naştere unor deformări în cîmpul structural al copilului.
De asemenea, Lazarev mai atribuie o cauză spirituală bolilor, o cauză mai puţin vizibilă. Afecţiunile de sănătate de care suferă mama şi prin care trebuie să-şi ispăşească karma pătrund în cîmpul copilului. Karma mamei poate fi trecută copilului, cauzînd îmbolnavirea acestuia.“Femeia care ucide iubirea în bărbatul care o iubeşte distruge structurile spirituale fine atît ale ei, cît şi ale bărbatului, iar copilul născut în astfel de condiţii poate avea nişte structuri deformate ale spiritului”, adaugă Lazarev. În schimb, „Bărbatul şi femeia care se iubesc îşi îmbunătăţesc karma, se vindecă pe ei şi pe copiii lor”.

3. Cauza a treia – “Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.”

Vorbele şi gîndurile rele pe care le aruncăm asupra noastră sau asupra celorlalţi nu sunt altceva decît atacuri energetice la adresa propriei persoanei sau la adresa celorlalţi. Aceste atacuri prezintă un pericol major, distrugînd cîmpurile energetice proprii sau pe ale celorlalţi. De asemenea, vorbele negative cu impactul cel mai puternic şi malefic sunt cele care au în vedere persoanele cele mai apropiate (părinţi, fraţi, rude, etc) sau persoanele iubite. „Gradul de comuniune la nivelul cîmpului poate fi diferit; între cei ce se iubesc el atinge cele mai înalte cote. Sentimentul de iubire îl înalţă pe om, nivelul energetic al îndrăgostitului este foarte înalt şi de aceea orice influenţare negativă a acestuia devine extrem de periculoasă”. Lazarev dă şi un exemplu: paradontoza este cauzată de vorbele rele despre tată sau solicitarea în exces a karmei.
Totodată, cea mai bună metodă energetică de a răspunde unui atac energetic nu este aceea de a-i răspunde tot printr-un atac energetic, ci prin puterea de a ierta cu adevărat. Cu alte cuvinte: încercaţi să nu-i vorbiţi de rău pe cei care ţi-au făcut rău sau vorbesc rău despre voi. Prin vorbele negative adresate cuiva, aducem de fapt o injurie de natură spirituală persoanei respective. Distrugem cîmpul bioenergetic al persoanei respective, dar şi propriul camp.
4. Cauza a patra – “Vampirismul energetic”       

Vampirismul energetic nu înseamnă doar furtul de energie efectuat asupra unei persoane. El se refera şi la “prejudicierea structurii fine a cîmpului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sanătăţii, psihicului.” În momentul în care o persoană apelează cu rea intenţie la energia unei alte persoane, acelei persoane, spune Lazarev, i se inchid canalele de legatură cu universul, provocînd un colaps energetic şi nevoia de a fura din ce în ce mai multă energie. Furtul constant de energie de la ceilalţi  poate da naştere unor boli grave, iar aceste boli grave sunt trasmite sau trecute mai departe “copilului” vampirului. În multe cazuri, copilul unui vampir energetic devine la rîndul său vampir energetic, iar spiritual este greu de salvat. Pentru că oamenii au refuzat treptat să-şi mai procure energia din sursa infinită a universului, au apelat la o altă sursă: oamenii. Este adevărat că această sursă este mai la îndemînă, însă ea este epuizabilă şi contrar legilor universului. Cum se manifestă practic vampirismul? Lazarev explica: “Dacă este vorba de un copil, acesta începe să-şi irite mama, s-o necăjească. Ea începe să ţipe în permanenţă, se înfurie şi îi cedează energie. Copilul îşi bate joc de colegii de joacă, îi jigneşte, chinuie animalele, rîde şi îşi bate joc de cei vîrstnici în scopul obţinerii energiei. Prin urmare, provocarea de chinuri fizice şi spirituale unui alt om este una din formele de vampirism”. Lazarev este de părere ca una din metodele de a lupta împotriva furtului de energie este rugaciunea. Prin natura sa, rugaciunea are rolul de a îndrepta deformaţiile structurii spirituale.
5. Cauza a cincea – “Nu degeaba se spune că despre morţi trebuie să vorbim numai de bine.“

