Cum oprim ”din fașă” o răceală?

Mulți răcesc, capătă viroze, tot mai puternic parcă se manifestă stările în aceste situații. Ar fi bine să înțelegem că și noi putem să ajutăm organismul, alegând o dietă conștientă și produse de suport ale sănătății. Acestea ar fi bine să le avem mereu la îndemână. Cu lucruri simple să pornim, acestea pot face de multe ori diferența!

  1. Opriți activitățile stresante și obositoare, acum aveți nevoie ca întreaga putere să  susțină sistemul imunitar în refacerea sănătății.
  2. Luați 2 grame de vitamina C cu flavonoide, pentru o bună absorbție. Repetați această doză de trei ori pe zi sau, la nevoie, din 4 în 4 ore. Nu vă temeți de efectul ei, acesta poate fi doar unul de vindecare.
  3. Excludeți din dietă alcoolul, cafeaua, ceaiul negru și verde. Înlocuiți-le cu ceaiuri din plante medicinale, multă limonadă și freshuri proaspete.
  4. Stimulați imunitatea cu suplimente de vitamine și minerale organice, în special vitamina A, E, seleniu și zinc
  5. Mâncați mai puțin și alegeți hrană cât mai crudă, vie, plină cu enzime. Fructe și legume, în special citricele, rădăcinoasele – sfecla roșie, țelină, ridichi, morcovi -, precum și ardei roșii sau pătrunjel. Toate au un conținut mare de vitamine necesare întăririi sistemului imunitar.
  6. Evitați alimentele grase, lactatele, ouăle, toate acestea favorizează formarea mucusului și împiedică buna circulație a limfei.
  7. Luați gemoderivate cu salcie – aspirina naturală! -, extract de plop – în cazul febrei. Ajută mult la ameliorarea stărilor de sănătate.
  8. Preparați-vă limonadă caldă cu miere, lămâie și bucăți de ghimbir. Va fi un răsfăț al gustului, pe cât de plăcut și hrănitor, pe atât de sănătos și vitalizant.
  9. Nu uitați de produsele de stup. Puneți miere în ceaiul cald, folosiți polen crud, propolis, lăptișor de matcă sau tinctură de propolis. Aceste produse nu au voie să lipsească niciodată din casele noastre!
  10. Credeți că vă veți vindeca repede, mobilizând toată forța mentală în susținerea și buna funcționare a sistemului imunitar. El este cel care relizează vindecarea, întotdeauna și după felul în care noi ne mobilizăm ca un întreg.

Vă doresc sănătate și .. să nu vă prindă nici o răceală! Iar, de se întâmplă, ”din fașă să o înăbușiți”, printr-o activitate excelentă a sistemului imunitar!

Articol scris și apărut pe TION

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *