Conversații autentice

Mă bucur enorm de conversațiile autentice și nu sunt așa de dese înafara cabinetului, mărturisesc că e adevărat. Tocmai de asta spun că mă bucur și sunt recunoscătoare când întâlnesc un om alături de care am parte de o astfel de explorare, articulare și creare a unor strategii pentru viață. Pentru mine, este o binecuvânare să am astfel de momente, cu oameni trimiși parcă de Dumnezeu să mă inspire, să-i inspir, să respirăm în aceiași cadență a idealurilor și căutării binelui. 

Acesta este și cheia procesului terapeutic pe care-l urmăresc și eu în cabinetul meu: doi oameni își spun unul altuia adevărul și amândoi ascultă… Iar această exprimare am citit-o la Jordan Peterson și mi-a părut fascinant…

Când ești implicat într-o conversație autentică, asculți și vorbești. Dar, cel mai mult cred că este important să știi să asculți. Aceasta presupune să fii atent și este uimitor ce-ți pot spune oamenii dacă ești atent! Uneori, dacă îi asculți, îți vor spune ce este în neregulă cu ei, îți povestesc despre experiențele lor, despre problemele lor și cum au reușit să gestioneze anumite situații de viață. Uneori îți vor spune și cum plănuiesc să rezolve noile provocări, iar asta, de cele mai multe ori îți poate spune și despre cum ai putea tu să rezolvi ceva chiar și în ce privește propria ta persoană. Pentru toate acestea, ai nevoie să fii atent la celălalt, cu adevărat… Timpul să stea în loc, simțurile să-ți fie treze și să intri într-o realitate temporară în care ești doar tu și celălalt. 

Și poveștile voastre de viață… 

Și întrebările la care se caută răspuns… 

Și atenția la celălalt… 

Și bucuria conexiunii… 

Și încrederea din gând!

De fiecare dată când ești într-o situație în care nu știi ce să faci, spune adevărul. De fiecare dată când viața ta nu este ceea ce ar putea fi, încearcă să spui cuiva adevărul. Dacă te simți respins, confuz, deznădăjduit, încearcă să spui adevărul. Spune adevărul! De fiecare dată când mergi cu tot adevărul tău către ceilalți, către viață, amintește-ți că va fi bine, că-ți va fi bine. Cu adevărul tău, exact așa cum e, viața se deschide și numai prin prisma energiei pe care o trăiești, care este una eliberatoarea. În plus, atunci când spui adevărul, asumarea și acceptarea individuală aduc o creștere, o maturitate a firii și asta înseamnă progres. Atât în ADAPTARE, cât și  în STARE.

Iubesc oamenii și sunt îndrăgostită de aceste momente de autenticitate pe care le caut cumva inconștient, iar când am parte de ele sunt fascinată de bucurie și recunoștință!” 

Iar tu, știi deja toate acestea… Bucurie și recunoștință! 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *