Cum voi putea învăța IUBIREA?

” – Cum voi putea învăța vreodată IUBIREA? 

   – Iubirea nu se învață, iubirea se trăiește.” 

Renunțarea la judecată, la analiza celuilalt, sporește cu mult capacitatea de a iubi, așa cum sporește și renunțarea de a mai aștepta sau a vrea ceva de la celălalt. Capacitatea de a iubi crește pe măsură ce sunt abandonate pozițiile perceptuale și limitările eului narcisic.

Cel ce iubește sfințește persoana iubită, o idealizează. Îi scuză defectele și le acoperă. Îi arată calitățile, le amplifică. Îi iartă greșelile și îi tolerează neputințele. E fericit de existența persoanei iubite, pur și simplu. Nu vrea să primească nimic de la ea, vrea doar să îi ofere. Când este cu persoana iubită, are mereu de oferit câte ceva… Ar vrea să trăiască o viață întreagă ..

DOAR CA SĂ-I OFERE!

 

 – Și atunci, cum nu îmbogățește iubirea pe trăitorii ei?

– O îmbogățește, dacă o lăsăm…

Este greu să ierți celor ce-ți greșesc? Nu și pentru mama care își iartă copiii când îi greșesc.. 

Este greu să rupi de la gura ta ca să dai altuia? Nu și pentru îndrăgostitul care oferă logodnicei sale luna de pe cer..

Este greu să rabzi nemulțumirile necontenite ale altora? Nu și pentru Dumnezeu, care rabdă la nesfârșit nerecunoștința noastră.

Iubirea este împlinitoare, pur și simplu, nu caută să obțină câștiguri, nici să compenseze vreun neajuns. Iubirea ne aduce ÎMPREUNĂ, așa putem aprecia compania celorlalți, în mod pașnic. 

 

– Toți oamenii îți par mai buni, mai prietenoși atunci când iubești. Ai simțit asta? 

Disponibilitatea și conectarea capătă cote înalte. Trăiești momente în care te simți în siguranță, cumva, simți cum te identifici cu ceilalți, cu omenirea întreagă.  Te preocupă starea ta de bine la fel de mult ca și a celorlalți, bunăstarea și bucuria lor. Iubirea te înconjoară de o energie radiantă, dominantă, ești cuprins de o stare pozitivă ce persistă. Prin iubire, dobândești o influență în societate, precum un contribuitor la ridicarea conștiinței colective a omenirii. Da, știu că sună grandios, dar așa este iubirea, nemărginită în manifestarea ei.

Iubirea are o energie formidabilă. Iubirea face toate lucrurile ușoare. Se schimbă percepțiile, tonul vocii interioare, atitudinea, stilul de viață. Energia radiantă a iubirii se răsfrânge asupra celor din jur, toate acestea se schimbă și în ei.

 

– Cum să pornesc?  Îmi doresc să trăiesc IUBIREA…

Amintește-ți mereu de persoanele pe care ACUM simți din tot sufletul că le iubești. În orice moment dificil în care vrei acest nivel de conștiință, IUBIREA, întreabă-te: „Dar, dacă acum, în locul acestuia/acesteia, ar fi persoana pe care o iubesc, oare aș ierta, aș ajuta, m-aș sacrifica, aș onora și venera?”  Și, exact așa să te comporți, ca și cum în locul său, ar fi chiar persoana iubită. Astfel, încet-încet, se va lărgi cercul tău de IUBIRE,  de oameni pe care-i IUBEȘTI. Și, vei iubi tot mai mult!

”Nimic nu cere Dumnezeu de la noi, doar iubire. Nimic nu vrea Dumnezeu de la noi, doar IUBIRE.  El este IUBIRE. Atât pretinde Dumnezeu de la noi: să Îl iubim pe El și să ne iubim unii pe ceilalți…” 

 

Inspirată de un cuvânt și o carte, de oamenii din jurul meu, de care am avut parte în ultimul timp…

Părintele Teofan de la Mănăstirea Cozia

David R. Hawkins, ”Transcenderea nivelurilor conștiinței”, Ed. Cartea Daath – 2007

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *