Cum începem o dietă?

1003903_685029481520855_356793062_nIncep de luni o dieta! Gata, nu se mai poate, am horarat acest lucru si ramane definitiv!”

sau

„Simt sa fac o schimbare! Parca mi-as imbunatatii viata cu ceva… Simt ca acum e momentul, spre mai bine!”

sau

„Toti din jurul meu ma atentioneaza sa fac ceva, sa ma schimb, sa dau jos din kg in plus si..sa ma apuc si de sport?!? Oare, chiar ar putea fi o idee buna vreuna dintre acestea? Oare am nevoie de asta acum?”

sau

„Este un moment bun sa imi imbunatatesc starea si evolutia personala, ma apuc de citit mai mult si ma voi preocupa mai atent de trupul meu si de hrana pe care o aleg in dieta mea zilnica!”

Tipologii si stari prin care trecem, constient sau mai putin constient, fiecare dintre noi. Sunt evenimente sau mai bine zis momente din viata in care avem dialog cu noi, cu partea mai putin multumita din noi, fie ca este mintea, fie ca este constiiinta noastra. Este o parte din noi ce vrea si simte ca poate mai mult, sau mult mai mult decat a inteles, a actionat si a acumulat pana in acel prezent. Si este minunat, este desavarsit sa incepi sa ai astfel de stari ce depasesc zona de confort, ce incep sa te framante si sa te preocupe. Din aceste stari, din astfel de momente incepe o alta etapa – indraznesc sa-i spun evolutie-, incepe o noua descoperire, cu alti ochi, cu alta stare…cu alta fiinta nou creata! Adica fiecare din noi, in pragul unei schimbari, in pragul unei noi descoperiri, aceeasi persoana insa alte preocupari si alte stari. Si, cum schimbarea reprezinta o necontestata certitudine, ea este si o incontestabila evolutie, dragii mei!

Dar, oare putem tine noi pasul cu aceste schimbari, odata luate ele, le putem noi duce la infaptuire?!?

Ca, pana sa vad eu un pic de rezultata, zona de confort parasita fiind, nu am nici o satisfactie in imediatul moment…?!?

Ce ma ajuta sa nu ma abat din drum?

Inafara de determinare, de vointa, de credinta si de certitudinea starii determinante a schimbarii, aici, dragii mei, avem mare nevoie de mintea noastra, avem nevoie sa legam o frumoasa prietenie cu ea, pentru ca mintea, de nu-i stapanita si educata, atunci nici obiectivele fixate nu au cum sa vina catre noi. Mintea va face mereu comparatii, va analiza si va judeca dupa ce stie, cunoaste si, mai ales, ii place sau nu-i place…din pacate! Ea are un backup si dupa el se  ghideaza si tot ce-i nou, are din partea ei, urmatoarele argumente cu care combate mereu schimbarea (din pacate!):

„-Hei, ce-i asta? Un fel nou de mancare? Pe bune!?! Dar ce ciudat arata si cat e de putin, ce se intampla? Ma faci sa rad, doar nu crezi ca asta poate fi noul tau mic dejun… Glumesti! Haide, vreau omleta cu sunca delicioasa de ieri, e perfecta… Termina cu schimbarile astea, ma ingrijorezi, te comporti ciudat! Chiar vrei sa ma deranjezi, sa-mi iei din placere si din satisfactii? Hai, termina cu schimbarile astea, sunt niste aberatii…”

Ei, cam asta se intampla in mintea noastra in anumite provacari si dorinte de schimbare. Recunoaste-ti dialogul, sunt convinsa! Iar replica cea mai buna, replicile potrivite in a combata mintea, suna cam asa:

„Da, stiu, mi-e greu si mie sa nu ma gandesc la cele ce le am in obicei, la tiparele mele de functionare, la pasii deja intipariti in actiunile de zi cu zi, in deciziiile mele… Stiu, insa, draga mea, am stat putin sa-mi ascult trupul, am stat putin de vorba cu cineva de specialitate si in plus, pretena/ul meu drag mi-a sugerat cateva ganduri spre o mai buna stare, spre o altfel de perceptie a vietii si am inteles ca vreau sa aduc o schimbare in viata mea. Stiu ca e ciudat sa aleg ceva nou, mai putin satisfacator pe moment, ca fiecare molecula din mine va fi perturbata de schimbare, insa, vezi tu, am toata increderea in aceasta schimbare si, mai ales, am mare incredre in tot ce-mi va aduce in timp, in noile ‘senzatii de viata’.  Si, ce e foarte fain,  e gandul de ‘viata noua’, imi da asa un aer plin de: „uau, it’s so exciting!”

Si, mai presus de atat, am toata increderea in faptul ca pot sa te rog a-mi fi cel mai bun aliat. Ca poti sa ma sustii si poti accepta schimbarea. Am nevoie de sustinerea ta, am nevoie de ajutor, deloc nu ma ajuta sa ma uit in urma, sa compar sau sa ma incurc cu ganduri nefolositoare. Te rog, haide sa facem impreuna un pas spre o alta cunoastere, spre o alta stare… Uite, te provoc sa jucam acest nou joc, sa fim cei mai buni aliati si sa privim doar inainte, constienti si bucurosi de curajul avut!”

Si astfel, mintea devine aliatul nostru numarul 1, devine prietenul de nadejde (fara de care nu avem unde sa plecam sau sa incercam ceva…!), in confruntarea cu tot ce inseamna abordarea unui nou stil de viata, al unui nou regim alimentar, al unui nou drum in evolutia noastra!

Noi suntem o trinitate, dragii mei, nimc nu functioneaza optim, decat atunci cand suntem intr-un raport constient cu cele trei!

Pornim la drum? Din experienta personala, noile inceputuri par mereu dificile si periculose, insa, asta este evolutia, asta e progresul personal. Sa avem abilitatea de a fi prieteni buni cu mintea noastra, de a avea mereu curaj in a aduce noul in vietile noastre, in a a avea putere sa fim constienti de existenta si de cum putem sa facem din ea „o pelicula exceptionala!”

Bafta! …mie, tie, noua tuturor!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *