Cum ne putem ajuta STAREA de BINE și SĂNĂTATEA?

Atitudinea fiecăruia dintre noi are o putere – de multe ori necercetată și nedescoperită – și foarte mult din starea de SĂNĂTATE depinde de aceată ATITUDINE. O atitudine pozitivă și încrezătoare, o atitudine purtătoare de credință ne poate feri de multe afecțiuni – mai ales cele de inimă! – și ne poate ajuta să trăim mai mult timp, dar mai ales, mai împliniți și fericiți. Studiile arată că atunci când suntem supuși unui tratament, atunci când luăm medicamente sau alte remedii, ce contează cu adevărat este ce gândim despre acel remediu, despre acel tratament. Atât de multe studii sunt descrise prin efectul placebo, încât aceste afirmații nu au cum să mai fie puse la îndoială.

Procesele de vindecare se pare că ”pornesc” chiar în noi, din mintea noastră. Reușim să facem un medicament să fie eficient sau reușim să-l anulăm ca și eficiență, prin atitudinea pe care o avem față de acestea.

Gândurile pe care le avem sunt strâns legate de chimia internă din corpului. Ele sunt în strânsă corelație, de la gânduri – adică din creierul omului – pornesc substanțele chimice către întregul organism, unde interferează cu fiecare celulă și chiar cu ADN-ul. Gândindu-ne intens la o parte din corpul nostru, se activează în creier acea zonă responsabilă de zona la care ne gândim, iar respectiva zonă a corpului se activează deopotrivă. Studii pe diferite structuri, în diferite scopuri, vin să susțină aceste afirmații și nu mai avem nici o îndoială în aceste privințe. Toate aceste conexiuni reușesc să producă vindecări miraculoase, odată cu vizualizarea proceselor și cu atitudinea de încerdere.

Crezi că ești bolnav sau slab sau crezi că esti încercat și ai puterea de a genera toate resursele corpului și minții pentru a în te îndrepta?

Orice proces spre vindecare depinde mult de această credință personală, de această atitudine în fața provocărilor de viață. De multe ori, atunci când are loc o ”criză” sau o ”dramă” în viețile noastre, ne irosim prea multă atenție și energie gândindu-ne la ce nuvrem, în loc să ne gândim la ceea ce vrem cu adevărat.

Credința joacă rolul principal în aceste reușite de vindecare. Credința noastră sau lipsa de credință ne poate accelera, respectiv bloca vindecarea. Deschiderea minții, exercițiul și încrederea în puterile miraculoase pe care le avem în noi, iată CUNOAȘTEREA ce ne aduce NĂDEJDEA și mai apoi SĂNĂTATEA din viețile naostre.

Dacă nu credem sau nu înțelegem prea ușor toate acestea, să ne gândim atunci la corpul nostru. Cât de uimitor și de inteligent se desfășoară activitatea din fiecare celulă, în care se produc sute de mii de reacții chimice pe secundă, printre alte funcții uimitore.

Cum altfel – dacă nu printr-o inteligență superioară – se creează peste 100 de trilioane de celule specializate, pornind doar de la două?

Cum bate inima de sute de mii de ori pe zi și poate organiza sute de mii de reacții chimice pe secundă, în fiecare celulă?

Iar, dacă toate acestea se desfășoară în noi, tot în noi există și acea putere uimitoare a minții, de vindecare și îndreptare. Putem orice, atâta timp cât credem și acționăm în acest sens.

Mintea este cel mai bun medic al nostru, care completează cele mai bune rețete; iar corpul este cel mai bun farmacist, care realizează toate cele prescrise.

Bibliografie:
Dr. David R. Hamilton ”Cum poate mintea să vindece corpul”, ed. Niculescu – 2008
Dr. Joe Dispenza, ”Tu ești placebo”, ed. Act și Polirom – 2015

Articol scris și publicat pe timisoreni.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *