Cum sa obtii cat mai multa energie prin dieta zilnica?

thumb_img_9185_1024Mănâncă pentru o bună energie

Cum pot asigura garantat o energie bună, doar prin dieta zilnică? Iată câteva planuri de acțiune ce dau rezultat. Vezi ce-ți este potrivit și ție!

1. Înainte de oricare masă, înainte să mănânci, pune-ți câteva întrebări simple și răspunde cu sinceritate:

  • Sunt într-o stare bună, iar foame reprezintă o senzație firească, nefiind generată de vreo apăsare conjuncturală sau emoțională?
  • Mâncarea aleasă este apetisantă sau atrăgătoare?
  • Îmi doresc un moment de liniște și recunoștință, astfel mă așez la masă?
  • Pot să fiu atent și prezent în timpul mesei?


Stay true to your self
, și doar când ai răspunsurile de ”DA” la aceste întrebări, te așezi la masă. Iar hrana îți va da o super energie și stare de bine, așa cum este și firesc să fie. Răspunsuri de ”nu” fac hrană să fie mai puțin încărcată cu energie pozitivă, este ca un proces de autosabotare, prin încărcarea și prin hrană, cu energie negativă, de proastă stare.

2. O altă tehnică de a-ți spori energia după o masă este să nu mănânci până ești sătul! Oprește-te din mâncat pe la 70% din porție sau capacitate și stai câteva minute. S-ar putea ca într-un mod deloc apăsător, chiar relaxant, să simți că nu mai ai nevoie de hrană. Un înțelept spunea că secretul longevității sale este că, niciodată nu s-a ridicat sătul de la masă. Și are mult sens!

La masă nu te așezi supărat sau nervos și nu te ridici niciodată cu burta plină!

3. Alege în dietă glucide naturale, conținute de alimente integrale – fructe, cereale, legume și consumă întotdeauna fructele pe stomacul gol. Elimină produsele cu zahăr, cum ar fi sucurile sau gustările dintre mese, ce pot fi înlocuite cu freshuri sau ceaiuri din plante

4. Evită alimentele prăjite sau cu conținut de grăsimi, de origine animală sau de tipul trans. Alege alimente crude, dătătoare de enzime, adică de viață și energie

5. Evită tot ce este rafinat, procesat și fabricat și vei vedea cum crește nivelul de energie, de la o zi la alta. Sănătatea și frumusețea vin și ele, în pas grăbit.
Mâncarea este combustibilul nostru de funcționare și este important să-l alegem conștient, cu scopul de susținere și bună energie.

 

Articol scris și publicat pe timisoreni.ro 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *