Cremă de zahăr ARS cu zahăr de COCOS
Să mă iertați, dar chiar cred că, un astfel de desert te poate duce departe de orice grijă și îți mângâie cu totul, toate simțurile!
Lângă un astfel de desert aș putea să stau, doar să-l privesc, ore în șir… Nu mai e nevoie de gust, mirosul și văzul pot fi extaziat de răsfățate!
Doar atât, și poate fi absolut satisfăcător… Bine, fie, să-l și gustăm, din când în când!
Ingrediente
- 250 g zahar de cocos,
- 1 l lapte integral,
- 8 oua,
- pastaie/putina esenta de vanilie.
Se caramelizeaza 200 g zahar de cocos intr-o oala cu manere metalice, ce poate fi bagata la cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat se amesteca cu telul ouale si zaharul, apoi se adauga laptele la temperatura camerei.
Se adauga amestecul peste zaharul caramel intarit si se da la cuptor, intr-o tava umpluta cu apa 50-60 min. Se lasa la frigider cateva ore si apoi bon apetit!
Usor si delicios!
Rețetă preluată de pe grupul #dietetica#30daysNOsugar
De la Roxana Leach
Mulțumesc pentru rețetă! Am preparat aceasta rețetă si a iesit foarte buna! Nu este foarte dulce, ceea ce reprezinta un plus. Recomandare: atentie la topirea zaharului de cocos, se arde repede, recomand temperatura moderata atunci când il topiti si multa răbdare.
Mulțumesc, Irina, pentru cele scrise și recomandarea ta!
Mă bucur tare mult că ai reușit! Te îmbrățișez cu drag!