Între lumea fină a morţilor şi lumea noastră fizică sunt posibile  contacte, iar dacă ele apar, acest lucru dăunează ambelor lumi. <Sudarea> cîmpurilor unui om viu şi ale unui om mort are loc atunci cînd sunt încălcate legile supreme.” (Serghei Nikolaevic Lazarev în cartea “Karma sau armonia dintre fizic, psihic şi destin”). Cîmpurile morţilor şi ale viilor trebuie clar delimitate. De asemenea, spune Lazarev, este greşit să purtăm sentimente de ranchiună unei persoane decedate. Aceste sentimente de pică pot avea consecinţe negative în lumea fizică (boli) şi psihică (afecţiuni psihice sau schimbări de personalitate) a celui care rămîne.
6. Cauza a şasea –“Orice gînd legat de sinucidere este extrem de periculos şi de distructiv   pentru om şi pentru descendenţii lui.”     

Lipsa dorinţei de a trăi este cunoscută în termeni medicali ca „stare depresivă”. Absenţa dorinţei de a trăi poate fi cauza mai multor afecţiuni, putînd afecta dramatic destinul sau personalitatea unei persoane. Gîndurile referitoare la lipsa dorinţei de a trăi, lipsa dorinţei de a crea o altă viaţă (de a avea copii) sau comiterea tentativelor de sinucidere creează un program de autodistrugere în cîmpul bionergetic, este de părere Lazarev. Chiar dacă aceste intenţii s-au manifestat în urmă cu 3-4 generaţii, programul se transmite ereditar urmaşilor. Greşelile săvîrşite de părinţi, chiar şi în timpul în care copilul se afla în burta mamei, dăuneaza cîmpului copilului. Decepţiile sau dezamăgirile părinţilor legate de copii (de sexul acestora spre exemplu), susţine Lazarev în cartea sa, pot cauza în viitor tentative de sinucidere din partea copilului respectiv. Numai „cinci minute de dezicere de copil pot costa ani mulţi de izolare, reproşuri, supărări, ură”, afirmă Lazarev. „Cînd mama jigneşte prin cuvînt, privire, gest, nemaivorbind de faptele copiilor săi, ea nu înţelege că iniţiază în copil un program care peste un an, doi poate să-l împingă sub roţile maşinii sau să-i provoace o boală gravă”.
7. Cauza a şaptea – “În fiecare om există un suflet, începutul sacru, ceva omenesc şi ceva animalic”.        

„În stare normală, trupul trebuie să primească hrana de la suflet, sufletul de la spirit, iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricărei din aceste verigi este inadmisibilă, iar viaţa bazată doar pe principiul primitiv al îmbuibarii trupului fără a da atenţie şi celorlalte verigi reprezintă calea cea mai sigură spre regres”. Hrana noastră cea de toate zilele deţine un rol primordial în configurarea structurii campului uman. Da, vindecarea unei persoane este posibilă printr-o alimentaţie corectă, este de părere Lazarev. Trebuie sa fim extrem de atenţi cu ceea ce ne alimentăm trupul. Aici, bioenergeticianul dă ca exemplu iudaismul. În iudaism, sîngele din carne este considerat ca păstrînd viaţa în el, fiind interzis „să mănînci viaţa laolaltă cu carnea”: „Să nu mănînci sîngele, ci să-l verşipe  jos, ca apa”. „Sîngele este păstrătorul datelor despre viaţa corpului fizic, în el stă toată informaţia privind bolile, simţurile şi trăirile emoţionale pe care le încearcă animalele la tăiere.”

SURSA: poşta electronică

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *