Crema Budwig – mic dejun sanatos

Dr. Johanna Budwig – medic si biolog german, a descoperit ca majoritatea bolilor cronice sunt cauzate de alimente produse in masă, uleiuri, nutriţie proastă şi pesticide. Ne propune un mic dejun atrăgător, desigurr raw food,  si ne promite ca, daca este facut corect, vom simti efectele aduse sanatatii noastre destul de repede.

Crema Budwig

Ingrediente:
– sucul de la ½ dintr-o lamaie
– 2 linguri de iaurt crud sau lapte de migdale
– 2 linguri de ulei de seminţe de in presat la rece
– 1 banana mai coapta
– 2 linguri de cereale incolţite (una poate fi de quinoa)
– 10 migdale hidratate
– 1 mar sau para taiata cuburi
– 1 lingura de seminte de susan
– 1 lingura seminţe de floarea soarelui

Mod de preparare: 
– puneti in prealabil cerealele sa incolteasca. Cu cateva ore inainte de a incepe prepararea (sau cu o seara inainte), puneti si migdalele la inmuiat. Inainte de a servi micul dejun nu trebuie decat sa amestecati bine feliile de banana cu primele 3 ingrediente. Adaugati apoi toate celelalte ingrediente (fructele si semintele). In final, puteti indulci cu un strop de sirop de arţar sau 1-2 lingurite de miere.

Lapte raw de migdale

Pentru reteta prezentata anterior sau pentru altele, puteti obtine lapte raw din:
– 1 cana de migdale crude;
– putina apa pura pentru inmuierea migdalelor;
– 3 cani de apa pura pentru prepararea laptelui;
– 1/2 lingurita vanilie (opţional).

Migdalele se tin peste noapte in apa pentru a se inmuia. A doua zi se scurg, se pun in blender, se adauga cele 3 cani de apa pura si se mixeaza foarte bine. Gustul laptelui se poate imbunatati dupa preferinta si destinatie cu miere, smochine sau curmale. Daca decideti sa folositi smochine sau curmale atunci trebuie sa le puneti la inmuiat si pe ele de cu seara si sa le mixati in blender impreuna cu migdalele. Dupa mixare, strecurati amestecul si pasati bine pentru a obtine cat mai mult lapte. Pulpa rezultata nu o aruncati, puteti face cu ea diverse alte preparate (biscuiti, deserturi) sau o amestecati cu alte cereale dimineata, preparand un mic dejun diferit. Laptele care va ramane il puteti pune intr-un recipient bine inchis (de preferat de sticla) si depozita la rece inca 1-3 zile.

Cat de simplu si cat de sanatos ne putem hrani, doar sa vrem sa cautam , sa intelegem si sa facem alegerea buna. Va doresc sanatate si mereu sa alegeti ce-i sanatos pentru hrana trupului si nu numai…

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *